MSM ervaringen huid

Werking van MSM voor de huid & mijn ervaringen

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
Ervaringen met mijn huid na MSM

Om de huid gezond te houden, kan je veel dingen doen. Je moet echter niet alles geloven op het internet. Hier staan immers veel leugens en goedbedoelde adviezen die toch niet voor iedereen werken. Ook ben je dan al gauw honderden euro’s kwijt aan supplementen en huidverzorgingsproducten.

Een supplement waar de laatste tijd steeds meer aandacht naar toe gaat, is MSM. Het moeilijke woord hiervoor is methylsulfonlymethaan. Laten we het dus maar gewoon houden bij MSM.

Wist je dat MSM al eeuwenlang wordt gebruikt voor tal van kwaaltjes? Dit komt, omdat je lichaam het nodig heeft bij verschillende processen. Denk bijvoorbeeld aan je huid die MSM gebruikt als bouwsteen.

Aangezien ervaringen van mensen met huidproblemen veelbelovend waren, nam ik de proef op de som en besloot ik zelf een tijdje MSM poeder en supplementen te gebruiken. In deze blog deel ik de ervaringen met betrekking tot mijn huid na MSM te gebruiken.

Bekijk hier het MSM poeder dat ik gebruik voor het schrijven van deze ervaringen.

Er moet meer wetenschappelijk onderzoek worden gedaan om te weten wat MSM precies kan betekenen voor de huid. Daarom kan nu alleen nog uit worden gegaan van mogelijke voordelen van MSM.

Wat is MSM?

Voordat ik je ga vertellen welke ervaringen ik had met mijn huid na het gebruiken van MSM vertel ik je graag eerst iets meer over de werking van MSM.

MSM (methylsulfonlymethaan) is organisch zwavel. Het is een natuurlijk product en komt voor in kleine hoeveelheden in bijvoorbeeld noten, peulvruchten, groente en fruit. In bewerkte voeding is het percentage MSM nog minder.

MSM wordt gebruikt bij verschillende klachten en aandoeningen, waaronder huidaandoeningen, zoals acne en eczeem.

Het lichaam heeft zwavel nodig om verschillende processen te ondersteunen, soepel te blijven en gezond oud te worden. Enkele dingen die MSM mogelijk kan betekenen voor je gezondheid zijn:

  • Bouwsteen voor huid, haar en nagels
  • Soepeler maken van spieren, pezen en gewrichten
  • Verminderen van ontstekingen en pijn
  • Opruimen van gifstoffen, afvalstoffen en vrije radicalen uit het lichaam
  • Verlagen van de bloedsuikerspiegels
  • Bevorderen van het afweersysteem
  • Bevorderen van de opname van andere voedingstoffen

Door alle voordelen kan het voor veel mensen een goed idee zijn meer van het mineraal zwavel binnen te krijgen. Dit kan door MSM te gebruiken.

Waarom kan MSM gunstig zijn voor de huid?

Hoewel MSM veel kan betekenen voor het lichaam in het algemeen ga ik in dit artikel specifiek in op de werking en ervaringen van MSM voor de huid.

MSM of zwavel kan eigenlijk om meerdere redenen gunstig zijn voor de huid.

Ten eerste is zwavel een belangrijk onderdeel van collageen dat de huidstructuur kan bevorderen. Hierdoor kan MSM mogelijk bijdragen aan het elastischer maken van de huid, het gladder maken van de huid en het steviger maken van de beschermlaag van de huid. Een gezonde aanmaak van collageen schijnt bijvoorbeeld ook gunstig te zijn voor littekens, rimpels, hydratatie en meer huidzorgen.

Zwavel zou nog veel meer kunnen betekenen voor de huid. Denk aan het remmen van ontstekingen, het versnellen van de huidvernieuwing, het genezen van wonden en het verwijderen van talg, bacteriën en schimmels. Denk ook aan het versterken van het immuunsysteem dat gunstig kan zijn voor de gezondheid van de huid.

Toch wordt het verband tussen MSM en een betere aanmaak van collageen vaak gezien als belangrijkste reden om het te gebruiken, omdat collageen je huid er jonger uit kan laten zien.

Bekijk ook: “zwavel voor de huid

Ervaringen met mijn huid na het gebruiken van MSM

Begin januari 2022 ben ik begonnen met het gebruiken van MSM poeder. Inmiddels zijn we bijna een half jaar verder en heb ik ook MSM capsules getest. Je kunt dus wel begrijpen dat ik nu mijn eerlijke ervaringen met je kan delen.

MSM Kristalpoeder product ervaringen
Het potje MSM kristalpoeder dat ik gebruik

Ik begon met het gebruiken van 2 gram MSM poeder per dag. Dit is ongeveer één theelepel vol. Je moet niet direct teveel nemen, omdat je anders last kunt krijgen van je maag en darmen. Ik bouwde dus stap-voor-stap op naar 3 tot 4 gram per dag in ongeveer 3 maanden.

MSM poeder in een glas
4 gram MSM poeder in een glas

Ikzelf heb de MSM poeder gewoon met water vermengd, maar je kunt het bijvoorbeeld ook in een vruchtensap stoppen om de smaak van MSM niet te hoeven proeven. Aangezien ik heb gelezen dat je het beste de MSM kunt innemen op een lege maag of vóór de maaltijd heb ik mij hier aan gehouden.

MSM drinken voor ervaringen aan de huid
Het MSM poeder lost super op en is klaar om te worden opgedronken

Mijn ervaringen hebben voornamelijk te maken met mijn huid. Ik heb namelijk niet veel last van andere lichamelijke problemen, zoals pijn na het hardlopen. Voor pijn neem ik al regelmatig een massage.

Wel heb ik een zeer droge, acne-gevoelige huid. In de eerste weken zag ik weinig verschil en leken er juist iets meer puistjes te ontstaan. Dit heeft echter te maken met de ontgiftende werking van MSM. Slechte stoffen kunnen het lichaam verlaten via de huid wat een korte periode tot puistjes kan leiden. Na enkele weken begon mijn huid veel rustiger te worden en verdwenen vrijwel alle acne plekjes.

Ook merkte ik een verschil aan gladheid en hydratie van mijn huid. Mijn huid voelt een stuk gladder aan, oogt jonger, glanst meer en vertoond geen droge plekken meer. Daarom denk ik dat MSM daadwerkelijk kan zorgen voor een verbetering aan je huid.

Het internet staat vol met geschreven ervaringen en opgenomen review-video’s van mensen met huidklachten die baat hebben gehad bij MSM producten.

Moet je MSM poeder, capsules of huidproducten gebruiken?

In het verleden heb ik zowel MSM kristalpoeder, MSM PLUS capsules als MSM huidverzorgingsproducten gebruikt. Tot op heden gebruik ik MSM poeder voor mijn huid.

Mijn voorkeur gaat uit naar MSM poeder, omdat dit voor mij de beste werking heeft. Ook schrok ik van de ingrediënten die veel MSM huidverzorgingsproducten bevatten. Daar kan iemand met een gevoelige huid averechtse effecten door ervaren. Tevens worden MSM gels juist gebruikt voor soepele spieren en gewrichten in plaats van het verbeteren van de huid. MSM kan namelijk goed worden opgenomen door de huid. Overigens kan het MSM poeder dat ik gebruik zowel via de huid als oraal worden opgenomen.

Zoals je aan mijn foto’s hebt kunnen zien, heb ik de ervaringen te danken aan het MSM kristalpoeder van “Zechsal“. Deze keuze heb ik natuurlijk niet voor niets gemaakt. OptiMSM® is de meest pure en zuivere vorm van MSM! Dit wordt onder andere bereikt met een meervoudig destillatieproces. Daarnaast is OptiMSM® de enige soort MSM met gepubliceerd, peer-reviewed onderzoek, oftewel onderzoek dat ook is gecontroleerd door andere partijen. 

Zechsal OptiMSM® bestaat voor 99,9% uit methylsulfonlymethaan en dat is één van de redenen dat ik dit product van harte aanbeveel als jij je huid optimaal wilt verzorgen. Daarbij kan je dus ook profiteren van meer voordelen van MSM dan alleen voor je huid. De werking van MSM en ervaringen spreken eigenlijk voor zich.

Het aanbevolen MSM poeder

Conclusie: kan MSM goede ervaringen opleveren voor je huid?

Aangezien veel mensen een tekort hebben aan MSM in hun lichaam kan het verstandig zijn dagelijks wat extra MSM in te nemen.

Er wordt bijvoorbeeld gedacht dat MSM gunstig kan zijn voor de werking van spieren en gewrichten. Ook kan MSM helpen betere haren en nagels te krijgen. Het meest bekende voordeel van MSM is misschien wel het bevorderen van de gezondheid van de huid. Er moet echter meer wetenschappelijk onderzoek worden uitgevoegd.

De ervaringen van mij en die van klanten hebben laten zien dat MSM daadwerkelijk effectief kan zijn voor de huid. De resultaten die ik heb, kunnen echter anders zijn dan wat jij zult ervaren. Onze lichamen en huiden kunnen simpelweg verschillend zijn, en dus anders reageren op de inname van een supplement.

Om MSM binnen te krijgen, kan je naar mijn mening het beste kiezen voor de aanbevolen, meest pure MSM kristalpoeder. Hier heb ikzelf verreweg de beste ervaringen mee. Ik blijf MSM in ieder geval opnemen in mijn supplementen routine in de toekomst.

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *