Mooie huid in 1 dag

Gebruik deze 9 tips & hacks om een mooiere huid te krijgen in 1 dag

Gemiddelde leestijd: 13 minuten
Mooie huid in 1 dag

Wil jij een mooie huid in 1 dag? Dat kunnen wij goed begrijpen. Het uiterlijk van je huid kan namelijk grote invloed hebben op hoe goed jij jezelf momenteel voelt.

Als je huid onder de onzuiverheden, plekjes of vlekjes zit, dan voel je je vaak een stuk onzekerder. Vaak los je dit snel op met het aanbrengen van make-up, maar dit is natuurlijk alleen om tijdelijk je huid te verbergen. Je kunt het beter bij de bron aanpakken.

We gaan je enkele tips en hacks geven hoe je snel een mooiere huid kunt krijgen. Het is daadwerkelijk mogelijk een mooiere huid te krijgen binnen 1 dag. Scrol dus snel verder en vandaag of morgen met een goed gevoel de deur uit!

9 onorthodoxe tips en hacks om een mooiere huid te krijgen binnen 1 dag

Hieronder zetten we 9 tips en hacks op een rijtje om zo snel mogelijk een mooie huid te krijgen. Doe hier je voordeel mee en probeer het één en ander eens uit.

Houd in gedachten dat de grootte en de snelheid van het uiteindelijke resultaat per persoon verschillend kan zijn.

Mocht jij last hebben van een huidprobleem zoals acne of eczeem, dan kunnen onderliggende oorzaken zoals verstoorde darmen of hormonen de oorzaak zijn. Dit is vaak niet in 1 dag opgelost.

1. Begin bij de basis

De basis van een mooie en egale huid is je eigen levensstijl. Het gezegde ‘je bent wat je eet’ is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Je huid is écht een spiegel van je levensstijl.

Als je ongezond eet en slecht slaapt, dan zal je huid er een stuk doffer uitzien en zal je sneller last hebben van onzuiverheden. 

Sommige mensen denken dat je door bepaalde slechte voedingsmiddelen dezelfde dag nog pukkels kunt krijgen!

Als je gezond eet, genoeg water drinkt en genoeg slaapt, dan zal je dit ook vaak meteen terug zien aan je huid in positieve zin. Je huid zal een gezonde glow krijgen.

Hydrateren is zeer belangrijk. De afvalstoffen die je lichaam moet afvoeren, worden vaak afgevoerd via urine. Als je niet genoeg water drinkt, kan je lichaam de afvalstoffen niet goed afvoeren. Dit zal dan ook direct terug te zien zijn aan je huid. Daarom is het drinken van water zo belangrijk voor een mooie huid.  

2. Reinig je gezicht

De tweede tip om een mooie huid te krijgen in 1 dag is het reinigen van je gezicht. Voor het beste resultaat doe je dit twee keer op een dag.

Het belangrijkste van een huidverzorgingsroutine is dan ook het reinigen van je huid. Gedurende de hele dag wordt je gezicht blootgesteld aan vervuiling. Make-up draagt hier ook aan bij. Deze verontreinigheden zullen je poriën verstoppen, wat weer onzuiverheden veroorzaakt en huidveroudering zal doen versnellen. Daarom is het belangrijk elke avond en ochtend je huid goed te reinigen. 

Ja, ook in de ochtend is het belangrijk om je huid te reinigen. Aan het eind van de dag haal je alle vervuiling van de dag van je huid af, maar ook ‘s nachts kan je huid vervuild raken. In je slaap zweet je en draai je op je kussen. Dit heeft ook effect op je huid. Het reinigen van je gezicht twee maal per dag is dus erg belangrijk.

Voer deze tip uit met een milde reiniger die past bij je huidtype. Heb je een droge huid, pak dan een verzorgende reiniger op oliebasis en als je een vette huid hebt, kun je bijvoorbeeld een reiniger op waterbasis kiezen.

3. Let op je hygiëne

Je kunt een slechte huid ook onbewust krijgen. Zo is het slim om je kussensloop regelmatig te verschonen, want er verzamelen meer bacteriën en vuil dan je denkt op je kussensloop. Overigens bestaan er zelfs speciale kussenslopen voor een mooiere huid, zoals de “Beauty Pillow” waarop we zelf slapen. Neem eens een kijkje.

Je omgeving en je kussensloop zijn niet de enige zaken waardoor je onzuiverheden kunt krijgen.

Ook heeft het gebruik van een schone handdoek en schone make-up kwasten een groot effect op je huid. Als je een handdoek wat vaker gebruikt om bijvoorbeeld je gezicht af te drogen na het reinigen, dan verzamelen er in deze handdoek ook weer veel bacteriën.

Hetzelfde geldt voor de make-up kwasten. Als je deze niet geregeld voldoende schoonmaakt, komen deze bacteriën samen met je make-up in je poriën terecht waar ze meteen onzuiverheden zullen veroorzaken. 

Iets waar veel mensen zich niet bewust van zijn, maar wat ook grote invloed heeft op hun huid is hoe vaak ze hun gezicht aanraken op 1 dag. Veel mensen hebben het niet door, maar even een kriebel aan je neus of nek of je voelt je moe en steunt met je wang of kin op je hand. Aan je handen zitten veel bacteriën die onzuiverheden kunnen veroorzaken. Was je handen regelmatig en probeer gedurende de dag minder aan je gezicht te zitten. 

4. Kies voor de juiste producten

Het kiezen voor de juiste verzorgingsproducten voor je huidtype kan al binnen 1 dag een groot verschil maken. Leer je eigen huid kennen en zoek uit wat het beste werkt voor je huid. Als een bepaalde gezichtsolie heel fijn werkt bij een vriendin, betekent dit niet dat het bij jou ook zo werkt. Als je bijvoorbeeld een vette huid hebt, kunnen bepaalde oliën op het gezicht juist averechts werken. 

Het uitvinden van je huidtype kun je online via verschillende testjes doen. Ook zijn er vaak in winkels verkopers die je huid kunnen analyseren en je verder helpen met de juiste producten. Maar vaak kun je ook zelf wel inschatten of je een droge, gevoelige of juist vette huid hebt. 

Als je de juiste verzorgingsproducten voor je huid gebruikt, zul je meteen verschil merken. Een droge huid wordt juist gevoed en zal meteen zachter aanvoelen. Een vette huid zal juist baat hebben bij een lichte crème en daardoor meteen merken dat de huid minder vet aanvoelt. Heb je juist een gevoelige huid, dan zal je na gebruik van de juiste producten meteen verschil zien in de vorm van verminderde roodheid en irritatie op de huid. 

5. De soorten gezichtsverzorging

Veel mensen hebben een beperkte huidverzorgingsroutine. Ze reinigen de huid en daarna hydrateren ze het met een crème. Dit is vaak waar het stopt. Voor een betere huid in korte tijd kun je hier zoveel meer uithalen, door simpelweg wat producten toe te voegen. 

Denk hierbij aan een make-up remover, een toner, een repair crème, een zonnebrandfactor, een nachtcrème en een serum.

Doe op onze “producten” pagina de huidtype test en vind ons favoriete huidverzorgingsmerk

Een serum helpt bijvoorbeeld je huid om de producten die erna komen beter op te nemen. Ook een oogcrème is een goede toevoeging. Dit is een verzorgende crème die wat lichter is en daardoor beter door de dunne huid bij je ogen wordt opgenomen. Heb je juist een onzuivere huid, dan is een spot treatment goed om toe te voegen. Deze breng je plaatselijk aan op je puistjes en andere onzuiverheden.

Gladskin heeft een aantal effectieve producten voor de huid, waaronder tegen puistjes. Veel gebruikers ervaren direct minder roodheid van puistjes. Veel acne-veroorzakende bacteriën worden immers binnen enkele seconden gedood met Gladskin. Misschien zijn je puistjes al na 1 nacht volledig verdwenen.  

Bekijk ook onze Gladskin Acne review, Gladskin Eczeem review of Gladskin Rosacea review

6. Regelmatig scrubben

Ook al reinig je je huid nog zo goed elke ochtend en avond, deze reinigers verwijderen alleen de vervuiling op de huid. Op deze manier blijven er nog altijd dode huidcellen achter. Voor het blote oog zie je het niet zo snel, maar als je nooit scrubt zal je huid minder zacht zijn en kun je een mooie gezonde glans missen op de huid. Overweeg daarom te scrubben als je een mooie huid wil in 1 dag.

Door te scrubben verwijder je de dode huidcellen waardoor de huid weer kan gaan stralen. Als je je huid gescrubd hebt, dan zal je dit ook meteen gaan zien. Ook wordt de huidverzorging na het scrubben beter opgenomen door de huid.

Zorg voor je gezicht altijd voor een milde scrub. Je wilt je huid niet beschadigen namelijk. Scrub altijd zachtjes. Zacht rondjes draaien met de scrub over de huid is al voldoende voor een mooi en stralend resultaat. 

Hack: gebruik een exfoliant in plaats van een scrub. Je kunt een exfoliant namelijk in laten trekken in je huid en hoeft dit er dus niet van af te wassen. Ook is dit vele malen zachter voor je huid dan harde, korrelige scrubs. Van een exfoliant kan je direct en in 1 dag een mooie glow krijgen.

7. Extra verzorging

Naast dat je elke dag je verzorgingsroutine doet, heeft je huid soms wel wat meer nodig dan dat. Als je een avondje extra aandacht besteed en extra verzorging toepast, kan je de dag erna meteen verschil zien aan je huid. 

Plan dus een lekkere spa avond voor jezelf in. Begin allereerst met het scrubben van je gezicht. Als je alle dode huidcellen verwijderd hebt, is het tijd voor een verzorgend masker. Heb je een droge huid, kies dan voor een hydraterend masker. Voor een vettere huid kun je een kleimasker of houtskool masker kiezen. Deze zal dieper reinigen en je poriën goed schoonmaken. 

Na de scrub en het masker breng je je serum en crème zoals altijd aan. De dag erna kan je wakker worden met een stralende huid en kunnen eventuele onzuiverheden een stuk verminderd zijn. 

8. Stress loslaten

Als er iets een boosdoener is voor een slechte huid, dan is het wel stress. Het heeft zoveel meer effect op je huid dan mensen doen beseffen. Stress kan allemaal huidproblemen veroorzaken, zoals overgevoeligheid, rode vlekken en onzuiverheden. 

Tijd om te ontspannen dus vandaag! Zodra je ontspant door bijvoorbeeld het doen van een meditatie of een spa avondje thuis, dan zal je meteen effect zien op je huid. Je huid zal meer gaan stralen en je zult jezelf ook beter gaan voelen. Dit zie je ook meteen terug in je uitstraling.

9. Huidverzorgingsproducten met instant effect gebruiken

Bekijk eens de volgende producten van Remescar. Deze kunnen namelijk instant effect hebben op je huid en gezicht, zodat je binnen 1 dag een mooiere huid kunt krijgen:

Heb jij nog meer goede tips om een mooie huid te krijgen in 1 dag? Laat dan gerust onderaan deze pagina een reactie achter en deel het met ons!

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *