Zechsal Magnesium Olie review

Is Zechsal Magnesium Olie je geld waard?

Gemiddelde leestijd: 19 minuten
Zechsal Magnesium Olie review

Magnesium is een mineraal die vaak in verband wordt gebracht met tal van gezondheidsvoordelen. Het gebruiken van magnesium olie zou onder andere goed zijn voor de huid, spieren en honderden lichaamsprocessen.

Je lichaam maakt zelf geen magnesium aan, maar je hebt er wel genoeg van nodig. Daarom kan het gebruiken van magnesiumolie een goede manier zijn om een mogelijk tekort aan te vullen.

Wanneer je op zoek bent naar magnesium olie, dan is er een goede kans dat je Zechsal Magnesium Olie voorbij hebt zien komen. Dit is namelijk een populaire magnesium olie op de markt en misschien wel het best verkochte Zechsal product.

Blijf verder lezen voor een uitgebreide, eerlijke Zechsal Magnesium Olie review. Ik heb de magnesium olie namelijk zelf in mijn bezit en deze grondig uitgetest en onderzocht.

Is het merk Zechsal betrouwbaar?

De betrouwbaarheid van Zechsal

Het merk Zechsal bestaat al sinds 2010. In dat jaar richtte Mercedes Prinsen en Jaap van Slooten samen het bedrijf op. Zij wisten wat magnesium kon betekenen voor de gezondheid en het welzijn van veel mensen.

Dit wilden Mercedes Prinsen en Jaap van Slooten overdragen aan een groter publiek. Veel mensen hebben immers een magnesiumtekort. Daarom besloten Mercedes en Jaap na hun succesvolle loopbanen in de laboratoriumwereld en de zorg verschillende producten te ontwikkelen die magnesium bevatten.

Zechsal wordt ook wel gezien als dé magnesiumspecialist.

Zo’n 250 miljoen jaar geleden bestond de Zechstein Zee. Aangezien deze zee is ingedroogd zijn hier alleen nog maar zouten (mineralen) overgebleven. Hier, op 1600 meter diepte, wordt ook veel magnesiumchloride aangetroffen. Zechsal gebruikt natuurlijke magnesium die hier vandaan komt als werkzame bestanddeel in veel van de producten. Dit wordt erken als het meest pure en de best opneembare vorm van magnesium ter wereld.

De hoge concentratie zuivere magnesium in de producten wordt gegarandeerd door het Zechstein Inside keurmerk. Daarnaast bevatten de producten geen conserveringsmiddelen of zoetstoffen. Ze zijn 100% natuurlijk.

Ook houdt Zechsal in grote mate rekening met het milieu door bijvoorbeeld rekening te houden met verpakkingsmaterialen en partners in de regio. Ze zetten geen dierproeven in en vrijwel alle producten zijn vegan. Dit laatste kan je makkelijk herkennen aan het “suitable for vegans” logo op de producten.

Gezien de ruim tien jaar ervaring van Zechsal, alle positieve reviews op het internet en de zuivere, hoge, therapeutische kwaliteit van hun magnesium is Zechsal zeker te vertrouwen. Alle bedrijfsgegevens staan ook netjes vermeld op de website.

Wat is Zechsal Magnesium Olie?

Zechsal Magnesium Olie is magnesiumchloride, opgelost in water. De enige verwerkte ingrediënten in het product zijn dan ook 31% magnesiumchloride en aqua, oftewel water.

Wist je dat in magnesiumchloride honderden kleine sporenelementen zitten die je bij alle andere magnesium soorten niet vindt?

Hoewel Zechsal Magnesium Olie geen echte olie is, voelt het wel degelijk olieachtig aan. Vandaar wordt het magnesiumolie genoemd.

Gelukkig beginnen steeds meer mensen te begrijpen hoe belangrijk magnesium is voor ons lichaam. Het bevordert zelfs meer dan 350 lichamelijke processen. Toch wordt het innemen van magnesium nog teveel onderschat. Helaas krijgen we er steeds minder van binnen via voeding en medicijnen kunnen er veel van roven.

Als we kijken naar ervaringen met magnesiumolie dan zou Zechsal Magnesium Olie mogelijk gunstig kunnen zijn voor verschillende zaken, zoals:

 • Huidaandoeningen zoals psoriasis, eczeem en acne
 • Jeuk en schilfers
 • Stress, onrust en depressie
 • Spierpijn en kramp
 • Slaaptekort en vermoeidheid
 • Reumatische aandoeningen
 • Hoofdpijn
 • Tanden
 • De aanmaak van cellen en weefsels

De Europese Food and Safety Assocation (EFSA) heeft zelfs een aantal specifieke claimbewoordingen over magnesium geoorloofd.

Oprichter Jaap van Slooten over hun Zechsal magnesiumolie.

Hoe gebruik je Zechsal Magnesium Olie?

Magnesium kan het beste worden opgenomen door de huid.

Breng Zechsal Magnesium Olie dus aan op de huid van je nek, liezen, voeten, oksels of buik voor de beste opname. Ook kan het extra goed worden opgenomen op een warme huid. Je kunt het dus eventueel aanbrengen nadat je uit de douche komt.

Vanaf de plekken waar de magnesiumolie wordt aangebracht, kan het de cellen vinden waar het moet zijn. Wanneer je last hebt van kramp, gespannen spieren of je nek, dan kan je het ook rechtstreeks op de plaats van het probleem aanbrengen.

Laat de magnesiumolie in ieder geval 10 tot 15 minuten zitten. Hierna kan je eventueel het restant afspoelen met water.

Zachsal Magnesium Olie komt in de vorm van een spray. Je kunt 15 tot 20 sprays per dag aanbrengen op de huid. Met één spray krijg je 12,5 mg puur magnesium.

Om jouw een beeld te geven: 15 tot 20 sprays leveren ongeveer de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) magnesium bij volledige opname.

Is Zechsal Magnesium Olie veilig?

Je lichaam heeft magnesium nodig, maar kan dit mineraal niet zelf aanmaken. Het gebruiken van Zechsal Magnesium Olie is een veilige manier om een magnesiumbalans aan te vullen. Het wordt goed opgenomen door je huid. Ik raad je wel aan het gebruik langzaam op te bouwen.

Wanneer je magnesiumolie opneemt via je huid, dan is de kans op bijwerkingen minimaal. In sommige gevallen kunnen maag- en darmklachten ontstaan.

Ook kan de hoge concentratie in magnesiumolie een beetje prikken of een warm gevoel geven. Gelukkig gaat dit meestal vanzelf over en is het een teken dat de magnesium wordt opgenomen.

Om te beginnen met Zechsal Magnesium Olie kan je het beste even een specialist raadplegen. De optimale hoeveelheid magnesium om dagelijks in te nemen, kan namelijk nogal verschillen per persoon. Dit hangt bijvoorbeeld af van je gewicht, levensstijl, medicijngebruik en klachten.

Het kan wel fijn zijn te weten dat een overschot wordt afgevoerd door je nieren, net zoals vitamine C. Het is dus moeilijk teveel magnesium binnen te krijgen.

Breng Zechsal Magnesium Olie niet aan op open wonden of de slijmvliezen, zoals de ogen.

Persoonlijke Zechsal Magnesium Olie review en ervaringen

Laat ik nu aan het volgende gedeelte van deze Zechsal Magnesium Olie review beginnen, namelijk mijn ervaringen. Dit product heb ik tenslotte zowel zelf getest als laten uittesten. Na zo’n anderhalve maand was het flesje leeg.

Persoonlijk gebruik ik het liefst magnesiumolie, omdat ik liever iets spray op mijn huid dan een pil inneem. Misschien is het makkelijker een pil in te nemen, maar met magnesiumolie kan je ook wel degelijk makkelijk de juiste hoeveelheid binnenkrijgen. Een nadeel vind ik wel dat het een beetje vettig aanvoelt op de huid, maar het wordt tenslotte een olie genoemd, dus dit is te verwachten.

Ten eerste vind ik Zechsal Magnesium Olie een goede keuze om meer magnesium binnen te krijgen, omdat de magnesiumchloride wordt gewonnen uit de zeer zuivere en schone Zechstein bron. Om precies te zijn wordt het gewonnen in een plaatsje vlakbij Veendam. Zechsal Magnesium Olie is puur magnesiumchloride in een wateroplossing.

Review over de Zechsal Magnesium Olie ingrediëntenlijst
Zechsal Magnesium Olie ingrediëntenlijst

Beginnen met Zechsal Magnesium Olie lijkt voor mij een goede keuze te zijn geweest om verschillende redenen. Zoals sommigen van jullie weten, heb ik regelmatig last van mijn acne-gevoelige huid. Magnesiumolie lijkt mijn huid tot rust te brengen.

Ook heb ik magnesiumolie geprobeerd na het sporten om mijn spieren tot rust te laten komen. Dit werkte. Ik merk het vooral na het hardlopen. Dit kan eigenlijk ook worden verklaard door de calcium van magnesium.

Tevens lijken mijn darmen beter te werken. Hier ben ik misschien wel het meest blij mee. Ik wist namelijk dat slecht werkende darmen ongunstig zouden kunnen zijn voor het verwerken van voedingsstoffen, het in balans houden van hormonen en het afvoeren van gifstoffen. Mijn huidproblemen kunnen hier dan ook te maken mee hebben gehad.

Bovendien lijk ik beter in mijn vel te zitten nadat ik ben begonnen met Zechsal Magnesium Olie. Denk hierbij aan minder stress en een beter slaapritme.

Eigenlijk heb ik dus veel van de potentiele voordelen van magnesium vanuit mijn eigen ervaringen kunnen bevestigen. Je kunt dus wel begrijpen dat mijn Zechsal Magnesium Olie positief heeft uitgepakt en ik het blijf bestellen in de toekomst.

Mijn ervaringen met andere Zechsal producten

Aangezien ik veel goede reviews had gelezen over het gebruiken van magnesium olie voor de huid en de gezondheid van het lichaam in het algemeen besloot ik te beginnen met Zechsal Magnesium Olie. Dit leek mij een goede manier om mijn huid en lichaam te verzorgen van binnenuit. Zechsal is ook voorstander van de werking van binnenuit.

Echter, Zechsal heeft nog een aantal producten voor de huid die ik later wilde uittesten. Voor op de huid merkte ik dat de skin savers goed waren. Denk aan de clearskin (magnesiumhydroxide) en de magnesium bodycream. Natuurlijk ook magnesiumzout (wat beide doet: zuiveren op de huid en een magnesiumtekort aanvullen van binnenuit) voor voeten- of ligbaden.

Review over andere producten van Zechsal
Andere Zechsal producten die ik heb uitgetest
Gratis boekjes over Zechsal Magnesium
Ontvangen boekjes over Zechsal magnesium bij mijn bestelling

Zechsal Magnesium Olie voor- en nadelen

Voordelen

 • Bevat de meest pure en best opneembare vormen van magnesium

 • 100% natuurlijke ingrediënten, slechts 2 ingrediënten

 • Ingrediënten voldoen aan de scherpste kwaliteitseisen

 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten

 • Staat voor duurzaamheid

 • Magnesium is betrokken bij honderden lichamelijke processen

 • Veel mensen hebben een tekort aan magnesium

 • Zechsal heeft jarenlange ervaring en het bedrijf en de eigenaren zijn erg betrouwbaar

 • Zeer betaalbaar, ook als je het een langere periode wil gebruiken

 • Veel artikelen te vinden over de mogelijke talloze effecten van magnesium voor het menselijk lichaam

 • Veel goede ervaringen en reviews te vinden over magnesium en magnesiumolie

Nadelen

 • Mensen kunnen verschillend reageren op de soorten magnesium

 • Effecten van magnesiumolie kunnen verdwijnen als je stopt met het gebruiken van het product

 • Kan prikken op de huid en soms bijwerkingen opleveren

Review conclusie: is Zechsal Magnesium Olie je geld waard?

Zechsal Magnesium Olie is veelbelovend. Ik en reeds vele klanten hebben prachtige resultaten met de olie behaald. Met dat gegeven in het achterhoofd kan ik je maar één ding aanraden: begin zo snel mogelijk met het smeren van Zechsal Magnesium Olie.

Het is veilig en kost je ongeveer een tientje, dus je kunt het met een gerust hart eens uitproberen. Mocht je in grote mate magnesium olie willen gebruiken, dan bestaan ook de navulflessen. Deze komen in de vorm van een halve of hele liter. Met een liter kan je ongeveer anderhalf jaar vooruit, voor nog geen vijftig euro.

Hieronder kan je de Zechsal Magnesium Olie bekijken en goedkoop aanschaffen. Doe hier je voordeel mee.

Nog vragen na het lezen van mijn Zechsal Magnesium Olie review? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op via de website van Zechsal.

Zechsal Magnesium Olie
Zechsal Magnesium Olie

Beoordeling door Lotte,

24 jun 2022
5

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *