Hoe krijg je puistjes weg in 1 dag of uur?

Deze tips werken écht heel snel!

Gemiddelde leestijd: 7 minuten
Puistjes weg in 1 dag of uur

Puistjes kunnen verschrikkelijk irritant zijn. Misschien heb je net een belangrijke afspraak staan op je agenda en zie je dat er opeens puistjes zijn ontstaan. Dit kan veel doen met je zelfverzekerdheid. Je wilt dan ook het liefst een puistje wegwerken in 1 dag, en bij nood, zelfs in 1 uur.

Een puist kan bijna nooit helemaal weg gaan in 1 uur of dag. Vaak blijft er namelijk enige roodheid achter op het plekje van het puistje. Toch vinden veel mensen dit er aantrekkelijker uitzien dan zo’n bultje met een witte kop.

In dit blogartikel ga ik met je bespreken wat je allemaal kunt proberen om puistjes zo snel mogelijk weg te krijgen. Er zijn dan ook verschillende manieren om puistjes te laten krimpen, minder zichtbaar te maken en de roodheid te beperken. Ook kun je een puistje sneller laten rijpen, zodat hij sneller geneest en weg gaat.

Puistjes in enkele seconden weg door uit te knijpen

De meest snelle manier lijkt je misschien om een puistje uit te drukken. De verontreinigheden zullen dan namelijk binnen enkele seconden uit het puistje stromen, waardoor deze minder dik wordt en weer hetzelfde niveau krijgt als de normale huid.

Je moet echter goed begrijpen dat het uitdrukken van puistjes verschillende gevolgen kan hebben die de problemen alleen maar erger zullen maken en langer laten duren.

Je kunt bijvoorbeeld meer last krijgen van roodheid. Als een puistje niet open gaat door te knijpen, omdat deze mogelijk onder de huid zit, dan kan er ook een zwelling ontstaan.

Tevens drukken veel mensen de verontreinigheden alleen maar dieper in de huid. Dit zorgt ervoor dat de puistjes op een later moment weer terug zullen komen. Soms zijn ze dan zelfs nog groter dan voorheen.

Bovendien kunnen er juist meer puistjes ontstaan, omdat de bacteriën op je handen en vrijgekomen verontreinigheden in de omliggende poriën kunnen trekken. Het uitdrukken van puistjes kan er zelfs voor zorgen dat je een permanent gaatje of ander litteken in je huid krijgt.

Denk dus voortaan drie keer na voordat je op deze manier een puistje besluit te bestrijden in 1 uur.  

Puistjes verwijderen in 1 uur

Aangezien puistjes verschillende oorzaken hebben, kan het soms lastig zijn een puistje snel en effectief te behandelen. Je zult namelijk eerst moeten begrijpen waarom een puistje is ontstaan, zodat je het probleem bij de bron kunt aanpakken.

Je kunt wel een aantal dingen doen om puistjes te verwijderen in 1 uur. Hieronder zal ik je een aantal opties geven:

  • Ijs: Dit is waarschijnlijk de bekendste manier om een puistje minder zichtbaar te maken in korte tijd. Dit komt vrijwel zeker doordat het ook gewoon een zeer effectieve manier is om de pijn, zwelling en roodheid te verlichten. Zorg dat je wat ijsklontjes in een schone theedoek wikkelt en deze twee keer voor 1 minuut tegen de puistjes aanhoudt. Op deze manier zullen de bloedvaten rondom de puistjes vernauwen, waardoor puistjes tijdelijk minder zichtbaar worden.
  • Cortisone injectie: Dit wordt vaak alleen gebruikt in het geval van hardnekkige, onderhuidse puistjes. Het is echter een goede manier om binnen enkele uren een puistje helemaal te laten verwijderen door een arts.
  • Hydrocortison crème: Gezien een cortisone injectie alleen kan worden verkregen in bepaalde gevallen, kun je ervoor kiezen hydrocortison crème te smeren op je puistjes. Dit is de vrij verkrijgbare variant en is dus ook enkel gericht op de korte termijn. Deze crème is gericht op het verminderen van de ontstekingen en de roodheid. Ook worden de puistjes kleiner gemaakt.
  • Camouflage: Bovendien kun je natuurlijk ook gewoon wat make-up op de puistjes aanbrengen. Zorg dan wel dat het non-comedogene make-up is. Je kunt zelfs kiezen voor concealers en primers die puistjes camoufleren en tegelijkertijd de acne aanpakken.

Puistjes verwijderen in 1 dag

De hiervoor besproken methodes kun je eens toepassen om te kijken of het puistje weg gaat in 1 uur. Als je iets langer de tijd hebt, kun je proberen de puistjes te verwijderen in 1 dag met de volgende opties:

  • Gezichtsreiniger: Met behulp van een gezichtsreiniger kun je de bestaande puistjes bestrijden in 1 dag. Daarnaast zorg je ervoor dat je in de toekomst geen nieuwe puistjes krijgt. Dankzij het gebruik van een gezichtsreiniger kun je namelijk verontreinigheden van je gezicht wassen die leiden tot acne en puistjes.
  • Warm kompres: Een andere manier die je kunt toepassen, is het aanbrengen van een warm washandje op de plekken van je puistjes. Je kunt een washandje nat maken met warm water en deze ongeveer 5 minuten tegen het puistje aanhouden. Dit kun je 3 of 4 keer doen in één dag. Het doel hiervan is het puistje sneller laten rijpen binnen 1 dag.
  • Antibacteriële middeltjes: Aangezien acne wordt veroorzaakt door een bacterie die leeft op de huid, kan het slim zijn deze te bestrijden. Dit kan bijvoorbeeld met een middel dat de acne-veroorzakende bacteriën bestrijdt, zoals benzoylperoxide of Gladskin.

Samenvatting & gratis e-book met tips en tricks voor je puistjes!

Zoals je misschien al door hebt, zijn er een aantal goede manieren om je puistjes te verwijderen in 1 dag of zelfs in 1 uur. Toch is de kans groot dat je puistjes terug zullen komen als je deze tips gaat toepassen.

Acne en puistjes ontstaan namelijk vaak door meer dan één factor. Er kan bijvoorbeeld iets mis zijn met een proces in je lichaam. Ook kan het te maken hebben met je dagelijkse gewoontes.

Als jij vaker last heb van puistjes, en er klaar mee bent, dan moet je even het onderstaande gratis e-book downloaden. Je leert dan namelijk meer over de beste tips en tricks om puistjes te verwijderen in 1 dag of uur!

Gratis boek over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja! Ik wil van mijn puistjes af
Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *