Olay Retinol 24 review

Onze opinie over Olay Retinol 24 producten onthuld

Gemiddelde leestijd: 17 minuten
Olay Retinol 24 review

Ben je op zoek naar goede huidverzorgingsproducten? Dan is de kans groot dat je bij de Olay Retinol 24 lijn uitkomt. Momenteel worden een (oog)nachtcrème en nachtserum met retinol aangeboden door Olay.

Het merk Olay is sowieso een bekend merk en levert eigenlijk altijd kwaliteit. Om meerdere redenen is het interessant om juist naar de producten uit de Retinol 24 lijn te kijken. De beweegredenen, aanvullende informatie en onze eigen opinie vind je in deze Olay Retinol 24 review.

Wat is Olay?

Laten we deze review beginnen met enige achtergrondinformatie over Olay en de Retinol 24 lijn.

Olay is één van de grootste huidverzorgingsmerken ter wereld. Het merk heette voorheen Oil of Olay, Oil of Olaz en Oil of Ulay, maar heeft nu al geruime tijd de huidige naam.

Onder deze naam heeft Olay flinke furore gemaakt. Dit is te danken aan het diverse aanbod, aan de werking van de producten en aan de manier van zaken doen. Olay heeft namelijk het beste voor met personen en hun huid.

Wat is de Retinol 24 lijn?

Door de jaren heen heeft Olay tal van lijnen op de markt gebracht. In deze review staat de Retinol 24 lijn centraal. De naam Retinol 24 is waarschijnlijk tot stand gekomen, omdat de producten volgens Olay de 24-uurs hydratatie stimuleren.

Deze Retinol 24 lijn, of collectie, richt zich met name op oudere huiden. Dit komt puur doordat retinol een anti-verouderingsbestanddeel is.

Bij het ontwikkelen van deze producten gebruikt Olay de juiste hoeveelheid retinol. Deze retinol wordt aangevuld met andere duurzame bestanddelen, waardoor je met de Olay Retinol 24 producten van meerdere voordelen geniet.

 • Ten eerste ga je met deze producten de veroudering van de huid tegen. Dit betekent dat de huid elastischer en gezonder blijft, maar ook dat rimpels minder goed zichtbaar zijn. 
 • Ten tweede geniet je met de Olay Retinol 24 producten van een zachtere huid. De huid wordt op de juiste manier verzorgd en gereinigd, waardoor deze een stuk zachter aanvoelt. 
 • Ten derde zorgen de producten voor een stralende huid. Doordat deze producten de huid goed verzorgen en hydrateren, straalt je huid elke dag weer.

Wil je meer weten over de Retinol 24 producten van Olay? Dan adviseren wij je om deze review op je gemakje door te nemen. Hieronder maak je namelijk uitgebreid kennis met de verschillende producten uit deze collectie. Hierbij voorzien wij je van feitelijke informatie, maar ook van onze eigen opinie. Want, wat vinden wij nou zelf van deze producten? En zijn deze producten significant beter dan producten van andere merken? Je leest het allemaal in het restant van dit artikel.

Olay Retinol 24 nachtoogcrème 

Ben je nog op zoek naar een fijne nachtcrème voor de verouderde huid rondom je ogen? Dan zit je met de Retinol 24 nachtcrème goed. Met deze nachtcrème verzorg je je huid goed, werk je rimpels weg en geniet je van tal van andere voordelen.

Het is zaak om deze nachtcrème vlak voor het slapengaan op te doen. Gedurende de nacht trekt de crème de huid in, waardoor je van bovengenoemde voordelen geniet.

Eén van de belangrijkste voordelen is het anti-verouderingseffect. Doordat in deze nachtcrème retinol verwerkt zit, wordt de huid op de perfecte manier gehydrateerd. Je huid maakt hierdoor nieuwe huidcellen aan, blijft gezond en blijft elastisch. Dat laatste zorgt ervoor dat je huid minder gevoelig is voor de vorming van rimpels.

De retinol die Olay gebruikt, werkt onwijs goed. Dit bestanddeel dringt namelijk tot wel 10 lagen diep de huid in. Overigens geldt dit niet alleen voor retinol, maar ook voor vitamine B3. Ook deze vitamine B3 zorgt voor een herstel van de huid rondom de ogen.

Dat deze nachtcrème speciaal voor het gebied rondom de ogen ontwikkeld is, is logisch te noemen. Deze huid heeft namelijk een andere structuur dan bijvoorbeeld de huid op je wangen of voorhoofd. Het advies is daarom om deze crème alleen rondom de ogen op te smeren.

Met deze crème verminder je de fijne lijntjes rondom je ogen, haal je de ‘glow’ van je ogen meer naar voren en verzorg je de huid rondom je ogen goed. Daarbij is het ook een voordeel dat in deze nachtoogcrème uitsluitend natuurlijke ingrediënten gebruikt zijn. Olay benadrukt hierbij dat er géén kunstmatige oliën, geurstoffen en/of kleurstoffen toegevoegd zijn.

Al met al zijn wij over de Olay Retinol 24 nachtoogcrème erg te spreken. Deze oogcrème is geschikt voor dagelijks (in de nacht) gebruik, bestaat uit de juiste bestanddelen en heeft een bewezen werking. Voor het overzicht zetten we de belangrijkste voordelen van deze Olay Retinol 24 nachtoogcrème voor je op een rijtje:

 • Met deze nachtoogcrème laat je je ogen meer spreken. De crème haalt de glow van je ogen naar voren en laat je ogen hiermee meer stralen.
 • Deze nachtoogcrème biedt 24 uur hydratatie aan. Dankzij deze hydratatie blijft de huid rondom je oog gezond, stralend en zacht.
 • Deze nachtoogcrème vermindert lijntjes. Het gebied rondom de ogen is erg gevoelig voor de vorming van lijntjes en rimpels. Door deze nachtoogcrème elke avond op te smeren, verminder je de zichtbaarheid hiervan. Je oogt hierdoor een stuk jonger!
Olay Retinol 24 Nachtoogcrème review

Olay Retinol 24 nachtcrème

Hierboven heb je al kennisgemaakt met een prima nachtcrème voor het gebied rondom de ogen. Wil je ook de andere delen van je gezichtshuid goed verzorgen? Dat doe je dan met de Olay Retinol 24 nachtcrème. Deze crème heet overigens volledig ‘Olay Regenerist Retinol 24 nachtcrème’.

Het is de bedoeling om deze nachtcrème elke avond voor het slapen gaan op te smeren. De actieve bestanddelen dringen zich tijdens je slaap in tot de 10e laag van je huid. Je huid wordt hierdoor perfect gevoed, gehydrateerd en verzorgd.

In deze crème heeft Olay uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke bestanddelen. Zo zijn er geen kunstmatige oliën, kleurstoffen of geurstoffen gebruikt. Wel heeft Olay gekozen voor twee verzorgende bestanddelen:

 • Vitamine B3. Dankzij dit bestanddeel geniet je van de nodige voordelen. Zo worden rimpels en lijntjes minder zichtbaar, voelt de huid gladder aan en worden donkere vlekjes en poriën minder zichtbaar.
 • Retinol. Dat wat voor Vitamine B3 geldt, geldt ook voor retinol. Ook dit bestanddeel gaat veroudering van de huid tegen en laat de huid meer stralen.

Vitamine B3 en retinol vormen volgens ons in ieder geval een prima combinatie.

Belangrijk voordeel is bovendien dat deze crème snel absorbeert. Nadat je ‘m ingesmeerd hebt, trekt de crème snel tot diep in de huid. Hiermee geniet je de gehele nacht door van de gewenste werking; de huid voelt ’s ochtends een heel stuk fijner aan.

Het advies is om de Retinol 24 nachtcrème dagelijks te gebruiken. Het merk geeft hierbij wel aan dat je dit voor een periode van 28 dagen moet doen. Gedurende deze periode zie je je huid oprecht veranderen. En dit voel je ook nog eens, aangezien je huid een stuk fijner en zachter aanvoelt.

Gebruik deze crème wel alleen ’s avonds. Als je deze crème overdag gebruikt, is de werking minder effectief. De crème is immers specifiek voor de nacht ontwikkeld.

Ook van de Olay Retinol 24 nachtcrème zetten we de voordelen op een rijtje:

 • Deze nachtcrème zorgt voor een 24 uur lange hydratatie van de huid. Dit zorgt ervoor dat je huid een stuk fijner, zachter en gezonder aanvoelt.
 • Deze nachtcrème gaat veroudering van de huid tegen. Dit is hoofdzakelijk aan vitamine B3 en retinol te danken. Deze bestanddelen gaan veroudering van de huid tegen en laten je huid meer stralen.
 • Deze nachtcrème verstevigt de huid. Dankzij bovengenoemde bestanddelen geniet je ook van een stevigere huid. Doordat de huid steviger is, is de huid minder gevoelig voor vorming van rimpels en lijntjes.
Olay Retinol 24 Nachtcrème review

Olay Retinol 24 nachtserum

Wil je graag elke ochtend met een gladde en stralende huid opstaan? Dan is het aan te raden om de nachtcrème van Olay te gebruiken, maar ook om deze nachtserum te gebruiken. Met deze serum van Olay geniet je van nóg meer voordelen gedurende de nacht en bij het opstaan.

Net zoals de crème moet je deze serum ook vlak voor het slapen gaan opsmeren. De serum dringt tot diep in de huid door, waarbij het met name voor een intensieve hydratatie van de huid zorgt. Deze hydratatie zorgt ervoor dat je huid gladder wordt, meer gaat stralen en fijner aanvoelt.

Deze serum is opgebouwd met een aantal natuurlijke ingrediënten. Hoogtepunt hiervan zijn de bestanddelen retinol en vitamine B3. Deze bestanddelen zorgen niet alleen voor de gewenste hydratatie, maar gaan ook de veroudering van de huid tegen. Dit stelt je in staat om op de langere termijn de vorming van lijntjes en rimpels zoveel mogelijk te voorkomen. Ideaal.

Belangrijk voordeel is dat er geen kunstmatige stoffen in deze serum gebruikt zijn. Dit maakt de serum nog beter voor je huid en zorgt er ook voor dat de serum volledig geurvrij is. Het advies van Olay is om deze nachtserum elke avond op te smeren voor een periode van 28 dagen. Tijdens deze 4 weken merk je dat je huid aan het veranderen is. Op een positieve manier welteverstaan.

Heb je op dit moment last van een droge huid? Heb je op dit moment last van een huid sterk aan het verouderen is? Of heb je een huid die alles behalve straalt? In al deze situaties sluit de Olay Retinol 24 nachtserum perfect op je wensen aan. Deze serum zou eigenlijk onderdeel uit moeten maken van je dagelijkse huidverzorgingsroutine!

Voor het overzicht zetten we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje:

 • Deze serum bestaat ook uit natuurlijke bestanddelen. Hoogtepunt zijn de bestanddelen retinol en vitamine B3, waarmee veroudering van de huid tegengaan wordt. Ook zorgen deze bestanddelen voor een verminderde zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels.
 • Deze serum dringt tot diep in de huid door. Als je deze serum voor het slapen gaan opsmeert, dringt de serum gedurende de nacht tot 10 lagen diep de huid in. De huid wordt perfect gehydrateerd en straalt hierdoor meer.
 • Deze serum is dagelijks te gebruiken. Het advies van Olay is om deze serum elke avond vlak voor het slapengaan op te smeren. Als je dit ‘braaf’ elke avond doet, merk je al snel de nodige gezondheidsvoordelen op. Je huid voelt strakker aan, je huid voelt gezonder aan en je huid ziet er een stuk fraaier uit.
Olay Retinol 24 serum opinie

Onze mening over de Olay Retinol 24 producten (review en ervaringen)

Onze Olay Retinol 24 review is erg positief. De Olay Retinol 24 producten hebben ons oprecht doen verrassen. Ongeacht voor welk product je kiest, ben je van een prima werking verzekerd. Wel is het belangrijk om te weten dat je deze producten alleen ’s avonds op moet smeren. Als je de producten ’s ochtends gebruikt, ben je niet van de gewenste werking verzekerd.

De werking van zowel de nachtoogcrème als de crème en het serum is subliem te noemen. De rimpels en lijntjes worden minder zichtbaar, de huid voelt strakker aan en de producten dringen tot diep in de huid door. Hierdoor sta je elke ochtend met een gezonde, stralende en zachte huid op!

Olay Retinol 24
Olay Retinol 24

Beoordeling door Lotte,

25 okt 2022
4

De producten zijn uniek, betaalbaar en van hoge kwaliteit. Bij Huidtips.nl hebben we verschillende retinolproducten geprobeerd, maar deze van Olay schieten er toch wel uit.

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *