Wondermiddel tegen eczeem

5 onbekende "wondermiddelen" tegen eczeem

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
Wondermiddel tegen eczeem

Veel slachtoffers van eczeem zoeken naar een wondermiddel tegen eczeem. Begrijpelijk, want de klachten kunnen erg vervelend zijn en misschien lijken huidverzorgingsproducten of professionele behandelingen nauwelijks effect te hebben.

Artsen en dermatologen zullen je soms zelfs streng aankijken en zeggen “eczeem is een chronische aandoening, je moet ermee leren leven!”. Dat is natuurlijk ook wel waar, maar er zijn opties die dicht in de buurt kunnen komen van een eczeem vrije huid. Klachten kunnen dus drastisch verminderen en voor een langere periode wegblijven.

Je begrijpt vast wel dat tovermiddelen niet bestaan. Er is echter een goede kans dat jij nog niet hebt gehoord over een aantal zogenaamde “wondermiddelen” en “magische methoden” die zullen worden besproken in dit artikel.

Hoe ontstaat eczeem écht?

Voordat ik ga vertellen wat de zogenaamde wondermiddelen zijn tegen eczeem, zal ik je kort iets meer over eczeem vertellen. Wanneer je namelijk begrijpt hoe eczeem ontstaat, dan begrijp je zo meteen ook waarom iets het overwegen waard is om uit te testen.

Eczeem kan voorkomen in vele vormen. Artsen zijn het er nog niet exact over eens waarom je eczeem krijgt. Eén van de bekendste theorieën over het ontstaan van acne is een overactief immuunsysteem. Hiermee wordt bedoeld dat je huid overdreven reageert op omgevingsinvloeden, zoals bepaalde stoffen, temperaturen en bacteriën. Ook erfelijkheid, stress en een verstoorde huidbarrière worden in verband gebracht met eczeem.

Er is nog iets belangrijks waarvan je op de hoogte moet zijn. Veel eczeem patiënten weten namelijk niet dat de meest voorkomende oorzaak, van het meest voorkomende type eczeem een overhand is van de Staphylococcus aureus (Staph) bacteriën. Vrijwel alle mensen met eczeem dragen deze bacteriesoort op de huid.

Bovendien geven veel personen met eczeem aan dat zij een grote verandering hebben doorgemaakt door hun levensstijl en voedingspatroon te veranderen. Hiermee kunnen namelijk de onderliggende oorzaken van eczeem worden bestreden, bijvoorbeeld verstoorde processen in je lichaam.

Als we kijken naar de mogelijke oorzaken van eczeem, dan is het in ieder geval belangrijk te focussen op het immuunsysteem, allergieën, stress, bacteriën, onderliggende oorzaken en een verstoorde huidbarrière.

Het kan een beetje verwarrend overkomen, al die mogelijke oorzaken van eczeem. Ik kan je echter alleen vertellen wat ikzelf heb ontdekt na jaren onderzoek uitvoeren en hierover te schrijven op mijn huidverzorgingswebsites.

Dit zijn de “wondermiddelen” tegen eczeem

Hopelijk begrijp je dat de middelen die worden besproken geen echte wondermiddelen zijn. Mensen die beweren dat er wondermiddelen bestaan, liegen. Aangezien eczeem verschillende vormen kent, zullen de middelen per persoon verschillend reageren.

Hieronder zullen enkele zogenaamde wondermiddelen besproken. Ik denk dat deze het overwegen waard zijn. Kijk hier dus eens rustig naar en doe vooral zelf je onderzoek naar het mogelijke effect op eczeem. Aangezien er een goede kans is dat je de middelen nog niet kent, zijn het toch een soort tovermiddeltjes.

Hierbij moet ik vermelden dat je een arts moet raadplegen als je last hebt van hardnekkige eczeem, of een nieuw middel tegen eczeem wil proberen.

1. Aloë vera

Laten we beginnen met aloë vera. Al vaker schreef ik over de wonderen die aloë vera kan verrichten voor de huid. Op internet zie ik bijvoorbeeld een verhaal over iemand die al meer dan 20 jaar last heeft van hardnekkige eczeem en klachten ondervindt, zoals bloedingen op de ellebogen, niet kunnen slapen door de jeuk en het niet durven aantrekken van shirts.

Volgens de vrouw uit het verhaal is aloë vera het wondermiddel om bijna volledig en onmiddellijk van eczeem af te komen. Jeuk kan erg verzachten en schilferige plekken kunnen volledig verdwijnen. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het verkoelende en hydraterende effect van aloë vera.

Het leuke van aloë vera is dat je zelf deze plant kunt kopen en in je vensterbank kunt zetten. Ook is aloë vera heel makkelijk te verzorgen. Vervolgens kun je het dikke deel van het blad breken om de gel hieruit op de plekken van je eczeem aan te brengen. Als je het nog makkelijker wil maken voor jezelf, dan kan een biologische aloë vera gel uit de winkel ook prima werken.

Bekijk de aanbevolen dagelijkse aloë vera crème voor eczeem op het lichaam en gezicht via deze link.

Het wondermiddel aloë vera

2. Arganolie

Een andere optie is het gebruiken van arganolie tegen eczeem. Dit is een olie die wordt gewonnen uit de pitten van arganbomen die groeien op bergen in Marokko. Men noemt het ook wel het “Marrokaanse goud”. Volgens veel mensen met eczeem kan arganolie ook goud waard zijn voor de huid.

Arganolie bevat dan ook stoffen, zoals vitamine E, omega en squaleen die mogelijke gunstige eigenschappen hebben voor eczeem. Denk bijvoorbeeld aan het hydraterende effect. Door het herstellen van het vochtgehalte van de huid kunnen klachten van eczeem, zoals een droge en jeukende huid afnemen.

Ook kan dit zogenaamde wondermiddel een beschermende laag vormen op je huid. Hierdoor ben je beter beschermt tegen vrije radicalen die het vermogen van je huid om zicht te herstellen nadelig beïnvloeden. Door arganolie kan je dus mogelijk sneller eczeem laten verdwijnen.

Bovendien kan arganolie mogelijk helpen bij het remmen van ontstekingen en het bestrijden van bacteriën, waardoor een snelle verbetering van eczeem kan worden opgemerkt.

3. Slakkengel

Hoewel het vies kan klinken, kan het slijm van slakken een mogelijk wondermiddel zijn tegen eczeem. Slakkenslijm of slakkenmucine wordt immers steeds vaker verwerkt in huidverzorgingsproducten. Dat zal natuurlijk niet het geval zijn wanneer slakkengel op hetzelfde tempo effecten zou laten zien als dat de slakken zelf vooruit komen.

Een slak gebruikt slakkenslijm om het slakkenhuis te herstellen wanneer deze kapot is gegaan. Ook beschermt de slak zichzelf met het slijm tegen takjes, zonnestralen en bacteriën.

Slakkengel kan bijvoorbeeld mogelijk effectief zijn tegen eczeem, omdat oude, droge, schilferige huidcellen kunnen worden verwijderd, de huid beter kan worden gehydrateerd, de huid steviger kan worden en de huidbarrière kan worden verstevigd. Deze effecten worden bereikt met hydoxy-azijnzuur, vitamines, collageen en peptiden in slakkengel tegen eczeem.

Slakkenslijm als wondermiddel

4. CeraVe

De vorige drie wondermiddelen kwamen allemaal uit de natuur. Toch kunnen bepaalde vrij verkrijgbare huidverzorgingsproducten wel degelijk effectief zijn. Ik zal je uitleggen waarom en twee merken aanbevelen. Ik begin met het huidverzorgingsmerk “CeraVe”.

Het merk CeraVe is ontstaan in de VS. Plotseling ontstond een hype rondom CeraVe nadat skinfluencer ‘skincarebyhyram’ een video opnam en CeraVe viraal liet gaan op social media. Dat kwam, omdat het geweldige resultaten opleverde, terwijl de verpakking er super saai uitzag.

CeraVe is ontwikkeld in samenwerking met dermatologen. Hierdoor prijs ik hun producten aan. Maar dat is niet het enige. CeraVe heeft namelijk gebruik gemaakt van huideigen ingrediënten, waardoor het ideale niet irriterende verzorging is voor eczeem. De volgende huideigen ingrediënten in CeraVe producten kunnen effectief zijn bij eczeem:

  • Ceramiden, omdat deze de natuurlijke barrière van de huid herstellen, hydrateren en beschermen tegen irriterende stoffen.
  • Hyaluronzuur, omdat dit de huid extra hydratatie kan bieden.
  • Niacinamide, omdat dit de huid kan verzachten.

Bekijk de aanbevolen dagelijkse CeraVe crème voor gezicht en lichaam met de wonder ingrediënten via deze link.

5. Gladskin

In mijn persoonlijke Gladskin eczeem review is duidelijk naar voren gekomen dat eczeem effectief kan worden verminderd door het gebruiken van de Gladskin producten tegen eczeem. Dit is dus een ander zogenaamd wondermiddel tegen eczeem.

Het bijzondere van Gladskin is dat met hun crème of gel uitsluitend de eczeem-veroorzakende bacteriën kunnen worden gedood. Dit wordt bereikt met het enzym Staphefekt™. Hierdoor kan een ontzettend snelle vermindering van de symptomen worden ervaart, zonder dat de gezonde bacteriën lastig worden gevallen. Gladskin is dus zeker het overwegen waard.

Eczeem behandelen van binnenuit met een wondermiddel

Misschien kun je het langste resultaat gaan zien aan je eczeem door een behandeling van binnenuit. Er is namelijk een kans dat een onderliggend proces in je lichaam verstoord is, waardoor eczeem sommigen tijden verbetert en anderen tijden verslechterd.

Eczeem kan bijvoorbeeld te maken hebben met hormonen. Niets aan te doen, zullen sommigen artsen je dan zeggen. Echter, ontzettend veel factoren kunnen invloed hebben op je hormonen. Denk bijvoorbeeld aan voedingsmiddelen, stress, slaapgebrek en je darmen. Hormonen hebben dus niet altijd alleen iets te maken met de puberteit, menstruatie of zwangerschap.

Voeding tegen eczeem kan veel invloed hebben op je hormonen. Door bepaalde voedingsmiddelen te vermijden, kan het schommelen van de hormonen worden voorkomen. Daarnaast kan bepaalde voeding helpen bij het in balans brengen van de hormonen.

Een Engelstalige bron noemde in het specifiek kool als wondermiddel tegen eczeem. Dat kwam, omdat het mogelijk in staat is hormonen in balans te brengen, ontstekingen te verminderen en de gezondheid van de darmen te verbeteren, die allemaal een belangrijke rol kunnen spelen bij eczeem.

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *