Roaccutane ervaringen

Mijn roaccutane acnebehandeling

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
roaccutane ervaringen

Het last hebben van acne is super vervelend. Je kunt er bijvoorbeeld een erg lelijke onzuivere huid van krijgen. Maar ook van binnen kun je je er slecht door gaan voelen. Veel mensen met acne worden zelfs gepest. Zij hebben veelal een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen.

Er zijn ontzettend veel middeltjes en medicijnen tegen acne verkrijgbaar in de markt. Een bekend medicijn tegen acne is roaccutane. Artsen en patiënten noemen dit vaak het laatste redmiddel, omdat het pas wordt ingezet als niets werkt.

In dit artikel ga ik je vertellen hoe roaccutane kan helpen tegen acne, en wat mijn eigen ervaringen zijn. Ik heb namelijk roaccutane gebruikt om mijn acne te behandelen en kan nu mijn eerlijke roaccutane ervaringen delen.

Wat zijn puistjes?

Om te begrijpen hoe roaccutane jou kan helpen om van puistjes af te komen, is het allereerst belangrijk om te weten hoe puistjes ontstaan. Daarna begrijp je beter hoe roaccutane de huid kan beïnvloeden en waarom er bepaalde ervaringen zijn met dit medicijn.

Puistjes ontstaan door een combinatie van factoren. Allereerst raken poriën verstopt door een verhoogde talgproductie en snelle aanmaak van huidcellen. Dit gaat dan ophopen in een porie waarna een verstopping ontstaat. Vervolgens kunnen bacteriën hier de overhand krijgen en een ontsteking veroorzaken. Nu zijn de puistjes geboren.

Middelen tegen puistjes moeten er dus voor zorgen dat de talgproductie niet overdrijft in de hoeveelheid talg dat wordt geproduceerd. roaccutane is hier dan ook op gericht.

Wat is roaccutane?

Roaccutane is een medicijn gemaakt van vitamine A dat kan worden ingezet om ernstig, ontstoken acne te behandelen. Het wordt ook weleens gebruikt voor de behandeling van psoriasis. De werkende stof in roaccutane noemt men isotretinoine. Je moet dus niet denken dat roaccutane puur natuur is, omdat het vitamine A in de naam heeft. Het wordt vaak pas ingezet wanneer andere behandelingen, zoals orale antibiotica en actuele geneesmiddelen niet of nauwelijks werken en de kans groot is dat puistjes littekens worden.

Roaccutane is een bekend middel tegen acne. Niet alleen om zijn effectiviteit, maar ook om de vele bijwerkingen die kunnen optreden. Toch gaat bij sommigen mensen hun voorkeur uit naar roaccutane, omdat antibioticaresistentie door langdurig antibiotica gebruik kan worden voorkomen.

Roaccutane kan op drie manieren helpen acne te behandelen, namelijk:

 • Het laten krimpen van de talgklieren, zodat ze minder talg en olie produceren
 • Cellen die worden afgestoten in de talgklieren worden minder plakkerig
 • De kans op ontstoken puistjes verkleint door de activiteit van bepaalde immuuncellen, neutrofielen, te verminderen
 • Het verwijderen van puistjes veroorzakende bacteriën in de talgklieren en op de huid

De bovenstaande factoren zorgen ervoor dat je poriën minder snel verstoppen en ontsteken.

Hebben mensen goede ervaringen met roaccutane?

Roaccutane is een heftig medicijn. Er wordt gedacht dat roaccutane het beste orale medicijn is om ernstige acne te behandelen. Zo’n 50% van de roaccutane gebruikers heeft na de behandeling een schonere huid.

Hieronder deel ik een aantal resultaten van roaccutane gebruikers:

 • Bij sommigen verergert de acne lichtjes, vooral aan het begin van de kuur
 • Vrijwel nooit wordt acne veel erger tijdens of na het gebruik van roaccutane
 • De meeste gebruikers ervaren een blijvende of tijdelijke schonere huid

Doorgaans wordt roaccutane voor vier tot zes maanden gebruikt. Het kan op recept worden verkregen bij artsen en dermatologen.

Foto van roaccutane behandeling

Mijn ervaringen met roaccutane

Ik heb zelf ook last gehad van matige tot ernstige acne. Ik dacht dat er niemand van mij zou gaan houden. Het had dan ook een grote invloed op de kwaliteit van mijn leven. Daarom besloot ik om de huisarts te bezoeken. Ik heb gepraat met de huisarts en zij besloot me door te sturen naar de dermatoloog. Dit is een ander woord voor huidspecialist.

De dermatoloog heeft mijn huid grondig bekeken. Zo is mijn huidtype vastgesteld. Het bleek dat ik een gecombineerde huidtype heb. Dit betekent dat er zowel droge als vette plekken op de huid zijn. Sommigen mensen denken dat acne alleen kan ontstaan op een vette huid, maar dat is niet waar.

Uiteindelijk heeft de dermatoloog mij roaccutane aanbevolen. Enkele van mijn ervaringen met de roaccutane behandeling zijn:

 • Na 5 jaar begonnen de puistjes weer terug te komen
 • De dermatoloog heeft mij een dure crème van Biodermal aanbevolen voor de nazorg
 • Vaseline is je beste vriend tijdens een roaccutane behandeling, mijn lippen werden ontzettend droog
 • Tot op heden lijken mijn huid en lippen een stuk droger te zijn
 • Je moet ontzettend vaak jezelf laten testen, omdat je niet zwanger mag worden

Ik vond het vreemd dat de bijwerkingen zo heftig zijn, maar dit medicijn dus gewoon wordt voorgeschreven.

Heb jij al eens gehoord over de bijwerkingen van roaccutane? Geboorteafwijkingen, haaruitval, depressie, slaapproblemen, bloedneuzen, eczeem, lage rugpijn, inflammatoire darmziekte, ademhalingsmoeilijkheden en verminderde bloedtoevoer naar de hersenen? Er is zelfs een verhoogd risico op zelfmoord. Ik zal roaccutane anderen niet aanraden. Momenteel ga ik één keer per maand naar de schoonheidsspecialiste om mijn huid te laten behandelen. Dit werkt goed. Voornamelijk tijdens stressvolle situaties komen de puistjes terug.

Roaccutane ervaring
Roaccutane ervaring

Beoordeling door Lotte,

22 nov 2021
2

Roaccutane gaat gepaard met heftige bijwerkingen. Vaseline was mijn beste vriend tijdens de behandeling. Maar tot op heden lijk ik nog steeds last te hebben van hele droge lippen. Ik raad anderen aan om eerst alles te proberen tegen hun acne voordat zij besluiten over te gaan op een behandeling met roaccutane.

Ervaringen van anderen met roaccutane

Op internet en op YouTube zijn veel ervaringen te vinden van personen met acne die geprobeerd hebben hun onzuivere huid te behandelen met roaccutane. De ervaringen lopen erg uiteen. Zo zijn er mensen die veel effect hebben gezien, en anderen hebben nauwelijks of heel kort verbetering gezien.

Bijna alle patiënten klagen in hun ervaringen over een extreem droge huid. Ook mogen mensen de zon niet meer in, omdat hun huid zo gevoelig wordt voor de zon. Dit zijn zeker dingen om rekening mee te houden als je wilt beginnen met roaccutane.

In onderstaande video deelt een vrouw haar ervaring met roaccutane. Ook geeft ze een aantal tips voor de droge huid die ontstaat door roaccutane.

Laatste woorden & wat je nu het beste kunt doen tegen puistjes

Wanneer je slechts af en toe wat puistjes krijgt, dan is het niet nodig de onzuiverheden te behandelen met raoccutane. Als we namelijk kijken naar de ervaringen is het een medicijn met krachtige effecten, maar ook zeer krachtige bijwerkingen.

Persoonlijk zou ik niemand aanraden om te beginnen met roaccutane. De bijwerkingen zijn erg vervelend en het lijkt alsof ik tot op heden last heb van droge lippen. Dit valt echter nog mee in vergelijking met de andere bijwerkingen.

In gevallen van andere personen is de acne goed behandeld en zij hebben ook geen last meer gekregen van veel nieuwe onzuiverheden.

In plaats van roaccutane te gebruiken, kun je ook besluiten om met Leven Zonder Acne aan de slag te gaan. In dit e-book vertel ik van A tot Z hoe je puistjes kunt verminderen door de problemen bij de wortel te bestrijden. Het fijne is dat je dan niet bang hoeft te zijn voor de nare bijwerkingen van roaccutane ervaringen.

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode om snel van puistjes af te komen

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen.

Ja! Ik wil van mijn puistjes af
Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *