Zijn walnoten gezond voor je huid?

Wat is de invloed van walnoten op de huid?

Gemiddelde leestijd: 5 minuten
walnoten gezond voor huid

Sommigen mensen eten walnoten, omdat zij het gewoon zo lekker vinden en anderen doen dit puur om te profiteren van alle gezondheidsvoordelen.

Denk bijvoorbeeld aan een beter geheugen, gezondere hersenen en gezondere haren door het eten van walnoten. Walnoten zouden zelfs een bijdrage kunnen leveren aan het voorkomen van kanker. Veel mensen vragen zich ook af wat de specifieke voordelen zijn van walnoten voor de huid.

Walnoten bevatten vele gunstige vetten en eiwitten. Dit maakt het een superfood voor de huid. Daarnaast worden er ook steeds meer huidverzorgingsmiddelen met walnoten ontwikkeld. In dit artikel ga ik je exact vertellen wat alle voordelen zijn van walnoten voor de huid. Na het lezen van dit artikel weet je dus of het verstandig is om meer walnoten te verwerken in je dieet of huidverzorgingsregime.

Waarom zijn walnoten gezond?

Walnoten bevatten verschillende stoffen waardoor ze gezond zijn voor je lichaam, waaronder het grootste orgaan van je lichaam, namelijk je huid.

Walnoten bevatten meerdere enkelvoudig, onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten. Hierdoor stimuleert het de gezondheid van het hart. Ook bevatten walnoten omega-3-vetzuren. Mensen met een huidprobleem, zoals acne hebben mogelijk een tekort aan omega-3-vetzuren in vergelijking met de hoeveelheid omega-6-vetzuren. Door meer walnoten te eten zal dit tekort kunnen worden gecompenseerd.

Een ander voordeel voor de huid van walnoten is dat ze vezels bevatten. Om deze reden kan het eten van walnoten gunstig zijn als je problemen hebt met je stoelgang. Een betere stoelgang kan resulteren in een gezondere huid.

Bovendien bevatten walnoten antioxidanten, vitamine E, B3, B5, folaten en fosfor. Dit zijn allemaal stoffen die gunstig zouden kunnen zijn voor je huid. Antioxidanten kunnen bijvoorbeeld helpen je huid te beschermen tegen invloeden uit je omgeving.

Aangezien walnoten je lichaam van binnenuit gezond kunnen houden, kun je dit mogelijk ook terug gaan zien aan je huid. Een gezond lichaam van binnen ziet er aan de buitenkant vaak ook gezonder uit.

Walnoten bevatten weinig koolhydraten. Hierdoor kun je ze elke dag eten, bijvoorbeeld tijdens het ontbijt of als snack.

Waarom zijn walnoten goed voor een gezonde huid?

Hieronder zet ik de voordelen van walnoten voor de huid op een rijtje:

  • Het langer behouden van een jonger uitziende huid: Dankzij de antioxidanten en vitamine B in walnoten kunnen deze type noten gunstig zijn voor de bescherming van je huid. Je huid wordt dan ook beter beschermt tegen zon, vuil en vervuiling. Om je huid te beschermen en de vorming van fijne lijntjes en rimpels te voorkomen kun je ook walnoten eten. Bovendien helpt de vitamine E de aanmaak van collageen te stimuleren. Hierdoor blijft de huid stralen en steviger.
  • Donkere kringen verminderen: Veel mensen hebben een ongezond dieet en hebben last van stress en slaapgebrek. Om deze reden krijgen veel mensen donkere kringen en gezwollen ogen. Dankzij de rustgevende eigenschappen van walnoten zou het probleemgebied tot rust kunnen komen waardoor wallen en donkere kringen verminderen.
  • Beter gehydrateerde huid: Wanneer walnoten worden verwerkt als een walnotenolie heeft het een hydraterende eigenschap. Tevens zouden vitamine B5 en E de zichtbaarheid van littekens en lelijke vlekken positief kunnen verbeteren.
  • Exfoliëren van de huid: Zoals je nu weet zitten er meerdere gunstige stoffen in walnoten. Walnoten scrubs zouden tevens kunnen helpen de huid te exfoliëren. Dit betekent in simpele woorden dat het een goede reiniger voor de huid is. In het specifiek zouden walnoten kunnen bijdragen aan het verwijderen van dode huidcellen. Hierdoor kun je voorkomen dat er huidaandoeningen, zoals acne ontstaan, omdat de poriën minder snel zullen verstoppen en de huid minder vet wordt.
  • Beheersen van roos: Ook zouden walnoten gunstig zijn tegen roos en andere schimmelinfecties, omdat het antischimmeleffecten heeft. Je zou dus kunnen overwegen een shampoo met walnoten te kopen.
  • Beheersen van huidproblemen: Hierboven is al enkele keren toegelicht dat walnoten gunstig kunnen zijn voor de huid. Dit komt bijvoorbeeld door de hydraterende en exfoliërende werkingen. De vitamine B5, oftewel pantoheenzuur, in walnoten heeft mogelijk antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen. Hierdoor zouden walnoten kunnen bijdragen aan het beheersen van huidaandoeningen, zoals acne, eczeem en rosacea. Voor mensen met een dergelijke huidaandoening kan het dus mogelijk een goed idee zijn om walnoten te eten en huidverzorgingsmiddelen met walnotenolie te gebruiken.
Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *