ZZ crème tegen rosacea

Een oplossing of hype?

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
ZZ crème tegen rosacea

“ZZ crème is het allerbeste huidverzorgingsproduct dat er is om rosacea en acne te behandelen”. Regelmatig zien we dit soort veelbelovende teksten verschijnen op het internet en blogs. Het is eigenlijk ook niet helemaal geheel onterecht, want opvallend veel mensen geven aan goede ervaringen te hebben gehad met een ZZ crème.

Door de jarenlange geschiedenis van de ZZ crème en de ervaringen heeft het dan ook een hoge reputatie gekregen in de beauty wereld. Het is een echte hype geworden.

Hoewel het voor veel mensen een onbekend product is, zou het gebruiken van ZZ crème tegen rosacea verschillende voordelen kunnen bieden. Om je hier meer over te vertellen, schrijf ik vandaag deze blog over het inzetten van een ZZ crème bij rosacea.

Wat is een ZZ crème eigenlijk?

In China worden de originele ZZ crèmes en zalven geproduceerd. Veel mensen krijgen argwaan bij het horen dat het product uit China komt, maar de producten worden enkel gemaakt in een fabriek die voldoet aan de nodige normen. Een ZZ crème bevat dan ook uitsluitend geteste en veilige ingrediënten voor de huid. Ook zijn een aantal ZZ crèmes goedgekeurd in de Europese markt om te mogen worden verkocht door huidverzorgingsbedrijven.

Oorspronkelijk werd de ZZ crème ontwikkeld door de professor genaamd Zhao ZhonZou. Aangezien de Z meerdere malen voorkomt in zijn naam, heeft de crème ook deze naam gekregen. Het doel van Zhao was groot. Het was namelijk zijn doel de beste crème te ontwikkelen voor huidaandoeningen die hardnekkig waren en niet reageerden op andere huidverzorgingsproducten. Dit werd bereikt met de Chinese kruidengeneeskunde.

Een ZZ crème mag worden aangebracht op de plekken waar de rosacea zich bevindt. Ook kunnen de hardnekkige plekken van rosacea ermee worden behandeld.

Sinds tientallen jaren gebruiken huidverzorgingsbedrijven de formules van Zhao. Hierdoor krijgt de ZZ crème steeds meer naamsbekendheid en gebruikers.

Waarom werkt ZZ crème tegen rosacea?

Het regelmatig gebruiken van een ZZ crème zou de huid kunnen helpen bij het effectief verminderen van de klachten die horen bij rosacea.

ZZ crèmes worden gebruik om bacteriën en demodex mijten tegen te gaan. Demodex mijten zijn zeer kleine levende wezens die bacteriën laten groeien op de huid, jeuk, roodheid, droogheid en schilfering veroorzaken. Deze symptomen zal je vast herkennen als je last hebt van rosacea. Er is aangetoond dat veel van die symptomen worden veroorzaakt door bacteriën.

Ook zouden ontstekingen kunnen worden geremd met een ZZ crème. Tevens biedt het bescherming voor de gevoelige huid.

Het verschil tussen een ZZ crème en andere crèmes is dat het een unieke formule is met ingrediënten die je niet allemaal snel zult terugvinden in andere huidverzorgingsproducten. Ook is het een product dat geschikt is voor de gevoelige huid. Dit maakt dat mensen met rosacea het ook kunnen gebruiken. Vergeet ook niet, dat door het aanpakken van de demodex mijten zou kunnen worden gesteld dat een zeer belangrijke oorzaak van huidaandoeningen wordt aangepakt in plaats van alleen de huidige symptomen te bestrijden. Bovendien zitten er geen antibiotica, gifstoffen of andere vreemde, harde ingrediënten in een ZZ crème.

Hoe kun je een ZZ crème gebruiken als je last hebt van rosacea?

Allereerst dien je je gezicht te reinigen. Gebruik hierbij een reiniger die geschikt is voor de huid die gevoelig is voor rosacea. Na het reinigen van je gezicht kun je deze rustig droog deppen met een schone handdoek.

Is de huid helemaal schoon? Neem dan een kleine hoeveelheid van de ZZ crème en breng het alleen aan op de plekken van je rosacea, zoals je gezicht, hoofdhuid, nek, decolleté en bovenrug. Maak hierbij zachte, masserende en cirkelvormige bewegingen.

Het is belangrijk dat je naast een ZZ crème ook een hydraterend middel gebruikt, omdat je huid er droger van kan worden. Het droger worden van de huid is niet vreemd, omdat het product hierdoor goed kan werken. Vergeet dus echter niet om je huid te hydrateren. Je kunt de vochtinbrenger gewoon bovenop de aangebrachte ZZ crème smeren.

Je mag een ZZ crème één of twee keer per dag gebruiken. Er wordt aangegeven dat je na enkele weken al resultaten kunt zien en na enkele maanden de grootste resultaten te zien zullen zijn.

Het enige nadeel van een ZZ crème is dat er zwavel in zit. Sommige mensen kunnen vinden dat dit een sterke geur heeft. Echter, het bekende gezegde luidt “wie mooi wil zijn, moet pijn lijden”. Zwavel is wel degelijk effectief bij rosacea. Zelf heb ik ook een ZZ crème gebruikt en vond de geur niet gek of vies.

Wat is een goede ZZ crème tegen rosacea?

Aangezien ikzelf meerdere websites heb in de huidverzorgingsmarkt en de hype rondom ZZ crèmes niet ben ontgaan, kon ik het niet laten zelf ook een ZZ crème uit te proberen. Zelf heb ik geen last van rosacea, maar acne. Deze huidaandoeningen lijken erg op elkaar. Ook werkt de crème effectief voor beide huidaandoeningen.

De echte ZZ crème van Zhao wordt alleen verkocht in China. Het is erg moeilijk om hier aan te komen. Daarom zou je kunnen overwegen een ZZ crème te kopen in Nederland. Natuurlijk zijn er veel huidverzorgingsbedrijven die voornamelijk gericht zijn op geld verdienen, maar er zijn wel degelijk goede ZZ crèmes met Chinese ingrediënten te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de “By Oday ZZ crème” tegen rosacea.

By Oday is gebaseerd op de formule van Zhao, de bestanddelen zijn van Chinese origine en de crème is goedgekeurd door de Europese markt. Ook is het uitvoerig getest en zijn er veel goede ervaringen over te vinden, waaronder van mijzelf.

By Oday zou je eigenlijk kunnen zien als de cosmetische versie van de echte ZZ cream. Er zitten geen schadelijke toevoegingen in, terwijl de werking van de ZZ crème hetzelfde is als de originele. Zoals By Oday zelf al schrijft op hun website “East meets west op zijn best!”.

Conclusie

ZZ crème wordt sinds tientallen jaren gebruikt om verschillende huidaandoeningen te verminderen en te beheersen, waaronder rosacea.

Door de demodex mijten en bacteriën die gepaard gaan met de symptomen van rosacea te bestrijden, kunnen de klachten snel afnemen. Met een ZZ crème zou dit dan ook al binnen enkele weken kunnen gebeuren.

Wegens het succesverhaal van de professor Zhao ZhonZou heeft de ZZ crème veel populariteit gegenereerd. Ook was het één van de eerste crèmes die daadwerkelijk resultaten boekte bij hardnekkige huidaandoeningen, zoals rosacea.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *