Propolis en psoriasis

Is propolis de oplossing voor psoriasis?

Gemiddelde leestijd: 6 minuten
Propolis en psoriasis

Ben jij bekend met de huidvriendelijke voordelen van manuka honing? Die kans is aanwezig. Echter, veel minder mensen zijn op de hoogte van de mogelijke voordelen van propolis voor psoriasis.

Bij psoriasis is de huid ontstoken. Dit kan resulteren in rode plekken en witte en grijze schilfers. De klachten kunnen ontstaan op het hele lichaam van jongeren, ouderen, mannen en vrouwen. Er wordt gedacht dat het psoriasis te maken heeft met een immuunsysteem die zorgt voor een versnelde groei van huidcellen.

Bijen gebruiken propolis om hun nest te verstevigen. Propolis of “bijenlijm” kan mogelijk nuttig zijn de huid met psoriasis te verzorgen. Propolis wordt dan ook steeds populairder in de huidverzorgingswereld.

Het kan rechtstreeks worden aangebracht op de psoriasis plekken of oraal worden ingenomen. Voor alle natuurlijke voedingssupplementen geldt wel dat contact moet worden opgenomen met een arts, voordat je het begint in te nemen.

Lees verder om te ontdekken of je propolis kunt gebruiken voor psoriasis.

Onderzoek naar propolis en psoriasis

Onlangs is in een studie naar voren gekomen dat een zalf met propolis geweldige resultaten kan opleveren voor mensen met milde of matige psoriasis. Er is echter meer wetenschappelijk onderzoek nodig om de effecten van propolis voor psoriasis te bevestigen.

Daarnaast moet worden vermeld dat in de testzalf van de studie ook aloë vera zat. Dit is een ander natuurlijk ingrediënt met de potentie om de huid te hydrateren en ontstekingen af te remmen.

Lees ook: aloë vera en psoriasis

Mogelijke voordelen van propolis voor psoriasis

Aangezien klachten van psoriasis ontzettend vervelend kunnen zijn, zoeken veel mensen naar oplossingen.

Er kunnen verschillende dingen worden gedaan om de klachten te verminderen. Een vermindering van de ontstekingen, kan resulteren in minder psoriasis symptomen.

Veel middelen en behandelingen hebben heftige bijwerkingen. Daarom worden natuurlijke producten steeds populairder. Propolis is daar een goed voorbeeld van.

Er wordt bijvoorbeeld gedacht dat propolis kan helpen bij het afremmen van ontstekingen. Hierdoor kan de roodheid van psoriasis plekken afnemen.

Anderzijds kunnen antioxidanten in propolis een beschermend effect hebben voor psoriasis. Invloeden uit de omgeving, zoals zonlicht kunnen namelijk het herstel van psoriasis langer laten duren. Dit kan worden voorkomen door antioxidanten in propolis.

Bovendien is gebleken uit onderzoek dat propolis de aanmaak van collageen kan bevorderen. Hierdoor kunnen beschadigde huidcellen beter herstellen. Ook kan de huid worden gehydrateerd. Logischerwijs zijn dit gunstige potentiele voordelen van propolis voor psoriasis.

Hoe kan je propolis gebruiken voor psoriasis?

Allereerst moet ik even een aantal dingen vermelden. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat je allergisch kunt zijn voor propolis. Je dient het dan uiteraard niet in te nemen of aan te brengen op je huid. Ook wanneer er een andere vreemde reactie ontstaat door propolis, dien je het te vermijden. Bovendien mag propolis niet worden gezien als alternatief voor een professionele psoriasis behandeling.

Hoe vaak je propolis kunt aanbrengen op je psoriasis plekken, verschilt per product. Je kunt dan ook het beste kijken naar de aangegeven instructies op de verpakking van het product dat je gaat gebruiken. Hier kun je ook vinden welke stap het hoor te zijn uit je huidverzorgingsregime.

Er zijn bijvoorbeeld crèmes, zalven, toners, moisturizers en sprays beschikbaar die propolis bevatten. Een goede crème die je kunt gebruiken is die van “Forever”. Voordeel van dit product is dat hier naast propolis ook het natuurlijke ingrediënt aloë vera in zit. “Glucomannen” in aloë vera kan zorgen voor een betere aanmaak van huidcellen. Je kunt dus profiteren van de voordelen van zowel propolis als aloë vera.

Propolis crème tegen psoriasis
Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *