Sandelhout olie voor gezicht en huid

5 Voordelen van sandelhout olie voor het gezicht en de huid

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
Sandelhout olie voor het gezicht

Veel mensen houden van het geurige sandelhout. Daarom wordt het onder andere gebruikt in aromatherapie. Ook wordt sandelhout gewaardeerd in verschillende religies.

Sinds eeuwen wordt sandelhout of sandalwood olie verwerkt in zepen en bodyscrubs. Er is zelfs enig wetenschappelijk bewijs voor de werking van sandelhout.

Het gebruiken van sandelhout olie voor het gezicht en de huid wordt steeds populairder.

Lees verder om de voordelen van sandelhout olie voor de huid te ontdekken.

Wat zijn de voordelen van sandelhout olie voor het gezicht en de huid?

Sandelhout olie wordt gemaakt van de Santalum-album, oftewel de Sandelhoutboom.

Er wordt gebruik gemaakt van stoomdestillatie om olie te winnen uit de houtsnippers van de Sandelhoutboom. Het hout van de Sandelhoutboom heeft een aangename geur.

Sandelhout olie staat vooral bekend om de ontstekingsremmende, antimicrobiële, antivirale en hydraterende eigenschappen die gunstig kunnen zijn voor de huid.

Een sandelhoutboom moet ten minste 15 jaar oud zijn om een krachtige olie op te kunnen leveren.

Hieronder staan de belangrijkste voordelen van sandelhout olie voor het gezicht en de huid op een rijtje.

1. Anti-huidveroudering

Ten eerste kan sandelhout olie helpen bij het voorkomen van een slappe huid en vroegtijdige huidveroudering. Dit wordt bereikt met antioxidanten in sandelhout. Antioxidanten kunnen namelijk gunstig zijn voor de huidcellen en vrije radicalen bestralen die rimpels veroorzaken.

2. Acne en huidaandoeningen elimineren

Dankzij de verzachtende werking op ontstekingen van sandelhoutolie kunnen puistjes, acne, eczeem en psoriasis worden bestreden. Tevens kunnen bacteriën worden bestreden, zodat bestaande huidaandoeningen verminderen en de kans op een nieuwe uitbraak wordt verkleint. Bacteriën kunnen ook een rol spelen bij acne, eczeem en rosacea.

3. Littekens verminderen

Ook wordt gedacht dat sandelhout olie kan helpen bij het verminderen van blauwe plekken, wonden, striae en littekens. Dit komt door het voeden van de huid, het verbeteren van de huidelasticiteit en het egaliseren van de huidtint.

4. Gelijkmatige teint

Door de verkoelende, kalmerende en huidverlichtende effecten van sandelhout olie wordt gedacht dat overmatige verkleuring en pigmentatie van de huid kan verminderen. In sandelhout zit immers een stof die de productie van het huidpigment melanine kan verminderen.

5. Huid hydrateren

Als laatste kan een droge huid verminderen en het vocht in de huid worden aangevuld wegens het hydraterende effect van sandelhout olie. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld droge, schilferige plekken verminderen en de huid een gezonder, jeugdiger uiterlijk krijgen.

Hoe kan je sandelhout olie gebruiken voor je gezicht?

Sandelhout kan voorkomen in verschillende soorten. Denk bijvoorbeeld aan wit sandelhout, Indiaas sandelhout en Australisch sandelhout. Echter, fijn sandelhout en rood sandelhout worden het meest gebruikt voor huidverzorgingsproducten.

Verschillende producten met sandelhout kunnen de huid er beter uit laten zien. Denk aan poeders, oliën, zepen en waters die sandelhout bevatten. Sandelhout olie in zijn pure vorm kan het beste zijn voor de huid.

Om pure sandelhout olie te gebruiken, dien je deze te mengen met een dragerolie. Denk bijvoorbeeld aan een mengsel van sandelhout olie met jojoba olie of arganolie.

Anderen mensen kiezen er bijvoorbeeld voor sandelhout olie toe te voegen aan een douchegel om de huid te kalmeren, aan een shampoo om de hoofdhuid te kalmeren of een normale huidcrème om te profiteren van meer huidvoordelen.

Het verantwoorde huidverzorgingsmerk “BeriVita” heeft de beste sandelhout olie uitgebracht op de markt, omdat deze 100% zuiver is en dus geen toevoegingen bevat die slecht zijn voor de huid. Daarnaast is deze sandelhout olie op de juiste wijze bereid, waardoor de werkzaamheid van goede stoffen bewaard is gebleven.

Sandelhoutolie product van BeriVita voor de huid

Is sandelhout olie veilig?

De meeste mensen kunnen sandelhout olie aanbrengen op hun gezicht zonder huidirritatie te ervaren.

Je kunt het beste even een kleine test uitvoeren voordat je sandelhout gaat aanbrengen op je gezicht of hele lichaam. Door een klein beetje sandelhout olie te smeren aan de binnenkant van je pols kan je controleren of er huidirritatie of een allergische reactie ontstaat.

Aangezien sandelhout olie valt onder etherische oliën moet deze eerst worden verdund met een dragerolie voordat het mag worden aangebracht op de huid.

Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven moeten sandelhout olie vermijden, omdat hier niet voldoende onderzoek naar is gedaan.

Neem voor de zekerheid contact op met een arts als je er zeker van wil zijn of sandelhoutolie geschikt is voor je huidtype en huidaandoening. Een arts of dermatoloog kan immers beter inschatten hoe ernstig je huidaandoening is.

Samenvatting

Hoewel sandelhout al duizenden jaren wordt gebruikt, wordt het de laatste tijd steeds populairder. Veel huidverzorgingsproducten, zoals crèmes en maskers bevatten dan ook sandelhout olie. Daarnaast is er pure sandelhout olie verkrijgbaar zonder slechte toevoegingen.

Sandelhout olie kan verschillende voordelen bieden voor de huid. Dit komt onder andere door de ontstekingsremmende, antivirale en verkoelende effecten.

Het gebruiken van sandelhout olie kan dus een geweldige manier zijn om je huid te verzorgen, of zelfs een huidaandoening te bestrijden.

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *