My Clarins review en ervaringen

Werken de huidverzorgingsproducten van My Clarins écht?

Gemiddelde leestijd: 25 minuten
My Clarins review

Hedendaags vliegen de huidverzorgingsproducten je om de oren. Met zoveel verschillende keuzes kan ik goed begrijpen dat je misschien niet weet waarvoor je nou het beste kunt kiezen.

Een populair merk dat verzorgingsproducten en make-up producten aanbiedt is Clarins. De producten van Clarins worden gebruikt door tal van mensen uit Nederland en veel andere landen. Clarins heeft een groot assortiment aan producten uitgebracht, waaronder de Vegan Friendly lijn “My Clarins”. Deze lijn is specifiek gericht op jonge vrouwen die het beste willen voor hun huid, maar tegelijkertijd ook van het leven willen blijven genieten.

Als jij onlangs de producten en het verhaal van My Clarins bent tegengekomen, dan overweeg je nu waarschijnlijk de producten voor je eigen huid en gezicht te gaan gebruiken. Om je op weg te helpen, schrijf ik vandaag deze uitgebreide My Clarins review.

Aangezien ikzelf een aantal producten mocht uittesten van My Clarins kan ik hierover mijn eigen, eerlijke ervaringen met je delen. Denk hierbij voornamelijk aan de effecten die de producten hadden op mijn huid. Ook heb ik weleens last van wat puistjes en acne, dus je gaat ook ontdekken of de producten effectief zijn tegen onzuiverheden.

Wat is Clarins?

Voordat je mijn review en ervaringen over de producten van My Clarins gaat ontdekken, wil ik je graag eerst iets meer vertellen over de geschiedenis van Clarins. Op deze manier krijg je namelijk een compleet beeld bij Clarins en al de producten.

Ondertussen bestaat het bedrijf Clarins alweer 60 jaar. Het Franse huidverzorgingsbedrijf werd tientallen jaren geleden opgericht door Jacques Courtin-Clarins. In 1954 opende de heer Coutin-Clarins een eigen spa in Parijs. In de spa werden massages aangeboden om de huid te verstevigen en de bloedsomloop van de huid te verbeteren. De essentiële oliën die werden gebruikt tijdens de massages sloegen aan, waardoor Jacques Courtin-Clarins besloot op grote schaal eigen huidverzorgingsproducten te gaan verkopen.

Eén van de eerste succesvolle producten van Clarins die werd uitgebracht, was de “Body Shaping Cream”, welke erop was gericht het huidprobleem “cellulitis” te behandelen. Naarmate steeds meer producten werden gelanceerd, begon Clarins de huidverzorgingsmarkt in Frankrijk voor een groot deel te veroveren.

In 1991 werden de eerste Clarins make-up producten gelanceerd. Daarna verschenen er ook lijnen van Clarins met producten voor zonbescherming, huidverzorging voor mannen en huidverzorging voor tijdens de zwangerschap. Onlangs werd dus ook de My Clarins lijn uitgebracht.

Wellicht leuk om te weten is dat veel huidverzorgingsmerken uit Frankrijk, of specifiek uit Parijs komen. De Franse huidverzorgingsbedrijven staan dan ook veelal bekend om hun betaalbare producten die tegelijkertijd zeer effectief zijn voor het gezond houden van de huid. Daarnaast staat de make-up routine van Franse meisjes erom bekend eenvoudig te zijn, maar de schoonheid van vrouwen het mooist en natuurlijkst te laten ogen. Clarins weet zelf dan ook dat vrouwen zich veel beter in hun vel voelen door hun schoonheid.

Het bedrijf Clarins en de My Clarins producten zijn erop gericht in te spelen op de behoeftes van vrouwen en tegelijkertijd op de juiste manier om te gaan met de natuur wanneer zij ingrediënten laten verzamelen door leveranciers.

Wat is het verschil tussen Clarins en My Clarins?

Clarins is het huidverzorgingsbedrijf en huidverzorgingsmerk waaronder alle onderliggende Clarins producten en lijnen vallen. Onder het bedrijf Clarins valt dus bijvoorbeeld ook de huidverzorgingslijn waar deze review voornamelijk over zal gaan, namelijk: My Clarins.

My Clarins is gericht op jonge vrouwen van 18 tot 30 jaar. Er wordt bijvoorbeeld aangegeven dat sommige vrouwen in deze levensjaren naar feestjes gaan. Daar kan makkelijk schadelijke rook op de huid belanden en er zijn vaak ook lekkere, maar slechte voedingsmiddelen voor de huid. Daarnaast kunnen vrouwen het gewoon erg druk hebben in deze periode, terwijl zij hun huid eenvoudig, maar zo goed mogelijk willen verzorgen.

De producten van My Clarins zijn onder andere gemaakt van extracten van fruit, planten, bloemen en bloesemwaters. Zo krijg je de vitamines, mineralen en oligo-elementen binnen die je huid gezond houden, terwijl onzuiverheden en verontreinigheden worden tegengegaan.

My Clarins producten zijn voor 88% van natuurlijke oorsprong, met uitzondering van pore less, het product dat puistjes en andere onzuiverheden tegengaat. De andere 12% bestaat uit synthetische ingrediënten die nodig zijn om producten goed te houden en de zintuigen te bereiken.

De producten van My Clarins zijn geschikt voor alle huidtypes. Hierdoor loop je geen risico producten te gebruiken die niet bestemd zijn voor jouw huidtype en het ervaren van averechtse effecten op je huid.

My Clarins is de eerste lijn van Clarins die “vegan friendly” is. De jongere generatie is immers veel meer bezig met de planeet en dieren.

Producten van My Clarins testen, mijn review en ervaringen

Hierboven heb je al veel algemene informatie gekregen over Clarins en My Clarins. Je weet nu in ieder geval hoe het bedrijf is ontstaan en waar het merk precies voor staat. Deze zaken geven eigenlijk al aan dat Clarins op verschillende punten verschilt met veel andere populaire huidverzorgingsmerken.

Maar wat denken echte gebruikers van My Clarins en wat zijn de ervaringen met de producten? In de eigen webshop van Clarins en op de rest van het internet zijn misschien wel duizenden tot tienduizenden reviews te vinden, maar nu vertel ik je over mijn eigen My Clarins review.

Hieronder zie je de producten “Clear-out” en “Pore-Less” van My-Clarins die ik heb gekregen en heb uitgetest op mijn eigen huid.

De gekregen producten van My Clarins review
Gekregen producten van My Clarins
My Clarins uitgepakte producten
De My Clarins producten uitgepakt

My Clarins Pore-Less review

Het product “My Clarins Pore-Less” is een peeling. Het aanbrengen van deze Pore-Less peeling op de huid heeft als hoofddoel poriën minder zichtbaar te maken en glimmende zones tegen te gaan. Dit wordt onder andere bereikt met het werkzame ingrediënt aardbeiboom.

Je zult na het gebruiken van Pore-Less merken dat de huid zachter aanvoelt. Daarnaast oogt de huid direct gladder en schoner. Het is een niet-comedogeen product, wat betekent dat de poriën niet verstopt zullen raken en er dus geen mee-eters of puistjes ontstaan. Bovendien kan het product worden gebruikt als een touche-up voor make-up. Misschien merk je zelf ook dat je huid meer glimt aan het einde van de dag. Het product My Clarins Pore-Less is dan een snelle oplossing.

My Clarins pore-less review
My Clarins Pore-Less

Mijn persoonlijke ervaringen na één maand het product “My Clarins Pore-Less” te gebruiken:

 • Het product heeft een lekkere geur. Dit is een groot voordeel in vergelijking met veel andere huidverzorgingsproducten die ik heb geprobeerd.
 • Voornamelijk op mijn neus zitten grote poriën die inderdaad lijken te verkleinen.
 • Naast de poriën lijkt ook mijn glans direct te verminderen, voor een lange tijd.
 • Door het aanbrengen van My Clarins Pore-Less ontstaan geen nieuwe puistjes.
 • Het aanbrengen van het spul voelt erg zacht aan op mijn huid.
 • Voor mijn gevoel geeft het een frisser gevoel aan de huid dan ooit tevoren, de huid voelt erg glad aan en ziet er clean uit.
 • Het product is klein en dus makkelijk mee te nemen.
 • Het product blijft dan ook een onderdeel van mijn dagelijkse routine.

My Clarins Clear-Out review

De “My Clarins Clear-Out”, ook wel “My Clarins Clear-Out Target Gel” kun je gebruiken om de probleemhuid op je gezicht te reinigen en imperfecties, zoals puistjes, irritaties en roodheid te bestrijden. Stip bijvoorbeeld puistjes aan waarna de onzuiverheden uitdrogen en sneller verminderen. Daarnaast weken de belangrijkste actieve ingrediënten “Moerasspirea” en “Postelein” effectief bij het zuiveren en het verzachten van de huid. Het gaat dan ook om een zeer frisse geltextuur waarmee de huid op milde wijze kan worden gekalmeerd, waardoor deze weer stralend en glad oogt. Je zult merken dat de gel snel intrekt en er geen vettige laag achterblijft op je huid. Het fijne van My Clarins Clear-Out is dat je het zowel in de ochtend als avond kunt gebruiken, zodat puistjes snel kunnen verminderen. Bovendien kun je oneffenheden heel gericht aanpakken met de handige punt van het product.

My Clarins clear-out review
My Clarins Clear-Out

Mijn persoonlijke ervaringen na één maand het product “My Clarins Clear-Out” te gebruiken:

 • Mijn huid voelt veel zachter aan.
 • Mijn milde acne, puistjes en mee-eters werden al na één week minder zichtbaar.
 • Ook handig om snel roodheid (na puistjes) te verminderen.
 • Hoewel door My Clarins wordt aangegeven dat het product puistjes laat uitdrogen, lijkt mijn huid niet overdreven droge plekken te krijgen na het gebruiken ervan.

Een complete huidverzorgingsroutine dankzij My Clarins

Zelf heb ik voor deze review maar twee producten geprobeerd van de My Clarins lijn. Echter, je kunt er ook voor kiezen een complete huidverzorgingsroutine te gaan gebruiken van My Clarins. Zo zijn er ook producten om make-up te verwijderen, cleansers om de huid te reinigen, dagcrèmes om de huid gehydrateerd te houden en maskers om je huid te kalmeren. Het masker lijkt me bijvoorbeeld ideaal te gebruiken in de avond voordat je naar bed gaat. Het is namelijk even een verwenmomentje voor jezelf en in de nacht herstelt je huid het beste.

Om je een zo compleet mogelijk beeld te geven van My Clarins, deel ik hieronder een YouTube video review over de complete My Clarins huidverzorgingslijn.

Alle voor- en nadelen van My Clarins

Voor elk product, in welke markt dan ook, geldt dat er zowel voor- en nadelen te bedenken zijn. Dit geldt dus ook voor de producten van My Clarins. Hieronder heb ik dan ook op een rijtje gezet wat in mijn ogen de voor- en nadelen zijn van My Clarins.

My Clarins voordelen

 • Via mailcontact werd ik snel en vriendelijk geholpen door het team van Clarins

 • De producten zijn erg zacht voor de huid

 • De producten zijn vegan en worden dus niet getest op dieren

 • De producten zijn geschikt voor alle huidtypes, hierdoor kies je dus niet per ongeluk voor de verkeerde producten die niet blijken te passen bij je huid

 • Op de aanbiedingen pagina op de website van Clarins vind je regelmatig acties, zoals gratis, full-size producten die je bij je bestelling kunt krijgen

 • Door gratis een account aan te maken bij de Clarins club kun je het hele jaar profiteren van 10% korting op je bestellingen en meedoen aan exclusieve acties

 • Maak gebruik van de handige, gratis Beauty school video’s op de website van Clarins om producten op de juiste manier te gebruiken

 • Je kunt advies inwinnen en een passend huidverzorgingsschema krijgen door contact op te nemen met een Clarins-beautyconsulente of een telefonische afspraak te maken met een Clarins Beauty Coach

My Clarins nadelen

 • Imperfecties kunnen terugkeren na het stoppen met de huidverzorgingsproducten

 • De producten zijn officieel niet bedoeld voor mannen en vrouwen ouder dan 29 jaar

 • Via de webshop van Clarins kun je pas vanaf een bedrag van 70,- euro de uitgekozen producten gratis laten bezorgen

Even over de nadelen. Het is eigenlijk logisch dat de huid opnieuw onzuiver kan worden als je stopt met het gebruiken van de My Clarins producten. De huid krijgt namelijk niet meer de essentiële stoffen binnen die eerst de huid gezond hielden. Daarnaast biedt Clarins genoeg andere geweldige huidproducten aan voor veel meer leeftijdscategorieën.

Veelgestelde vragen over de huidverzorgingsproducten van My Clarins

Hieronder zet ik een aantal van de veelgestelde vragen rondom My Clarins op een rijtje. Vaak zitten mensen nog met vragen voordat zij besluiten de producten van My Clarins zelf te gebruiken voor hun eigen huid.

Hoeveel kosten de producten van My Clarins?

Het goedkoopste product op de website van My Clarins is 9,- euro en het duurste product is 26,- euro. Dit zijn gebruikelijke prijzen in de huidverzorgingsmarkt. Gezien de professionaliteit van Clarins zijn dit echter erg goede prijzen. Door te profiteren van kortingen via speciale codes, het loyaliteitsprogramma van Clarins en aanbiedingen kun je nog meer geld besparen op een aankoop. Je kunt zelfs punten sparen met je aankopen om geld te besparen op vervolgaankopen.

Zijn de ingrediënten in My Clarins producten écht vegan en eerlijk verkregen?

My Clarins heeft het label “Vegan Friendly”. Hiermee wordt bedoelt dat de producten geen grondstoffen van dierlijke oorsprong bevatten. Ook zijn de producten niet getest op dieren. My Clarins producten worden dan ook niet verkocht in landen waar huidverzorgingsproducten moeten worden getest op dieren. Daarnaast bevatten de producten van Clarins en My Clarins op eerlijke manieren verkregen ingrediënten. De vertrouwelijke leveranciers worden gecontroleerd op hun omgang met de natuur. Bovendien zijn de verpakkingen gemaakt van karton dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen en bij voorkeur worden zelfs gerecyclede materialen gebruikt.

Zijn My Clarins producten veilig?

De producten van Clarins en My Clarins worden pas verkocht na honderden trials. De producten zijn dan ook getest door vele jonge vrouwen, panels met vrouwen, vrouwen van het Clarins team en een onafhankelijk laboratorium. De vrouwen zijn allemaal onder de 30 jaar en hebben de producten getest op verschillende tijdstippen van de dag. Iets anders wat ik nog wil meegeven is dat Clarins één van de eerste bedrijven was die transparant naar buiten bracht welke ingrediënten werden gebruikt in de verzorgingsproducten en dit ook op de verpakkingen vermelde.

Worden tekenen van huidveroudering tegen gegaan met My Clarins?

De producten uit de lijn van My Clarins zijn niet actief op tekenen van huidveroudering. Dat is de reden dat mensen van 30 wellicht beter voor een andere verzorging kunnen kiezen dan voor My Clarins, om tekenen van huidveroudering aan te pakken.

Mogen mannen ook gebruik maken van de producten van My Clarins?

My Clarins is geschikt voor alle mannen en vrouwen. Iedereen onder 30 jaar mag My Clarins dus gebruiken.

Wat zijn de verkooppunten van My Clarins producten?

Ten eerste kun je de producten van My Clarins kopen via hun eigen webshop. Daarnaast zijn er enkele retailers die de producten aanbieden, namelijk: Douglas, Ici Paris en Pour Vous. Denk ook aan de Bijenkorf en het vertrouwde platform bol.com. Bovendien worden de producten aangeboden in enkele zelfstandige parfumeries en schoonheidssalons.

Welke producten worden nog meer aangeboden door Clarins naast de My Clarins lijn?

Het complete assortiment van Clarins bestaat uit producten om de huid te verzorgen en make-up producten. In de webshop kun je eenvoudig zoeken naar producten voor jouw specifieke huidbehoeften.

Je kunt bijvoorbeeld een Clarins product uitkiezen om de huid te reinigen en te hydrateren, de huid te beschermen tegen de zon, pigmentvlekken te bestrijden, imperfecties tegen te gaan en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Daarnaast zijn sommige producten afgestemd op specifieke leeftijdscategorieën. Zowel jonge als oudere vrouwen kunnen dus terecht bij Clarins voor huidverzorgingsproducten. Tevens kun je producten afstemmen op je droge, vette, gecombineerde, normale of gevoelige huidtype. De producten kun je zelf afstemmen op het huidige seizoen.

Al die verschillende opties die door Clarins worden aangeboden, kunnen misschien een beetje overweldigend overkomen, maar als je even een kijkje neemt op hun website, dan weet ik zeker dat het je allemaal al snel duidelijk wordt. Ook kun je door de vele opties producten uitkiezen die het beste passen bij jouw huid en behoeften.

My Clarins review: conclusie en eindoordeel

In dit artikel heb je mijn review en ervaringen ontdekt met betrekking tot de producten van My Clarins. Zoals duidelijk naar voren is gekomen, weet je dat ik erg positief ben. Aangezien huidverzorgingsproducten niet voor iedereen dezelfde effecten zullen hebben, blijft het wel een kwestie van uitproberen. Hopelijk heeft deze review je alvast geholpen bij het maken van je keuze.

De producten van My Clarins zijn in ieder geval erg populair en dat is niet voor niets. De unieke formules en ingrediënten vind je niet snel in producten van andere merken. Daarnaast lijken deze producten erg zacht voor de huid te zijn, terwijl onzuiverheden effectief en snel worden vermindert. Laatst kreeg ik zelfs een compliment dat mijn huid zo schoon eruit ziet.

Mocht je de producten van My Clarins willen proberen, dan kun je via de onderstaande knop de producten bekijken en bestellen op bol.com.

My Clarins
My Clarins

Beoordeling door Lotte,

07 jan 2022
5

Na het testen van de producten van My Clarins op mijn eigen huid ben ik erg enthousiast geworden over deze nieuwe lijn. Puistjes lijken snel te verminderen, mijn huid lijkt veel schoner en ik krijg hier zelfs complimenten over. De producten kan ik dan ook van harte aanbevelen aan personen die hun huid eenvoudig gezond willen houden. Zoals bij alle huidverzorgingsproducten geldt wel dat de effecten kunnen verdwijnen als je stopt met het gebruiken van de producten.

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *