Wolvet en psoriasis

Hoe effectief is wolvet bij eczeem?

Gemiddelde leestijd: 6 minuten
Wolvet en psoriasis

Veel mensen vinden lammetjes en schapen er schattig uitzien. Iets anders waar schapen bekend om staan is: wolvet.

Wolvet wordt geproduceerd door een schaap om hun wol te beschermen. Het is dan ook de natuurlijke beschermlaag in hun wol.

Ook bij schapen blijft haar constant groeien. Daarom worden zij eens in de zoveel tijd geschoren. Daarna wordt het wol gewassen en het wolvet eruit gehaald. Vervolgens is het klaar om aangebracht te worden op de huid. Men noemt wolvet in huidverzorging lanoline. Het is een volledig natuurlijk en diervriendelijk bijproduct.

Sommigen mensen denken dat wolvet en psoriasis een positief verband hebben. Dat heeft verschillende redenen.

In dit artikel ga ik met je bespreken waarom je wolvet kunt gebruiken als je momenteel last hebt van psoriasis.

Wat is psoriasis?

Voordat ik ga vertellen hoe je een mogelijke verbetering kunt opmerken aan je psoriasis dankzij wolvet, lijkt het mij een goed idee je eerst iets meer te vertellen over psoriasis in het algemeen.

Psoriasis is een chronische aandoening van de huid. Vaak ontstaan symptomen zoals een droge en gebarsten huid, ontstoken plekken op de huid, schilferige plekken op de huid en jeuk. De droge en schilferige plekken op de huid kunnen erg pijnlijk zijn.

Helaas is er tot op heden nog geen oplossing ontdekt om psoriasis voorgoed te genezen. Wel kun je verschillende dingen doen om de symptomen van psoriasis te verminderen. Hierdoor kan je minder last hebben van psoriasis en voorkomen dat de symptomen ernstiger worden.

Eén van de manieren om de huid met psoriasis te verzorgen, is het dagelijks smeren van een goede crème met wolvet, oftewel lanoline op de huid.

Waarom kun je wolvet en lanoline gebruiken voor psoriasis?

Wolvet bevindt zich dus in het vacht van de schaap om deze te beschermen. Leuk om te weten is dat het dezelfde moleculaire structuur heeft als ons eigen huidvet genaamd talg. Dit bevindt zich standaard in onze huid. Hierdoor kan wolvet ook goed worden opgenomen door onze huid.

Mensen met psoriasis kunnen mogelijk baat hebben bij wolvet om de volgende redenen:

  • Wolvet heeft een hydraterende werking, waardoor de huid meer vocht vast kan houden en minder droog wordt.
  • Schilfers kunnen worden geminimaliseerd.
  • Jeuk kan worden verlicht.
  • Het uiterlijk van psoriasis plekken kan verbeteren.
  • De huid kan zachter en gladder worden.
  • Het kan de huid voeden met vetten.
  • Het kan de buitenste huidlaag beschermen en herstellen.

Aangezien wolvet een dierlijk product is en veel voordelen kan hebben, willen veel mensen het gebruiken om hun psoriasis te verbeteren. Zij hoeven dan namelijk geen onveilige agressieve chemicaliën aan te brengen op hun huid.

Hoe gebruik je wolvet bij psoriasis?

Voor psoriasis is het van belang dat je de juiste huidverzorgingsproducten gebruikt. Sommigen producten kunnen namelijk juist een verergering van de klachten veroorzaken.

Gebruik bijvoorbeeld elke dag na het douchen een huidcrème tegen psoriasis met lanoline. Smeer de crème uit op de plekken waar de psoriasis zich bevindt. Ook kun je het aanbrengen op de nabijgelegen delen van de huid, zodat deze plekken goed gehydrateerd blijven.

Eventueel kun je de plekken afdekken met een gaasje, zodat de wolvet er goed op blijft zitten en je minder snel de neiging krijgt eraan te krabben.

Het is belangrijk dat je een crème met wolvet en lanoline gebruikt die zuiver is. Vermijd bijvoorbeeld allergenen, alcohol, conserveringsmiddelen en kleurstoffen in een product. Gebruik bijvoorbeeld een handcrème of gezichtscrème met 5 tot 10% wolvet.

Ik beveel de wolvet crème aan van “A.J. van der Pigge“. Zij bestaan al sinds 1849 en het huidverzorgingsproduct is geschikt voor alle huidtypes. Er zitten namelijk geen vreemde ingrediënten in.

Lanoline product voor psoriasis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *