Slakkengel tegen rimpels

Hype of blijvend?

Gemiddelde leestijd: 3 minuten
Slakkengel en slakkenslijm tegen rimpels

Rimpels kunnen de huid onzuiverder laten lijken. Om deze reden zoeken veel mensen naar producten om rimpels minder zichtbaar te maken en de vorming van nieuwe rimpels te voorkomen.

Wist je dat slakkengel mogelijk kan helpen tegen rimpels? Volgens onderzoeken zouden de stoffen in slakkengel kunnen helpen tegen tekenen van huidveroudering, zoals littekens. Wel is er meer onderzoek nodig om de werkelijke effectiviteit te bepalen.

Aangezien wordt gedacht dat slakkengel kan helpen tegen rimpels en ook andere voordelen heeft voor de huid gebruiken veel mensen slakkengel. Zo worden bijvoorbeeld rimpels, fijne lijntjes en donkere vlekken minder zichtbaar gemaakt.

Waarom helpt slakkengel tegen rimpels?

Enkele bestanddelen in slakkengel en slakkencrème zouden rimpels kunnen voorkomen en vervagen. Denk aan de volgende gunstige bestanddelen met hun werkingen:

  • Allantoïne: gunstig voor huidcellen
  • Glycolzuur: bestanddeel tegen dode huidcellen en de gelijkmatig verveelde melanine verstevigt de teint
  • Elastine: dit eiwit houdt de huid elastisch. Voldoende elastine in je lichaam zorgt ervoor dat rimpels worden voorkomen. Naarmate je ouder wordt vermindert immers de hoeveelheid elastine
  • Collageen: deze huideigen stof geeft het huidweefsel meer rekkracht waardoor fijne lijntjes kunnen worden bestreden
  • Hyaluronzuur: vochtinbrengend bestanddeel dat de huid beschermt tegen rimpels en andere tekenen van het huidverouderingsproces
  • Hydroxy-azijnzuur: werkt als een natuurlijke peeling op de huid
  • Antioxidanten en peptiden: deze stoffen en vitamines staan bekend om het vertragen van het verouderingsproces en het verwijderen van dode huidcellen

Om deze redenen worden producten die slakkengel bevatten gemaakt tegen huidveroudering en huidaandoeningen. In Aziatische landen laten mensen zelfs levende slakken over hun huid heen kruipen om te profiteren van het slijm. Sommige mensen vinden het echter geen fijn idee slijm van slakken of de slakken zelf op hun huid te hebben, daarom is het niet voor iedereen een geschikte rimpelbehandeling.

Diepe rimpels kunnen moeilijk worden behandeld met slakkengel.

Hoe gebruik je slakkengel tegen rimpels?

Veel huidverzorgingsmerken spelen in op de hype rondom slakkengel. Hoewel slakkengel of slakkenslijm waarschijnlijk kan helpen tegen rimpels dien je dan wel de juiste producten uit te kiezen.

Gebruik bijvoorbeeld de slakkengel van het merk SnailCare. Dit cosmetische product helpt tekeenn van huidveroudering tegen te gaan terwijl de huid wordt vernieuwd.

Je kunt de slakkengel twee keer per dag op de gereinigde huid aanbrengen om te profiteren van de voordelen van de glyolzuur, collageen, elastine en allantoïne.

De slakkengel van SnailCare is goedgekeurd door dermatologen en alcoholvrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *