Satijnen kussensloop voor de huid

Beter voor je huid of onzin?

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Wellicht is het je de laatste tijd al opgevallen dat satijn een steeds populairdere stof is geworden.

Steeds meer kleren worden gemaakt van satijn. Ook huishoudelijke artikelen, zoals beddengoed, kussenslopen en handdoeken worden gemaakt van satijn.

Veel mensen vinden dat satijn een stof is welke mooi oogt. Het oogt dan ook chique, zacht en comfortabel. Maar dit is niet de enige reden waarom er hedendaags zoveel satijnen producten worden verkocht.

Veel mensen kopen bijvoorbeeld een satijnen kussensloop omdat deze goed is voor de huid en voor het haar. Maar hoe werkt dit precies? Wat zijn precies de positieve effecten van een satijnen kussensloop voor de huid en specifieke huidproblemen, zoals acne?

De voordelen van een satijnen kussensloop voor de huid

Een satijnen kussensloop is, zoals de naam al laat weten, een kussensloop welke gemaakt is van satijn.

Vaak wordt satijn een stof genoemd, maar officieel is het een weefsel. Satijnen weefsels worden op hun beurt weer gemaakt van bijvoorbeeld zijde, rayon, polyester en blends.

Het gebruik van een satijnen kussensloop kan veel voordelen met zich mee brengen. Het brengt voordelen met zich mee voor huid en haar.

Hieronder zullen we inzoomen op de voordelen van een satijnen kussensloop voor de huid en enkele specifieke huidaandoeningen.

1. Geen kreukels in je huid

Je kent het vast wel: je bent wakker geworden van een heerlijke nacht slaap of een heerlijk dutje overdag en vervolgens heeft het kussen een afdruk achtergelaten op je gezicht.

De slaapplooien zijn natuurlijk niet iets waarmee je graag gezien wilt worden. Wanneer je een kussensloop van satijn gebruikt dan zullen zulke afdrukken niet meer ontstaan. Dit komt, omdat satijnen kussenslopen glad zijn en geen wrijving veroorzaken op de wangen of andere delen van je gezicht.

De permanente rimpels die ontstaan door normale kussenslopen kunnen dus worden voorkomen dankzij satijnen kussenslopen!

2. Beter voor je (gezichts)haren

We hadden al even kort genoemd om voornamelijk in te gaan op de voordelen van een satijnen kussensloop voor de huid.

Echter, we noemen toch het voordeel voor de gezichtsharen nog even. Immers, veel mensen hebben last van huidproblemen door ingegroeide haartjes.

Doordat satijn een erg zachte en soepele stof is, zullen er minder wimpers en wenkbrauwharen verloren gaan gedurende een nacht slaap.

Een katoenen kussensloop is bijvoorbeeld veel ruwer en zal door deze weerstand eerder de haren uit de huid trekken.

3. Je slaapt beter

Een belangrijk voordeel van slapen op een satijnen kussensloop is een betere nachtrust. Op deze comfortabele stof zal je namelijk sneller wegdommelen dan andere stoffen.

Personen die lijden aan een slaapgebrek en regelmatig hun gezicht draaien op hun kussen, zullen merken dat zij hierdoor een slechtere huid krijgen.

De stress in het dagelijkse leven en daarom niet goed kunnen slapen leiden beide tot een onzuivere huid. Wanneer zij meer zouden slapen, kan de huid verbeteren.

Mocht jij beter willen slapen, kun je zeker baat hebben bij een satijnen kussensloop.

4. Geeft je poriën de ruimte om te ademen en je huid te hydrateren

Een kussensloop dat gemaakt is van satijn helpt de huid te laten ademen gedurende de nacht. Dit zorgt ervoor dat je huid soepel is op het moment dat je wakker wordt.

Andere kussenslopen trekken het vocht uit de huid waardoor je met een droge huid wakker zult worden. Een droge huid leidt vaak tot irritatie en andere huidproblemen, zoals acne.

Het slapen met een satijnen kussensloop zal dan ook de kans op huidproblemen die ontstaan gedurende de nacht verminderen.

Sommigen mensen denken dat je meer gaat zweten door satijn. Echter, het heeft juist een aangename verkoelende werking. Door hierop te slapen voorkom je dus dat zweet in je poriën terecht komt.

5. Satijnen kussensloop tegen acne, eczeem en andere huidproblemen

Een satijnen kussensloop kan om meerdere redenen gunstig zijn tegen huidaandoeningen, zoals acne en eczeem.

Denk aan de volgende redenen om te besluiten voortaan op een satijnen kussensloop te slapen:

  • Het reguleren van de talgproductie, zodat de poriën minder snel verstopt raken en er dus minder mee-eters ontstaan.
  • Je huid blijft beter gehydrateerd, waardoor de huid niet uitdroogt, de talgproductie in zijn normale modus blijft en er geen jeuk ontstaat bij eczeem.
  • Je prijzige huidverzorgingsproducten tegen eczeem en acne worden niet opgenomen door een satijnen kussensloop, wat de werking bevordert.
  • Een satijnen kussensloop oefent geen druk uit op je huid en wrijft niet tegen je huid, waardoor je acne kunt voorkomen.

Er heerst een fabel dat een satijnen kussensloop kan helpen tegen acne en eczeem door de staphylococcus aureus bacterie te doden. Hier is echter nog geen klinisch bewijs voor geleverd.

Je kunt dan ook het beste zorgen dat je je kussensloop regelmatig in de was stopt, zodat in ieder geval een opstapeling van bacteriën en andere verontreinigheden op je kussen wordt voorkomen.

6. Voorkomt huidirritatie door allergieën

Bovendien is een satijnen kussensloop hypoallergeen. Dit betekent dat er geen allergische reactie ontstaat door het gebruikte materiaal, de huisstofmijt of pollen. Dit wordt bereikt door het fijne satijnen weefsel.

Andere voordelen van satijnen kussenslopen voor de huid

Veel dermatologen prijzen de kussenslopen die van 100% zijde of satijn zijn gemaakt.

Zij geven aan dat een kussensloop van satijn de nachtrust zal bevorderen en de kwaliteit van de huid zal behouden gedurende de nacht. Ook zal de vorming van rimpels, lijntjes en acne of een andere huidaandoening verminderd worden.

Naast voordelen voor de huid brengen satijnen kussenslopen ook andere voordelen met zich mee. Zo is satijn een wat luxere stof. Hierdoor zal je misschien verwachten dat een satijnen kussensloop erg duur is.

Echter, satijn is voor veel mensen juist erg betaalbaar. Het is veel goedkoper dan bijvoorbeeld een zijden kussensloop. Toch komt het qua luxe uitstraling niks te kort. Een satijnen stof oogt glad en zacht. De stof voelt ook erg zacht aan, en is daarom zeer geschikt om op te slapen.

Is een satijnen of zijden kussensloop beter voor de huid?

Wanneer je twijfelt tussen het kopen van een satijnen kussensloop of een zijden kussensloop dan is het belangrijk om je te beseffen dat een zijden kussensloop veel prijziger is.

Sommige dermatologen beweren dat een zijden kussensloop meer voordelen met zich mee brengt. Echter, met zowel een satijnen als een zijden kussensloop zal je resultaat zien met betrekking tot je huid.

Mocht je een satijnen of zijden kussensloop willen gebruiken tegen een huidaandoening, kies dan in ieder geval voor een witte kleur. Op deze manier voorkom je dat je kussensloop gaat bleken als je een huidverzorgingsproduct gebruikt.

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *