Novexpert Vitamine C Serum review

Is Novexpert dé ster onder de vitamine C serums?

Gemiddelde leestijd: 19 minuten
Novexpert Booster Serum met Vitamine C review

Weet jij hoe belangrijk het is alle seizoenen een vitamine C serum te gebruiken in je huidverzorgingsroutine?

Vitamine C kan namelijk helpen bij het beschermen van je huid tegen schadelijke invloeden uit de omgeving, zoals UV-stalen van de zon en luchtvervuiling uit fabrieken. Dergelijke zaken kunnen de huid beschadigen en huidziekten veroorzaakten.

In je huid komt ontzettend veel vitamine C voor, maar helaas kunnen veel zaken ervoor zorgen dat de hoeveelheid vitamine C in de huid afneemt. Denk aan stress, roken, leeftijd en zelfs de anticonceptiepil. Vandaar proberen steeds meer mensen een vitamine C serum.

Wanneer je op zoek bent naar een vitamine C serum, dan is er een goede kans dat je die van Novexpert bent tegengekomen. Het Novexpert Booster Serum met Vitamine C is immers erg populair in Nederland en het buitenland. Novexpert is dan ook vaak verschenen op populaire media kanalen met vele volgers.

In de afgelopen maanden besloot ik zelf weer te starten met het gebruiken van een vitamine C serum, omdat mijn huid weer gevoeliger werd en ik gewoon mijn huid wil beschermen tegen vroegtijdige veroudering. Het werd tijd mijn collageengehalte aan te vullen tegen rimpels en mijn huid te laten stralen. Vooral in de zomer kan mijn huid wel wat extra vitamine C gebruiken.

Ik raad je aan mijn Novexpert Vitamine C Booster Serum review te bekijken. Je gaat namelijk ontdekken of dit écht één van de beste vitamine C serums van de wereld is, of de ingrediënten écht werken en wat de ervaringen zeggen.

Over het merk Novexpert

Novexpert is een Frans huidverzorgingsmerk. Het bedrijf werd opgericht in 2008 door Cyrille Telinge in samenwerking met artsen en onderzoekers. In de tien jaar voor de oprichting van Novexpert had Cyrille al een onderzoekslaboratorium. Deze man weet dus waar hij het over heeft.

Cyrille vond dat het tijd was voor verandering. Eén van de belangrijkste punten van Novexpert is dat de ingrediënten zacht zijn en een 100% natuurlijke oorsprong hebben. Bij Novexpert weten ze namelijk hoe gevoelig de huid kan zijn voor chemische ingrediënten. Overigens zijn de producten dus vegan.

Novexpert was het eerste merk met 100% natuurlijke formules

Ook wilde Novexpert huidverzorgingsproducten aanbieden voor verschillende huidzorgen en alle huidtypes, dus de gevoelige, droge, vette en gecombineerde huidtype. Om dit te bereiken mochten de producten geen parabenen, phenoxyethanol, microplastics, nano-deeltjes, siliconen, BHT, PEG, SLS, hormoon verstorende stoffen, synthetische conserveringsmiddelen en minerale- of etherische oliën bevatten en pH huidneutraal zijn. De Novexpert producten mogen zelfs worden gebruikt door vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.

Gezien alle voordelen van Novexpert worden de producten verkocht in Nederlandse, Franse en Europese apotheken. Maar ook online en fysieke winkels worden de producten verkocht.

Momenteel zijn booster serums erg populair. Misschien is Novexpert Vitamine C Booster Serum wel het meest populair. Vandaar leek het mij een goed idee hier een specifieke review over te schrijven.

Wat is Novexpert Vitamine C Serum?

De naam geeft al aan dat het gaat om een serum die vitamine C bevat. Het Novexpert Vitamine C Serum bevat twee stabiliserende vormen van vitamine C. Het bevat dan ook 25% vitamine C. Het zijn twee soorten vitamine C, namelijk een Franse en een Japanse.

In het verleden heb ik vaker vitamine C serums gebruikt. Vitamine C oxideert snel, waardoor het niet lang houdbaar is. Dat kan frustrerend zijn als je graag veel producten koopt in één keer om te profiteren van een korting. De gestabiliseerde vitamine C formule van Novexpert zou langer houdbaar zijn en beter werken dan veel andere vitamine C serums. Dit komt, omdat de vitamine C van Novexpert langzaam wordt vrijgegeven en lang actief blijft.

De vitamine C wordt geleidelijk en gedoseerd afgegeven en blijft circa 9 uur lang actief. Hiermee is dit vitamine C serum uniek. 

Novexpert

Volgens Novexpert kan het vitamine C serum bijvoorbeeld gunstig zijn bij hyperpigmentatie, het versterken van de huid en het vertragen van huidveroudering. Dat zijn dingen waar veel mensen baat bij hebben.

Novexpert Vitamine C Serum ervaringen van klant

Hoe gebruik je Novexpert Vitamine C Booster Serum?

Je kunt Novexpert Vitamine C Serum gebruiken zowel in de ochtend als avond. Ikzelf breng alleen vitamine C aan in de ochtend, omdat ik andere producten gebruik in mijn nachtroutine.

Neem een hoeveelheid vloeistof ongeveer ter grootte van een hazelnoot. Het serum kan je op een gereinigd gezicht en bijvoorbeeld pigmentvlekken of rimpels aanbrengen. Hierna kan je eventueel make-up aanbrengen.

Je kunt uitsluitend Novexpert Vitamine C Serum gebruiken, maar bijvoorbeeld ook met een crème of andere dagproducten. Zorg dan wel dat je het aanbrengt voordat je een crème gaat smeren.

Novexpert Vitamine C Serum gebruiken in de zon

Aangezien de zon slecht is voor de hoeveelheid vitamine C in je huid gebruiken veel mensen een huidverzorgingsproduct met vitamine C.

Volgens Novexpert kan hun serum helpen bij het verminderen van de effecten van UV-oxidatie en huidbeschadiging. Vandaar kan je het serum eventueel aanbrengen onder je zonnecrème of nadat je in de zon bent geweest.

Dat je een vitamine C Booster kunt aanbrengen nadat je in de zon bent geweest om van de voordelen te profiteren, was voor mij ook nieuw.

Echter, je dient wel degelijk zonnebrandcrème te gebruiken om jezelf goed te beschermen tegen de zon. Dit is dus geen vervanging.

Mijn Novexpert Vitamine C Booster Serum review

Nu je bekend bent met het Novexpert Vitamine C Serum ben je waarschijnlijk ook benieuwd geworden naar mijn review. Uiteraard schrijf ik weer met plezier een review, want ik ben dol op Franse apothekersmerken.

Ten eerste vind ik de verpakking vrij simpel. Het is een oranje flesje met het merk erop en een zwarte dop. Dit is een goed teken, want marketeers van andere bedrijven zijn vaak veel meer bezig met de verpakking dan de inhoud.

Na de verpakking te bekijken, rook ik even aan de vloeistof en dat vond ik een klein beetje zoet. Erg lekker.

Ik vond het grappig dat de vloeistof van het Novexpert Vitamine C Serum daadwerkelijker lichtoranje is wanneer het op de huid wordt aangebracht. Maak je geen zorgen, want de vloeistof trekt vrijwel direct in de huid en je ziet er dus niets van. Ook smeert het goed uit over de huid en vormt er dus geen vettig, oranje laagje.

Er komen twee typen stabiliserende vitamine C in voor en de overige 75% van de ingrediënten is van natuurlijke oorsprong. Hierdoor is dit serum erg zacht voor de huid. Toch kan je wel degelijk aan het begin een beetje een prikkend gevoel ervaren op gevoeligere delen van de huid. Dit lijkt me normaal.

Ook merkte ik dat Novexpert Vitamine C Serum erg hydraterend is voor droge plekjes. Dit komt waarschijnlijk door het hydraterende, huideigen glycerine dat erin is verwerkt.

Tevens heb ik last van donkere vlekjes op mijn huid. Deze ontstaan bijvoorbeeld na puistjes. Ze lijken snel te vervagen.

Bovendien vind ik het serum wel vrij prijzig in vergelijking met andere vitamine C serums. Echter, de gebruikte vitamine C in Novexpert is waarschijnlijk effectiever, het serum bevat een extreme hoeveelheid vitamine C en het gaat lang mee. Je betaalt dus voor kwaliteit.

Novexpert Vitamine C Booster Serum
Novexpert Vitamine C Booster Serum

Beoordeling door Lotte,

30 jun 2022
4

Overige ervaringen

Door Novexpert Vitamine C Serum één week twee keer per dag te gebruiken, ervaren sommige mensen al verbetering. De huid wordt gladder, vlekjes verdwijnen en je huid krijgt er een mooie glow van.

Een rode huid door de zon kan soms de volgende dag al verdwenen zijn.

Zoveel ervaringen hebben laten zien dat vitamine C de huid kan opfleuren en meer, maar verwacht geen wonderen in een paar dagen.

Misschien kan je wel direct of binnen enkele dagen een glow krijgen. Dit merkte ik zelf wel direct toen ik het aanbracht op mijn gezicht. Daarom voel ik mij een stuk beter door ’s ochtends het serum aan te brengen.

Overigens neem ik ook altijd even mijn hals en decolleté mee om de huid daar ook egaler te maken en te beschermen.

Novexpert Vitamine C Serum voor- en nadelen

Voordelen

 • Dé absolute ster onder de vitamine C serums

 • Goed product tegen huidveroudering, pigmentatie en voor een stralende huid

 • Goede, natuurlijke ingrediënten

 • Zeer hoge concentratie vitamine C

 • Speciale vormen van vitamine C die effectiever zijn dan vitamine C in vergelijkbare huidverzorgingsproducten

 • Vegan collageen booster

 • Geschikt voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven

 • Irriteert de huid niet

 • Gemaakt in het land van de huidverzorging, namelijk Frankrijk

 • Kan ook in de zon worden gebruikt

 • Bijvoorbeeld geschikt voor mannen en vrouwen die hun huid een oppepper willen geven, buitenwerkers, rokers en personen met ouderdomsvlekjes, maar eigenlijk voor alle huidcondities en zelfs de gevoelige huid

 • Novexpert is een betrouwbaar merk en heeft samenwerkingen met artsen en dermatologen (huidartsen)

Nadelen

 • Vrij prijzig

 • De effecten kunnen verminderen als je stopt met het vitamine C serum

Review conlusie: is Novexpert dé ster onder de vitamine C serums?

Ik vond het fijn mijn review over het Novexpert Vitamine C Booster Serum met je te delen.

Het is een goed product om te gebruiken die zacht is voor de huid, écht effect kan hebben voor huidzorgen en waarbij je niet bang hoeft te zijn voor slechte ingrediënten.

Sommige mensen zien direct hun huid verbeteren. Ook kunnen pigmentvlekken en roodheid vervagen. Op de langere termijn kan vitamine C bijvoorbeeld ook goed zijn voor het voorkomen van huidveroudering.

Eigenlijk kan Novexpert Vitamine C Serum tal van voordelen bieden voor de huid. Het is een alleskunner voor je huid.

Maar jij zult zelf moeten ondervinden welke voordelen dat precies zijn. Onze huiden zijn namelijk verschillend. Wat ik of iemand anders ervaar, kan voor jou compleet anders uitpakken.

Mocht je toch nog vragen hebben na het lezen van de review, laat dan even een reactie achter of neem contact op met Novexpert.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *