Jojoba olie en rosacea

Waarom werkt jojoba olie tegen rosacea?

Gemiddelde leestijd: 5 minuten
Jojoba olie en rosacea

Er zijn tal van manieren om rosacea te behandelen. Je kunt zelf veel doen om de symptomen tegen te gaan en onder controle te houden in de toekomst.

Jojoba is een plant die groeit in de woestijn. Men denkt dat de olie die wordt gewonnen uit de jojoba plant kan helpen tegen de huidaandoening rosacea. Dit komt, omdat het een aantal eigenschappen heeft die mogelijk gunstig kunnen zijn voor rosacea. Denk bijvoorbeeld aan het hydrateren van de droge huid en het verminderen van jeuk en ontstekingen.

In deze blog ga ik je meer vertellen over de voordelen die jojoba olie kan bieden bij rosacea.

Waarom helpt jojoba olie tegen rosacea?

Jojoba olie wordt geprezen, omdat de werking erg lijkt op de olie soort die wordt geproduceerd door de huid zelf. Je huid maakt dan ook van nature talg aan waarmee het zichzelf vochtig houdt en beschermt.

Aangezien mensen met rosacea last kunnen hebben van een droge en schilferige huid zou jojoba olie deze symptomen kunnen verminderen. Het tekort aan talg wordt namelijk opgevuld met jojoba olie.

Tevens kan de myristinezuur in jojoba olie ervoor zorgen dat bestaande ontstekingen verminderen. Hierdoor zouden jeuk, roodheid en zwelling op de huid met rosacea kunnen afnemen.

Denk ook aan een beter herstel van rosacea door de vitamine E in jojoba olie. Deze vitamine kan er namelijk voor zorgen dat de huid wordt beschermt tegen gifstoffen die verantwoordelijk zijn voor een trager herstel.

Het voordeel is dat jojoba olie niet vettig, hypoallergeen en natuurlijk is, waardoor het erg zacht is voor de gevoelige huid van een rosacea patiënt. Er zitten immers geen chemicaliën of andere stoffen in die schadelijk zijn voor de huid. Ook zullen de poriën niet verstoppen door jojoba olie te gebruiken. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je naast rosacea ook acne of puistjes krijgt.

Hoe gebruik je jojoba olie tegen rosacea?

De meeste mensen zullen geen vreemde reactie of heftige bijwerkingen krijgen door het gebruiken van jojoba olie. Voordat je de jojoba olie aanbrengt op je rosacea dien je wel een huidtest te doen. Je moet het dus eerst aanbrengen op een kleiner gedeelte van je huid, voordat je het aanbrengt op de rosacea op je gezicht.

Wanneer je jojoba olie wil inzetten tegen rosacea, dan kun je het bijvoorbeeld gebruiken als een natuurlijk vochtinbrengend product. Het is een goede manier om je huid in de ochtend en avond een hydraterende boost te geven. Gebruik uitsluitend pure, biologische en koudgeperste jojoba olie, omdat de stoffen hierin het meest werkzaam zijn.

Neem een kleine hoeveelheid van de jojoba olie in je handen, zodat je het op je gezicht kan aanbrengen. Eventueel kun je het aanbrengen na het douchen om je huid het meeste vocht te kunnen laten vasthouden.

Er zijn verschillende manieren om jojoba olie te verkrijgen. Kijk bijvoorbeeld eens in een natuurvoedingswinkel bij jou in de omgeving. Ook kun je de 100% pure jojoba olie van het merk “Naturapharma” gebruiken. Deze jojoba olie is geschikt voor uitwendig gebruik en kun je online bestellen.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *