VSM Calendulan Littekencrème review

Hoe effectief is VSM Calendulan Littekencrème (review + ervaringen)

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
VSM Calendulan Littekencrème review

Littekens kunnen verschillende oorzaken hebben. Misschien ben je een operatie ondergaan, ben je gevallen, heb je aan een korstje gekrabd of heb je met geweld een puistje opengeknepen. Gelukkig hoeft een litteken niet voor altijd zichtbaar te blijven.

Hoewel je huid een verbazingwekkend vermogen heeft om zichzelf te genezen, kunnen verschillende ingrediënten in littekencrèmes helpen bij het herstelproces.

Met een littekencrème kan bijvoorbeeld de hydratatie en huidcel vernieuwing worden bevorderd en kunnen huidcellen over elkaar heen “kruipen”, zodat het litteken kan herstellen of minder zichtbaar kan worden.

Een populaire, betaalbare littekencrème is die van VSM Derma. Veel mensen zijn dan ook op zoek naar een eerlijke VSM Calendulan Littekencrème review.

Mensen vragen zich bijvoorbeeld af hoe effectief de VSM Calendulan Littekencrème kan zijn en hoe snel de effecten kunnen worden opgemerkt.

Blijf verder lezen om mijn persoonlijke VSM Calendulan Littekencrème te ontdekken. Ook ga ik met je bespreken wat klanten zeggen over de littekencrème.

Over VSM

VSM staat voor “Voorhoeve Schwabe Merkgeneesmiddelen”. Het bedrijf is dan ook ontstaan uit een fusie (samenwerking) van Schwabe en Voorhoeve. VSM bedrijf bestaat inmiddels al meer dan 100 jaar.

VSM is een gigantische speler op de markt van producten die hun oorsprong vinden uit de natuur. Bij de productie wordt rekening gehouden met natuur, mens en milieu.

Onder VSM valt het bekende merknaam Calendulan. VSM Calendulan Littekencrème valt hier dus ook onder.

De kans is groot dat je VSM Calendulan al eens voorbij hebt zien komen op televisie reclames. Dit geeft wel aan dat VSM een bekende speler is met een enorm marketingbudget.

Wat doet VSM Calendulan Littekencrème?

VSM Calendulan Littekencrème kan worden beschreven als de eerste hulp voor intensieve verzorging van de huid.

Om precies te zijn kan je de littekencrème gebruiken om nieuwe en bestaande littekens te verzorgen en te verzachten. Ook kan je het herstellend vermogen van je huid ondersteunen.

Het fijne is dat VSM Calendulan Littekencrème een plantaardig middel is, en dus geen dierlijke ingrediënten bevat. Dit maakt het product ook geschikt voor personen met een veganistische levensstijl.

Het belangrijkste ingrediënt in VSM Calendulan Littekencrème is Calendula officinalis extract. Calendula is een ander woord voor goudsbloem. Hier heb ik al vaker over geschreven op deze website.

Enkele dingen die VSM Calendulan Littekencrème kan doen voor littekens zijn:

  • Hydrateren van de huid
  • Verzorgen van littekens
  • Ondersteunen van het herstellend vermogen van de huid
  • Verminderen van de zichtbaarheid van littekens
Ervaringen met VSM Calendulan Littekencrème van klant

Hoe gebruik je VSM Calendulan Littekencrème?

VSM Calendulan Littekencrème kan worden gebruikt door personen van alle leeftijden. Het product mag dus ook worden aangebracht op de huid van baby’s.

Breng de VSM Calendulan Littekencrème lichtjes masserend aan op de plek of de plekken waar je littekens zich bevinden. Het is toegestaan de crème meerdere malen per dag aan te brengen op je littekens.

Mocht je VSM Calendulan Littekencrème willen gebruiken voor een wond met hechtingen, dan mag je het pas gebruiken als de hechtingen opgelost of verwijderd zijn.

Naar mijn mening kan je het beste even overleggen met een arts of apotheker wanneer je kunt beginnen met VSM Calendulan Littekencrème.

Voordat je de littekencrème gebruikt, moet je wel even de gebruiksaanwijzing doorlezen. Deze heb ik ook bekeken. Ik vond hem kort en duidelijk. Hier zal je verder dus geen hele bijzondere dingen in vinden.

Gebruik VSM Calendulan Littekencrème niet als je allergisch of overgevoelig bent voor goudsbloem of één van de andere ingrediënten. Op het doosje en de tube vind je de ingrediëntenlijst.

Hoe effectief is de VSM Calendulan Littekencrème?

Zowel nieuwe als bestaande littekens kunnen effectief worden verzorgd met de VSM Calendulan littekencrème.

De werkelijke effectiviteit ligt echter aan je type litteken en hoe oud je litteken is.

Tot 18 maanden na beschadiging van de huid verandert het uiterlijk van een litteken nog. Als de littekens ouder zijn, dan is het waarschijnlijk niet meer zinvol om de VSM Calendulan Littekencrème te gebruiken.

Waarschijnlijk heeft het ook geen zin om de Calendulan Littekencrème aan te brengen op littekens die diep onder de huid liggen.

VSM Calendulan Littekencrème review en klant ervaringen

Nu is het tijd voor mijn persoonlijke VSM Calendulan Littekencrème review. Ook zal ik enkele ervaringen van klanten en testers met je doornemen.

Ten eerste is VSM Derma Calendulan Littekencrème beoordeeld met een 9,5 op de onafhankelijke vergelijkingswebsite Top-X.

Ook heeft Hettestpanel.nl 101 vrouwen VSM Calendulan Littekencrème laten testen. Hiervan beveelt 85% VSM Calendulan Littekencrème aan.

Sommige vrouwen geven bijvoorbeeld aan dat een litteken zachter aanvoelt, minder jeukt, lichter wordt en minder zichtbaar en rood wordt.

Op bol.com is een review te vinden van iemand die aangeeft dat VSM Calendulan Littekencrème zelfs een 15 jaar oud litteken kan vervagen.

Anderen ervaringen zijn ook erg positief. Hoewel het soms even kan duren, kan de zichtbaarheid van een litteken daadwerkelijk verminderen.

Ik denk dat niet iedereen positief zal zijn over VSM Calendulan Littekencrème. Soms is een litteken te oud of verwachten mensen te snel resultaat. Ook kan een litteken te diep liggen, waardoor een professionele, agressievere behandeling, zoals microneedling wellicht effectiever kan zijn.

VSM Calendulan Littekencrème review conclusie & bestellen

In deze VSM Calendulan Littekencrème review is duidelijk naar voren gekomen dat ik te spreken ben over het product.

Met VSM Calendulan Littekencrème kan je daadwerkelijk de zichtbaarheid verminderen van bepaalde littekens.

Mochten littekens oud zijn en diep onder de huid liggen, dan werkt de littekencrème waarschijnlijk niet effectief. Je kunt dan contact opnemen met een dermatoloog om te praten over een professionele behandeling voor je specifieke soort litteken.

Mocht je VSM Calendulan Littekencrème willen uitproberen, dan kan je het kopen in een drogisterij. Misschien vind je het makkelijker de littekencrème goedkoop online te bestellen. Dan kan je op de onderstaande knop drukken om bol.com te bezoeken. Tevens vind je hier meer reviews.

VSM Calendulan littekencrème
VSM Calendulan littekencrème

Beoordeling door Lotte,

20 mei 2022
4

De VSM Calendulan Littekencrème smeert makkelijk uit over de huid en lijkt snel te worden opgenomen door de huid. Deze crème lijk sneller in de huid te trekken dan een zalf. Het geeft een fijn gevoel dat de littekencrème is getest door dermatologen, oftewel huidspecialisten. Zij kunnen immers het beste bepalen wat de kwaliteit en effectiviteit is van een huidverzorgingsproduct. De ervaringen van klanten en testers zijn in ieder geval veelbelovend.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *