Ylang Ylang olie voor de huid

7 voordelen van ylang ylang olie voor jouw huid

Gemiddelde leestijd: 7 minuten
Ylang Ylang olie voor de huid

Wil jij een nieuwe olie proberen voor het verzorgen van je huid? De kans is groot van wel. Je bent tenslotte op deze pagina terecht gekomen.

Veel personen zijn klaar met chemische middeltjes die de huid alleen maar verder uitlokken tot vreemde reacties. Daarom worden natuurlijke oliën steeds populairder.

Nog maar weinig mensen zijn bekend met ylang ylang olie, terwijl het wel degelijk een aantal gunstige voordelen kan bieden op het gebied van je huid. Onlangs was een flinke stijging te zien naar ylang ylang olie op social media.

In dit artikel neem ik je mee omtrent de voordelen van ylang ylang olie voor je huid.

Klik hier om de aanbevolen, 100% zuivere ylang ylang olie goedkoop online te bestellen >>

Wat is ylang ylang olie?

Voordat ik je ga vertellen over de voordelen van ylang ylang olie zal ik je kort vertellen over deze olie in het algemeen.

Ylang ylang olie wordt gemaakt middels stoomdestillatie van de stervormige, gele, geurige bloemen van de Canaga odorata boom. Extracten van de bloemen worden ook vaak gebruikt in parfums. Vandaar wordt de Canaga odorata boom ook wel parfumboom genoemd.

Ylang ylang olie kent verschillende toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan aromatherapie, meditatie, massage, haarverzorging en huidverzorging waar mensen het voor gebruiken.

De voordelen van ylang ylang olie voor de huid

Hieronder deel ik een aantal van de belangrijkste potentiele voordelen van ylang ylang olie voor de huid. Hierbij dien je in gedachten te houden dat meer wetenschappelijk onderzoek nodig is om te weten wat ylang ylang olie precies kan beteken voor de huid. Tot die tijd weten we nog niet zeker of ylang ylang olie echt gunstig kan zijn voor de huid.

1. Hydrateren

Ylang ylang olie kan waarschijnlijk de huid helpen vocht vast te houden en gehydrateerd te blijven.

2. Huidveroudering

Een ander mogelijk voordeel van ylang ylang olie is het tegengaan van tekenen van vroegtijdige huidveroudering, zoals rimpels en fijne lijntjes. Dit vanwege haar antioxiderende effect.

3. Talgproductie

Ook zou ylang ylang olie de productie van talg in balans kunnen brengen. Talg is de natuurlijke hydratator van je huid. Door het effect op talg van ylang ylang olie kan de huid minder vettig worden en zullen mee-eters en puistjes minder snel verschijnen.

4. Masseren

Een andere toepassing van ylang ylang olie is het masseren van de huid. De olie zou seksuele versterkende eigenschappen en een romantische, zoete geur hebben, waardoor sommige mensen het gebruiken als massage olie.

5. Antibacterieel

Wegens de mogelijke antibacteriële en weefselvernieuwende eigenschappen van ylang ylang olie zou het een goede olie zijn om wonden te verzorgen. Ook huidaandoeningen, zoals eczeem, acne en rosacea die gepaard gaan met bacteriën zouden kunnen verbeteren.

6. Celvernieuwing

Een goede, regelmatige celvernieuwing van de huid is belangrijk om de huid te laten stralen. Van ylang ylang olie wordt dan ook gedacht dat het je huid een natuurlijke glans geeft.

7. Ontstekingsremmend

Bovendien zou ylang ylang olie de huid kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen. Hierdoor kunnen symptomen van ontstekingen zoals roodheid, zwelling en jeuk verminderen.

Heeft ylang ylang olie bijwerkingen?

Ten eerste moet worden opgemerkt dat het consumeren van ylang ylang olie giftig is. Stop het dus niet in je mond en houd het uit de buurt van kinderen of dieren.

Ook geldt voor alle huidverzorgingsproducten dat ze bijwerkingen kunnen opleveren. Dit kan bijvoorbeeld roodheid, een branderig gevoel, huidirritatie of een allergische reactie zijn. Tevens moeten vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven de olie vermijden. Gezien het risico op bijwerkingen, raad ik je aan een arts te raadplegen voordat je ylang ylang olie gebruikt.

Echter, de meeste mensen kunnen ylang ylang olie gebruiken zonder problemen te ervaren. Zowel de droge, vettige als gecombineerde huidtypes kunnen baat hebben.

Onthoud dat ylang ylang olie een essentiële olie is. Dit betekent dat het een zeer krachtige olie is die eerst moet worden verdund met een drager olie, zoals kokosolie of zoete amandelolie. Hierna mag het pas worden aangebracht op je huid. Andere mensen mengen ylang ylang olie bijvoorbeeld met hun favoriete dagelijkse dagcrème of neutrale huidolie.

Om heftige bijwerkingen te voorkomen op een opvallende plek zoals je gezicht, kan je een pleistertest uitvoeren. Hiermee wordt bedoeld dat je een klein beetje aanbrengt op een klein stukje huid om het effect te bekijken.

De huid kan nogal verschillen per persoon. De resultaten en bijwerkingen zullen dus verschillend zijn. Vaak is het een kwestie van praten met een dermatoloog en uitproberen welk product het beste werkt voor jouw huid.

Alternatieven voor ylang ylang olie

Mocht je op zoek zijn naar een alternatief voor ylang ylang olie voor de verzorging van je huid, dan kan je de onderstaande lijst met andere natuurlijke oliën bekijken. Veel mensen willen immers niet zelf een essentiële olie hoeven mengen met een dragerolie, omdat het vaak verkeerd gaat.

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *