Wondermiddel tegen puistjes

5 tovermiddelen

Gemiddelde leestijd: 7 minuten
wondermiddel tegen puistjes

Bestaat er een wondermiddel tegen puistjes? Helaas niet. Hoewel veel mensen denken dat zij hun acne snel kunnen verwijderen met het gebruik van een tovermiddel is dit helaas niet mogelijk.

Simpelweg zijn er teveel factoren die kunnen bijdragen aan het ontstaan van acne. Een wondermiddel heeft niet de mogelijkheid om al deze factoren in één keer aan te pakken.

In deze blog wil ik je toch vertellen over een aantal middelen waarmee je acne kunt bestrijden in korte tijd. Het zijn een soort wat van wondermiddelen, omdat ze nog onbekend zijn en positieve eigenschappen hebben tegen puistjes.

Bestaat er een wondermiddel tegen puistjes en acne?

Als er écht een wondermiddel zou bestaan, dan zouden we allemaal van onze puistjes af kunnen komen. Iedereen zou namelijk het wondermiddel willen proberen om snel van hun puistjes af te komen. Sommigen advertenties en bedrijven doen dan ook geloven dat er daadwerkelijk wondermiddelen tegen puistjes bestaan.

Puistjes ontstaan wanneer de talgklieren verstopt raken met talg en dode huidcellen, en deze verstoppingen ontstoken raken door de acne veroorzakende bacteriën. Dit kan gebeuren door allerlei omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan een slecht dieet, een tekort aan voedingstoffen en het hebben van stress. Zo zijn er nog tientallen tot duizenden dingen die een kleine of grote rol kunnen spelen bij de ontwikkeling van je acne.

Een middeltje moet dus in ieder geval gericht zijn op de symptomen van acne. Dit betekent dat de huid moet worden gereinigd, verzorgd en hersteld. Een écht wondermiddel zou gericht moeten zijn op de kernoorzaken van acne. Denk bijvoorbeeld aan het oplossen van het slechte dieet of het herstellen van je hormonale onbalans.

Helaas is er tot op heden dus nog geen wondermiddel beschikbaar. Er is wel een vaccin tegen acne in ontwikkeling, maar het kan nog jaren duren voordat deze kan worden gebruikt voor mensen met acne in grotere getallen.

In de onderstaande video probeert Monica Geuze een wondermiddel tegen puistjes, namelijk een mengsel van water en zout. Ze noemt dit een wondermiddel, maar dit is het natuurlijk niet. Zout heeft namelijk niet zoveel gunstige voordelen voor de huid, behalve dan Dode Zee Zout.

Bespreek het altijd met je huisarts als je een nieuw product tegen puistjes wilt proberen. In sommige gevallen, zoals tijdens een zwangerschap, mogen geen producten worden aangebracht op de huid.

Tovermiddelen tegen puistjes – 5 keuzes

1. Aloë vera

Het eerste tovermiddel tegen acne is aloë vera. Voor mijn gevoel is dit een wondermiddel, omdat deze plant mij heeft geholpen bij het verwijderen van mijn acnelittekens. Naast acnelittekens kan 100% pure aloë vera ook puistjes behandelen. Dankzij de aloë vera kunnen ontstekingen van puistjes afremmen en puistjes veroorzakende bacteriën worden bestreden.

2. Arganolie

Een ander product uit de natuur dat kan worden aangebracht op de acne is arganolie. Deze Marokkaanse olie heeft al bij veel mannen en vrouwen haar effectiviteit laten zien. Arganolie heeft voornamelijk hydraterende eigenschappen. Dit betekent dat je huid vochtig kan worden gehouden. Dit heeft als voordeel voor acne dat je talgklieren een normale hoeveelheid talg blijven produceren. Met araganolie voorkom je dan ook verstopte poriën.

3. Differin

Een ander zogenaamd wondermiddel tegen puistjes is Differin. Voorheen was Differin alleen op recept verkrijgbaar. Echter, hedendaags kun je dit middel gewoon kopen zonder doktersrecept. Differin kan op verschillende manieren helpen acne te bestrijden. De stof adapaleen heeft bijvoorbeeld een gunstig effect voor je talgklieren, huidcellen en bacteriën.

4. Vitamine B5

Volgens een Amerikaans onderzoek kan vitamine B5 goed helpen tegen acne en puistjes. Wanneer de testgroep een vitamine B5 supplement kreeg, ontdekte de helft van de groep een verbetering aan hun acne. Het kan daarom een goed idee zijn een huidverzorgingsproduct met vitamine B5 en een supplement met vitamine B5 te gebruiken om de acne te behandelen.

5. ZZ crème

Een ander anti-acne middel waar nog vrij weinig mensen iets over weten is ZZ crème. Deze crème komt oorspronkelijk uit China. Er zitten dan ook een aantal Chinese kruiden in het product. De ingrediënten in dit product zul je niet aantreffen in anderen producten. Dit maakt het een uniek tovermiddel tegen acne dat je wellicht eens kunt uitproberen.

Laatste woorden

In deze blog hebben we een aantal zogenaamde wondermiddelen tegen puistjes besproken. Je hebt in ieder geval kennis gemaakt met een aantal goede producten die kunnen werken tegen puistjes. De exacte effecten zullen verschillen per persoon. Dit komt, omdat acne kan worden veroorzaakt door verschillende factoren en kan ontstaan op verschillende huidtypes.

Als laatste tip wil ik je nog even meegeven dat je met mijn Leven Zonder Acne methode aan de slag kunt gaan. Voor sommigen mensen is dit een wondermiddel, omdat de echte onderliggende oorzaken van puistjes worden aangepakt. Denk bijvoorbeeld aan aanpassingen in je levensstijl en huidverzorgingsregime. Het probleem moet bij de wortel worden aanpakken en niet bij de blaadjes. Door hiermee aan de slag te gaan, kun je in korte tijd een schonere huid krijgen. Het voordeel is dat je in de toekomst minder last zult ondervinden van puistjes.

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode om snel van puistjes af te komen

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen.

Ja! Ik wil van mijn puistjes af

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *