Retinol tegen acne

Werking en ervaringen

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
retinol tegen acne

Steeds meer mensen beginnen zich te verdiepen hoe zij hun acne-gevoelige huid goed kunnen verzorgen. Misschien heb jij ook gezien dat retinol tegen acne kan helpen.

Op een bepaald punt in je leven kom je in de puberteit terecht. In deze periode van je leven zal er van alles gaan veranderen. Je zult merken dat je lichaam als het ware een transformatie zal ondergaan.

Bij de puberteit horen veel leuke dingen, maar zeker ook minder leuke dingen. Over het algemeen besteden we meer aandacht aan de leuke dingen. Het is echter belangrijk om de minder leuke dingen niet te vergeten. Ook hier zullen we aandacht aan moeten geven.

Zo zijn er veel jongeren die tijdens de puberteit te maken krijgen met acne. Acne kan een grote invloed hebben op het leven van iemand.

In dit artikel ga je meer kunnen lezen over acne en, misschien nog wel belangrijker, wat je kunt doen om acne tegen te gaan door middel van retinol. Lees dus snel verder en ontdek alles wat je wilt weten het gebruiken van retinol tegen acne, inclusief ervaringen.

Wat is acne?

Voordat ik vertel hoe retinol tegen acne kan helpen, zal ik je iets meer vertellen over acne. Het is namelijk eerst belangrijk om te weten wat acne is als je het goed wilt behandelen.

Acne is een aandoening van de huid. Dit ontstaat doordat de huid gaat ontsteken op de plek waar de talgklier zich bevindt. Als gevolg hiervan zul je te maken krijgen met pukkels, mee-eters en ga zo maar door.

Bij de ene persoon zal acne zich meer uiten dan bij de andere persoon. Ook zijn er mensen die überhaupt geen last hebben van acne. Hoeveel last jij krijgt van acne is van een aantal factoren afhankelijk.

Als je acne hebt is het erg vervelend. Vooral als je heftige acne hebt. In sommige gevallen kan het zelfs zo ver gaan dat mensen het plezier in het leven verliezen. Dat laat wel zien hoeveel last mensen kunnen hebben van acne.

Het is natuurlijk niet te hopen dat het in jouw geval ook zo ernstig is of zo ernstig wordt. Je kan gelukkig wel de nodige dingen doen om de acne tegen te gaan. Het is wel een geruststellende gedachte om te weten dat er iets aan te doen valt.

Je kan bijvoorbeeld naar een dermatoloog gaan voor een behandeling tegen acne. Er zijn ook maatregelen die je in eerste instantie zelf kunt nemen om te voorkomen dat de acne heftig wordt.

Daarnaast zijn er ook bepaalde middeltjes die je kunt nemen tegen acne. Een goed voorbeeld hiervan is retinol.

Wat is Retinol?

Retinol is een retinoïde. Dit is een bepaalde vorm van Vitamine A. Deze stof wordt vaak gebruikt voor de verzorging van de huid. Het wordt vooral gebruikt om voortijdige tekenen van huidveroudering tegen te gaan.

Het versnelt de huidvernieuwing, vervaagt rimpels, hyperpigmentatie, zonschade, littekens en dergelijke en zorgt voor een stevigere, gladdere en egalere huid. In sommige gevallen kan Retinol ook helpen tegen acne.

Doordat Retinol de celvernieuwing van de huid weer versnelt is het erg goed voor de huid. De huidveroudering kun je hierdoor goed tegengaan.

Er zijn verschillende vormen van Retinol. Ze hebben allemaal dezelfde werking, alleen de ene is wat sterker dan de andere.

Retinol kun je vooral vinden in crèmes, gels en serums.

Hoe gebruik je Retinol tegen acne?

Het gebruiken van Retinol tegen acne moet je niet in één keer heel veel doen. Het is verstandiger om dit langzaam op te bouwen. Ook is het beter om het pas ’s avonds of ’s nachts aan te brengen, om zo irritatie die door de zon veroorzaakt kan worden te voorkomen.

Het is daarnaast ook belangrijk om te weten dat je dit middel absoluut niet mag gebruiken als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Dit kan namelijk schadelijk zijn en je zit natuurlijk niet op vervelende gevolgen te wachten. Ook in andere gevallen mag je geen retinol gebruiken. Zoek dat dus altijd uit voor jouw specifieke situatie.

In het begin zal je huid ook nog even nodig hebben om te wennen aan het gebruik van dit middel. Daarom kan het zo zijn dat je last krijgt van bijvoorbeeld schilfers of pukkels.

De werking van retinol voor acne

Je hebt net al kunnen lezen over de effecten die acne kan hebben op het leven van een mens. Ook heb je kunnen lezen dat Retinol ingezet kan worden om acne te bestrijden.

De reden hiervoor is, is dat Retinol voorkomt dat poriën verstopt zullen raken door dode huidcellen. Hierdoor kan het zo zijn dat de acne verminderd wordt.

In hoeverre Retinol jou kan helpen bij het bestrijden van acne is de vraag. Ieder mens reageert namelijk op een andere manier op het gebruik van dit middel. Bovendien kan je in eerste instantie dus ook bijwerkingen krijgen, omdat je dan nog moet wennen aan het middel.

Ik probeerde Retinol producten tegen mijn acne littekens

Ik heb zelf ook veel last gehad van acne, waardoor er littekentjes zijn ontstaan op mijn kin en tussen mijn wenkbrauwen. Ook heb ik enkele rimpels op mijn voorhoofd.

Dankzij het Resist Anti-Aging Intensive Repair Nachtcrème met Retinol van Paula’s Choise is het mij gelukt om zowel de acne littekens als rimpels te laten vervagen. Mijn ervaringen met Retinol zijn dan ook zeer positief.

Ook kan ik je de Resist Anti-Aging Retinol Serum van Paula’s Choise aanbevelen. Deze is namelijk geschikt voor alle huidtypes. In dit product zit een lage dosis van 0,1% retinol, wat het uitermate geschikt maakt voor beginnende retinolgebruikers.

Ervaringen van acne patiënten met Retinol

Er zijn voorbeelden van mensen waarbij het gebruik van Retinol duidelijk heeft geholpen. Zij kregen aanzienlijk minder last van hun acne. Bij de één duurde de werking van het middel wel wat langer dan bij de ander.

Er zijn daarnaast ook voorbeelden van mensen met ervaringen waarbij het amper tot helemaal niet heeft gewerkt. Er bestaat dus geen garantie dat het middel gaat werken. Je zult hier dan ook rekening mee moeten houden.

Het is in eerste instantie niet zeker of het middel überhaupt gaat werken. Als het middel bij jou werkt dan zul je er rekening mee moeten houden dat het nog wel even kan duren voordat je het effect van het middel gaat zien.

Retinol serum is in ieder geval het proberen waard. Mocht het niet helpen tegen de acne, dan is dat natuurlijk zeer vervelend. Tegelijkertijd is retinol weer voor veel andere dingen goed. Je gebruikt het middel dus eigenlijk nooit voor niets.

Conclusie en laatste woorden

Iedereen komt vroeg of laat in de puberteit terecht. Je kan hier helemaal niets aan veranderen en het is ook onderdeel van het leven. Bij de ene persoon komt de puberteit iets harder aan dan bij de andere persoon.

Zo kan je bijvoorbeeld last krijgen van acne. Sommige mensen krijgen dit heel heftig, anderen totaal niet. Als je het heel heftig hebt dan wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk van af zien te komen, want het is erg vervelend als je dit hebt.

Je kan dan ook besluiten te kiezen voor het gebruik van Retinol product tegen acne. Hiermee worden poriën, acne, puistjes en acnelittekens bestreden. Ook wordt geprobeerd huidveroudering tegen te gaan en de textuur van de huid te verbeteren.

Bij sommige mensen heeft Retinol een goed effect. Gezien de vele ervaringen en verschillende werkingen van het middeltje tegen acne is het dan ook zeker het proberen meer dan waard.

Je kan zelf al een aantal dingen doen om te voorkomen dat de acne heftiger wordt. Daarnaast zijn er mogelijkheden zoals een dermatoloog. Hier krijg je dan een behandeling tegen de acne, zoals een sterker Retinol product op recept.

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *