Slakkengel tegen eczeem

Is slakkenslijm écht effectief tegen eczeem?

Gemiddelde leestijd: 3 minuten
Slakkengel tegen eczeem

Eczeem heeft waarschijnlijk te maken met een overactief immuunsysteem en erfelijkheid. Verschillende zaken kunnen ervoor zorgen dat de huid, droog, schilferig en jeukerig wordt en ontstekingen ontstaan.

Slakkengel gebruiken tegen eczeem is iets waar veel mensen meer over willen weten. Hoewel dit geen manier is om definitief van eczeem af te komen, kun je het spul mogelijk wel gebruiken om de klachten van je eczeem te verminderen.

In deze blog ga ik je meer vertellen over de verschillende effecten van slakkengel voor de huid en of het ook kan worden gebruikt om eczeem te beheersen.

Helpt slakkengel écht tegen eczeem?

Slakkengel staat bekend om zijn vele voordelen voor de huid. Eén van de redenen waarom mensen slakkengel gebruiken, is het behandelen van eczeem.

Slakkengel kan bijvoorbeeld gunstig zijn voor de hydratatie van de huid met eczeem. Veel mensen met eczeem hebben namelijk droge plekken op de huid. Soms is dat een teken van behoefte aan hydratatie.

Ook zou slakkengel antibacteriële effecten hebben waardoor de eczeem-veroorzakende bacterie Staphylococcus aureus zou kunnen worden bestreden.

Aangezien slakkengel voornamelijk huidherstellende ingrediënten bevat, is het een geschikt product voor alle huidtypes.

De volgende specifieke bestanddelen in slakkengel kunnen mogelijk effectief zijn tegen eczeem:

  • Hydroxy-azijnzuur: geeft de huid een natuurlijk peeling, oftewel oude huidcellen worden verwijdert en de aanmaak van gezonde huidcellen wordt bevordert
  • Vitamine A en C: deze vitamines zijn gunstig voor de hydratatie van de huid en het vasthouden van vocht, waardoor de huid minder snel uitdroogt
  • Allantoïne: effectief bestanddeel voor het herstellen van oud huidweefsel
  • Collageen en elastine: houden de huid stevig, soepel en elastisch
  • Peptiden: bij eczeem is de huidbarrière verslechtert en peptiden bieden de huid hulp bij het versterken van de huidbarrière

Hoe gebruik je slakkengel tegen eczeem?

Het gebruiken van slakkengel is een trend en daarom moet je uitkijken voor huidverzorgingsmerken die even snel willen inspelen op de grote vraag naar slakkengel. Zorg dus dat je voldoende onderzoek doet naar de producten in de markt.

Persoonlijk heb ik goede ervaringen met het slakkenslijm van “SnailCare“. Dit product is zelfs uitgetest door dermatologen. Het is dan ook een effectief product om te profiteren van de voordelen van slakkengel en dus het beheersen van eczeem.

Breng slakkengel zowel in de ochtend als avond aan op de huid om een mogelijk effect te zien op je eczeem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *