Wortelzaadolie voor huid en gezicht

6 Voordelen van wortelzaadolie voor de huid en het gezicht

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
Wortelzaadolie voor huid en gezicht

Ben jij op zoek naar een natuurlijke olie om je huid te verzorgen? Overweeg dan wortelzaadolie.

Hoewel weinig mensen weten dat wortelzaadolie bestaat, kan deze olie een geweldige keuze zijn.

Wortelzaadolie wordt gewonnen uit de zaden van de Daucus carota plant door middel van stoomdestillatie. Daucus carota staat bekend om zijn wit tot roze bloesems en geurende wortels. Deze plant komt ook voor in Nederland en België.

Het gebruiken van wortelzaadolie voor je huid en gezicht kan meerdere voordelen hebben. Dat komt omdat wortelzaadolie bijvoorbeeld antibacteriële, schimmeldodende, ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen heeft. Deze gebruikt de plant zelf om te overleven en zich te beschermen.

Soms wordt wortelzaadolie onterecht wortelolie genoemd. Het verschil is echter dat wortelolie is gemaakte van geplette wortelwortels die zijn ondergedompeld in een dragerolie. Wortelolie wordt vaak gebruikt om gerechten te maken in plaats van aan te brengen op de huid.

Lees verder om te ontdekken wat wortelzaadolie mogelijk kan beteken voor je huid.

Voordelen van wortelzaadolie voor de huid en het gezicht

Door wortelzaadolie te mengen met een dragerolie en het mengsel aan te brengen op de huid of het gezicht, kan worden geprofiteerd van verschillende voordelen. Dit kan worden bereikt met voedingsstoffen en verbindingen in wortelzaadolie.

Hieronder zet ik de bekendste voordelen van wortelzaadolie voor de huid op een rijtje.

1. Bacteriën bestrijden

Dankzij de bestrijdende werking tegen bacteriën van wortelzaadolie, kunnen huidklachten afnemen. Bedenk maar eens dat de Staphylococcus aureus bacterie acne, eczeem en rosacea kan veroorzaken. Door het verwijderen van deze type bacteriën, kunnen de symptomen van huidaandoeningen afnemen.

2. Schimmels bestrijden

Een ander voordeel van wortelzaadolie is dat het schimmels en gisten kan bestrijden. Dit kan worden bereikt door de verbinding carotol in wortelzaadolie.

3. Huidveroudering tegengaan

Verschillende invloeden uit de omgeving kunnen je huid vroegtijdig ouder laten lijken. Denk bijvoorbeeld aan zonnestralen en milieuvervuiling waar je huid regelmatig mee in contact komt. Dankzij antioxiderende effecten van wortelzaadolie kunnen tekenen van huidveroudering worden tegengegaan.

De verbinding 7-hydroxycoumarine komt voor in wortelzaadolie en wordt ook vaak gebruikt in zonnebrandmiddelen.

4. Bestaande rimpels verminderen

Naast dat huidveroudering kan worden tegengegaan, kan wortelzaadolie ook bestaande beginnende tekenen van huidveroudering verminderen. Denk aan hyperpigmentatievlekken en rimpels die minder zichtbaar kunnen worden gemaakt door de antioxidanten in wortelzaadolie. Door een aantal vitamines in wortelzaadolie kan namelijk de huid worden gehydrateerd en de productie van het huideigen collageen worden gestimuleerd.

Vanwege de anti-verouderingsvoordelen verwerken huidverzorgingsfabrikanten wortelzaadolie graag in hun producten.

5. Ontstekingen afremmen

Ook heeft wortelzaadolie ontstekingsremmende eigenschappen. Hierdoor kunnen de huid en hoofdhuid tot rust komen. Denk bijvoorbeeld aan het verminderen van huidklachten zoals roodheid en huidirritatie.

6. Hydrateren van de huid

Bovendien kan wortelzaadolie werken als een natuurlijke hydrator voor de huid. Het resultaat is een minder uitgedroogde huid en een talgproductie die weer in balans is gebracht.

Hoe kan je wortelzaadolie gebruiken voor je huid?

Je kunt kiezen voor het gebruiken van een pure wortelzaadolie. Hier ben ikzelf het meeste fan van, omdat je dan niet het risico hoeft te lopen dat je huid in contact komt met slechte ingrediënten.

Sommigen mensen kiezen voor een kant- en klaar huidverzorgingsproduct waarvan wortelzaadolie een ingrediënt is. Dit kan bijvoorbeeld een gezichtsreiniger, serum of gezichtsolie met wortelzaadolie zijn.

Soms wordt pure wortelzaadolie toegevoegd aan een shampoo om klachten op de hoofdhuid te verminderen.

De wortelzaadolie van het huidverzorgingsbedrijf “Soyla” is 100% puur. Door dit product te gebruiken, kan je profiteren van de voordelen van wortelzaadolie zonder dat je bang hoeft te zijn dat er andere irriterende ingrediënten zullen zitten.

Wortelzaadolie product van Soyla voor huid

Is het aanbrengen van wortelzaadolie op je gezicht veilig?

Waarschijnlijk is wortelzaadolie veilig voor alle huidtypes en verstopt het de poriën niet.

Aangezien in onderzoeken naar wortelzaadolie voornamelijk dieren werden gebruikt, dien je echter contact op te nemen met een arts om te praten over de veiligheid en effectiviteit voor de huid van de mens.

Er mogen bijvoorbeeld geen etherische oliën, zoals wortelzaadolie, worden gebruikt door vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.

Het is in ieder geval nodig wortelzaadolie te verdunnen met een vette dragerolie, omdat het anders te sterk is voor de huid.

Drink ook nooit wortelzaadolie.

Houd bovendien rekening met een eventuele allergische reactie of lichte huidirritatie. Om deze redenen kan je een pleistertest uitvoeren op een klein stukje van je huid en de reactie van je huid afwachten.

Samenvatting

Wortelzaadolie kan waarschijnlijk meerdere gunstige voordelen opleveren voor de huid en het gezicht. Dat komt onder andere door ontstekingsremmende, hydraterende en antibacteriële eigenschappen. Er zouden zelfs huidaandoeningen mee kunnen worden bestreden.

Hoewel wortelzaadolie vaak wordt verward met wortelolie moeten deze uit elkaar worden gehouden. Je kunt namelijk niet profiteren van dezelfde eigenschappen.

Zorg dat je wortelzaadolie verdund met een dragerolie voordat je het aanbrengt op je gezicht.

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *