Remescar Retinol Serum review en ervaringen

Kan je resultaat opmerken na 1 week?

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
Remescar Retinol Serum review en ervaringen

Retinol of vitamine A is een ingrediënt welke vaak wordt verwerkt in huidverzorgingsproducten, zoals serums en crèmes.

Er wordt bijvoorbeeld gedacht dat retinol huidaandoeningen kan tegengaan, tekenen van huidveroudering kan voorkomen en de zichtbaarheid van bestaande lelijke plekken op de huid kan verminderen.

Aangezien retinol populair is, willen veel mensen weten wat betrouwbare merken en producten zijn. Remescar is een voorbeeld van een merk die een retinol serum aanbiedt. Remescar is dan ook een zeer bekend merk. Misschien ken je het Remescar zelfs van televisiezender RTL4.

In Google staat dat het Remescar Retinol Serum de huid al kan verstevigen na 1 week gebruik. Is dat wel waar?

Wanneer je nog op zoek bent naar Remescar Retinol Serum reviews en ervaringen, dan ben je hier aan het juiste adres. We zullen in dit artikel meer met je delen over het merk Remescar, de werking van het Retinol Serum en natuurlijk de ervaringen van gebruikers.

Wat is Remescar?

Remescar Retinol Serum logo

Sylphar is de ontwikkelaar achter de producten van Remescar. Fabrikant Sylphar begon in 2008 met het maken van medische hulpmiddelen en cosmetische producten.

Dankzij een gespecialiseerde productontwikkelingsafdeling kunnen continue nieuwe technologieën worden ontdekt en kan steeds worden ingespeeld op nieuwe behoeften van de consument. Momenteel worden de producten wereldwijd verkocht.

Het Remescar-assortiment bestaat uit producten voor specifieke huidproblemen. Denk bijvoorbeeld aan poriën, littekens, striemen, spataderen, wallen en donkere kringen, hangende oogleden en kleine rimpels in de gevoelige zone rond de ogen, tussen de wenkbrauwen en rondom de neus en de mond.

Remescar staat voor “Instant Corrective Skincare”. In het Nederlands vertaalt betekent dit “Direct Corrigerende Huidverzorging”.

Sylphar houdt zich aan strikte kwaliteitscontroles. Daarnaast zijn alle Remescar producten klinisch bewezen veilig en effectief. Daarom kunnen producten worden gemaakt van de hoogste kwaliteit.

Producten van Remescar liggen in de apotheek, maar het kan makkelijker zijn om ze online te bestellen.

Hoe werkt het Remescar Retinol Serum?

Het Remescar Retinol Serum wordt ook wel Remescar Retinol Anti-Aging Serum genoemd. Het voornaamste doel van dit serum is dan ook het tegengaan van huidveroudering en het krijgen van een huid die er jeugdig, stralend en gezond uitziet.

Wanneer de huid bijvoorbeeld lang droog is of wordt blootgesteld aan schadelijke invloeden, kunnen tekenen van huidveroudering (vroegtijdig) zichtbaar worden. Een goede verzorging van de huid is daarom gewenst.

Voor het Remescar Retinol Serum is gebruik gemaakt van de Microbioom Technologie met prebiotica, peptides en mineralen. Hierdoor kan het huidmicrobioom herstellen, het ecosysteem van de huid versterken en de natuurlijke afweerbarrière van de huid verbeteren.

In het Remescar Retinol Serum zit een redelijk hoge concentratie Retinol, namelijk 0,25%. Retinol kan de aanmaak van collageen stimuleren. Hierdoor kunnen maximale voordelen en resultaten worden behaald.

Vanaf het 25e levensjaar maakt het lichaam jaarlijks 1% minder collageen aan.

Denk bijvoorbeeld aan het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, het verkleinen van de huidporiën en het egaliseren van de huidtint. Denk ook aan het strakker en steviger maken van de huid.

Het Remescar Retinol Serum mag één keer per dag worden aangebracht op het gezicht en op de nek, voor het slapengaan.

Remescar Retinol Serum product gebruiker review

Is Remescar Retinol Serum veilig?

Remescar Retinol Serum is niet toxisch. Daarnaast bevat de formule natuurlijk verkregen ingrediënten.

De meeste mensen zullen geen bijeffecten ervaren na het aanbrengen van Remescar Retinol Serum. Het serum is dan ook geschikt en veilig voor alle huidtypen. Toch gaat het gebruiken ervan niet geheel gepaard zonder risico. Voor vrijwel alle huidverzorgingsproducten geldt dat er enkele punten zijn om rekening mee te houden.

Zorg bijvoorbeeld dat je niet teveel van het serum aanbrengt op je huid. Een serum is namelijk sterk geconcentreerd. Mocht een vorm van huidirritatie ontstaan na het gebruiken van het Remescar Reintol Serum moet je uiteraard stoppen met het product.

Bovendien is Remescar Retinol niet veilig voor kinderen jonger dan 16 jaar en vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.

Andermans Remescar Retinol Serum ervaringen

Aangezien Remescar ontzettend populair is, zijn online tal van reviews en ervaringen te vinden over hun producten. Dit geldt ook voor het Remescar Retinol Serum.

Andermans ervaringen met het Remescar Retinol Serum geven voornamelijk ongeveer het volgende aan:

 • Remescar heeft een goede, niet agressieve formule voor retinol ontwikkeld
 • De consistentie lijkt op die van een crème of rijke haarbalsem
 • De consistentie is makkelijk aan te brengen met de druppelaar en trekt snel in de huid
 • De consistentie heeft een neutrale geur
 • Er is slechts een klein beetje van het serum nodig op de huid, omdat het uitsmeert als water na in contact te komen met de huid
 • Wanneer het serum 3 keer per week wordt aangebracht, kan het misschien agressief zijn
 • Het gezicht lijkt gladder
 • De huid lijkt beter gehydrateerd, mooier en er zijn minder rimpeltjes aanwezig
 • Na een paar dagen het serum aan te brengen, is de huid niet uitgedroogd, een aanrader dus
 • In een korte tijd is de huid van iemand steviger, soepeler en egaler geworden
 • Zelfs iemand met een zeer gevoelige huid kon de retinol goed verdragen

Op internet zie ik een medewerker van Remescar als volgt reageren op een klant: “Vanaf één à twee weken gebruik zou je een zichtbaar resultaat moeten ervaren met het Retinol Serum.”

Onze Remescar Retinol Serum review

Als we kijken naar de professionaliteit van Remescar en hun jarenlange ervaringen kan worden gesteld dat het Remescar Retinol Serum een goede keuze kan zijn als je je huid goed wil verzorgen.

Houd er wel rekening mee dat retinol je huid vatbaarder kan maken voor zonlicht. Daarom raden we aan elke dag een goede zonbescherming aan te brengen op je gezicht.

Bovendien is Remescar Retinol Serum misschien te licht voor een avondroutine. Er zijn in ieder geval sterkere concentraties beschikbaar op de markt. Daarvan is het risico op huidirritatie wel groter.

Is Remescar Retinol Serum je geld waard?

Wanneer tekenen van huidveroudering daadwerkelijk kunnen worden tegengegaan, dan zal je over een aantal jaren nog steeds blij zijn met een kleine investering die je nu kunt doen voor je huid.

Ook kan Remescar Retinol Serum al op korte termijn gunstig zijn voor je huid. Denk aan de aanmaak van collageen en het verminderen van de zichtbaarheid van poriën en bestaande tekenen van huidveroudering.

Of het Remescar Retinol Serum daadwerkelijk je geld waard is? Daar kan je maar op één manier achter komen. En dat is door zelf het Remescar Retinol Serum aan te schaffen en aan te brengen op je huid.

Reviews en ervaringen van anderen over het Remescar Retinol Serum zijn immers geen garantie voor jouw eigen resultaten.

Remescar Retinol Anti-Aging Serum
Remescar Retinol Anti-Aging Serum

Beoordeling door Lotte,

10 mei 2022
4

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *