Zijden kussensloop voor de huid

Sprookje of realiteit?

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
Zijden kussensloop voor de huid

Sommigen hebben het voor de grap wel eens over een schoonheidsslaapje. Toch bestaat dit sprookje niet voor niets. Je kunt jezelf letterlijk mooi slapen. De celvernieuwing vindt immers voornamelijk plaats in de nacht.

Het slapen op een zijden kussensloop voor de huid kan een goede keuze zijn. Een jaar geleden besloot ik ook mijn goedkope kussen weg te doen en een zijden kussensloop te nemen.

Je kunt namelijk meer doen dan het smeren van crèmes op je gezicht om bijvoorbeeld de huid te hydrateren, gladder te maken en rimpels en acne tegen te gaan.

In dit artikel ga ik uitleggen wat de voordelen zijn van slapen op een zijden kussensloop voor je huid. Is dat zijden kussensloop van 30 tot 100 euro je geld waard?

Is zijde echt beter voor je huid?

Laat me je eerst even één ding duidelijk maken. Hoewel de resultaten van gebruikers eigenlijk voor zich spreken, zijn er geen keiharde wetenschappelijke bewijzen dat zijden kussenslopen werken voor de huid.

Het is dus niet zeker of een zijden kussensloop de definitieve oplossing is bij acne of rimpels.

Echter, wanneer je last hebt van een gevoelige huid, dan zal ik wel degelijk een zijden kussensloop overwegen. Als we namelijk kijken naar de voordelen, dan zijn ze veel beter voor de huid dan normale, katoenen kussenslopen.

Katoenen kussenslopen zouden bijvoorbeeld vocht en verzorgingsproducten uit je haar en huid trekken. Hierdoor kunnen de huidverzorgingsproducten in je avondroutine hun werk minder goed doen. Ook kan je wakker worden met een uitgedroogde, geïrriteerde huid.

Vrouwen die hun haar mooi houden in de nacht delen slapen op zijde als geheim

Tevens kan vocht uit je huid in je katoenen kussen worden getrokken, waardoor dit een plaatst wordt voor allergenen en bacteriën om te overleven. Deze kunnen je huid en haar irriteren.

Door op het zachte zijde te slapen, wordt vocht vastgehouden in de huid in plaats van eruit getrokken. Dit maakt het een ideale optie voor mensen met een droge huid en personen alles willen halen uit hun dure huidverzorgingsproducten.

Bovendien kan een zijden kussensloop ervoor zorgen dat er minder wrijving aanwezig is tussen je huid en haar tegen het kussen. Vandaar is dit een andere reden om zo snel mogelijk op een zijden kussensloop te slapen. Je huid glijdt makkelijk over het supergladde kussen heen.

Bekijk ook: “satijnen kussensloop voor de huid

Helpen zijden kussenslopen tegen rimpels?

We willen er allemaal zolang mogelijk jong uit blijven zien. De meeste mensen proberen dan ook een zijden kussensloop, omdat ze zogenaamd rimpels kunnen voorkomen en tegengaan.

Tot op heden is er nog geen écht bewijs dat zijde kan helpen bij het voorkomen van rimpels. Maar als we kijken naar de voordelen van zijden kussenslopen, dan kan het hydraterende effect misschien helpen. Veel anti-aging crèmes bevatten immers hydraterende ingrediënten.

Ook zouden slaapplooien en rimpels mogelijk kunnen worden voorkomen door de gladheid en zachtheid van zijde.

Onrustige slapers en mensen met beginnende tekenen van huidveroudering zouden dus een zijden kussensloop moeten overwegen.

Je moet ook weten dat je slaaphouding van belang is bij rimpels. Naast slapen op zijde kan je dus ook letten op de manier waarop je slaapt. Door steeds te slapen op je rechterzij zullen er meer rimpels ontstaan op de rechterkant van je gezicht.

Om permanente rimpels te voorkomen, kan het dus verstandiger zijn op je rug te slapen.

Zijden kussensloop tegen rimpels

Helpen zijden kussenslopen tegen puistjes?

Een zijden kussensloop kan inderdaad helpen tegen puistjes.

Er kan van alles belanden op je kussen waar je met je gezicht in komt te liggen. Veel haarproducten bevatten agressieve ingrediënten, zoals olie of siliconen die je liever niet in contact laat komen met je huid. Deze kunnen immers verstopte poriën, puistjes en ontstekingen veroorzaken. Daarom is mijn eerste tip je kussensloop voldoende te wassen.

Andere redenen waarom puistjes kunnen ontstaan zijn zweten en make-up. Vandaar wordt aangeraden je gezicht te wassen en je kamer koel te houden. Zijde kan de temperatuur reguleren, zodat je op een koel kussensloop kunt slapen en minder zweet.

Bovendien is er zelfs een naam gegeven aan acne die door wrijving ontstaat, namelijk acne mechanica.

Wanneer je last hebt van acne, dan kan een goed huidverzorgingsregime het beste helpen. Zoals je nu weet kan de stof van je kussensloop ook invloed uitoefenen op de hoeveelheid wrijving bij acne.

Heeft jouw huid een zijden kussensloop nodig?

Vooral mensen die onrustig slapen of op hun zij of buik slapen zouden een zijden kussensloop moeten overwegen. Het gladde zijde trekt minder aan je huid en veroorzaakt minder wrijving. Je belast de huid dus minder door op een zijden kussensloop te slapen in plaats van een katoenen.

Hoewel ik kussenslopen niet zie als vervanging voor huidverzorgingsproducten en supplementen, kunnen ze wel enkele voordelen bieden.

Ik denk dat de glad- en zachtheid je huid ten goede kan komen. Een gevoelige huid heeft baat bij een zijden kussensloop, en bij de een helpt het meer dan de ander. Elk product dat een beetje kan helpen, kan gunstig zijn.

Ik slaap al ongeveer één jaar met veel plezier op een 100% zijden kussensloop. Deze is gemaakt van topkwaliteit moerbei zijde.

Bij het uitkiezen van een zijden kussensloop moet je niet vallen voor onrealistische claims. Ze zullen niet de oplossing zijn om geheel van een aandoening af te komen.

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *