Molkosan voor de huid

Alle potentiele voordelen en toepassingen van Molkosan voor je huid

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
Molkosan voor de huid en huidaandoeningen

Als je last hebt van een geïrriteerde huid, eczeem, acne of andere huidproblemen, dan heb je waarschijnlijk al heel veel verschillende crèmes en andere middelen geprobeerd om het te verminderen of er vanaf te komen.

De meeste producten lijken even te werken, maar na verloop van tijd of wanneer je stopt met het gebruik ervan kan het erger terug komen. 

Molkosan is in dat geval een goede mogelijkheid om te proberen. Het is een natuurlijk product wat mogelijk kan helpen bij verschillende huidaandoeningen. Omdat een natuurlijk product is zal je huid er meer baat bij kunnen hebben dan de chemische producten die je al geprobeerd hebt en maar tijdelijk werkte. Ook kan je hiermee mogelijk je huid verbeteren van binnenuit.

Aangezien huidaandoeningen en de spijsvertering een verband kunnen hebben, is Molkosan van A. Vogel zeker het proberen waard. We leggen je uit wat het is, waarvoor en hoe je het kunt gebruiken voor een betere huid!  

Let op: op de website waarop Molkosan wordt aangeboden zien wij niks over het drinken of zelfs aanbrengen ervan voor huidproblemen in het specifiek. Vandaar adviseren we je alleen te beginnen met Molkosan na overleg met een medisch specialist.

Wat is molkosan precies?

Molkosan is een product dat gemaakt is van geconcentreerde en gezuiverde melkwei van verse Zwitserse Alpenmelk. Deze melkwei is vetvrij, maar bevat veel vitamines en mineralen zoals calcium, vitamine B1 en B6, melkzuur en kalium. Deze vitamines en het melkzuur zal je bijvoorbeeld ook helpen bij het verbeteren van je spijsvertering. Het heeft dan ook een zuiverende werking. 

Waarvoor kun je molkosan gebruiken?

Molkosan wordt weleens gebruikt voor verschillende huidproblemen. Door de zuiverende werking kan het namelijk zowel goed voor je lichaam en spijsvertering als voor je huid zijn. Hierdoor zul je bijvoorbeeld zowel van binnenuit als op de huid aangebracht acne of andere huidproblemen kunnen helpen herstellen.

Acne

Molkosan heeft een zuiverende werking. Dit heeft een goed effect op acne, aangezien acne eigenlijk kleine ontstekingen van de huid zijn. Molkosan kan twee keer per dag aangebracht worden op de huid. Zo droogt het de vettere huid wat meer ontsmet het de acne ook.

In dit geval wordt er aangeraden om alleen de puistjes zelf aan te stippen. Je wilt niet dat de rest van je huid ook uitdroogt. Zorg wel dat wanneer je de Molkosan plaatselijk wilt gebruiken en niet afwast dat je het verdunt met water. Hierbij raden we aan om 1 deel Molkosan te mixen met 4 delen water. 

Ook kan Molkosan gedronken worden om van binnenuit te helpen tegen de acne. Acne en puistjes ontstaan vaak als gevolg van hormonen of voeding. Door Molkosan te drinken heeft het een gunstig effect op je darmen en spijsvertering en hierdoor ook op je huid. 

Huiduitslag en andere huidproblemen

Het hebben van huiduitslag is al erg vervelend. Het kan in verschillende vormen optreden en in sommige gevallen is het moeilijk te verzachten of te verhelpen. Zeker als je last hebt van psoriasis of eczeem kan het zo vervelend zijn dat je er geen oplossing meer voor ziet. 

Bij zulke huidproblemen kan Molkosan ook een goede optie zijn. Door zijn mogelijk zuiverende, antibacteriële, huidcel en darmflora bevorderende werking kan het helpen bij het herstel van je psoriasis of eczeem. Om jouw huid compleet te verzachten is het bijvoorbeeld mogelijk om een scheutje Molkosan in het badwater te doen of het met een doekjes of watje op de plekken van de huiduitslag te deppen. Het zal de plek mogelijk doen zuiveren en verzachten.

Aangezien Molkosan misschien te uitdrogend is, kun je Molkosan beter drinken dan smeren als je last hebt van eczeem of een andere huidaandoening.

Hoe kun je molkosan gebruiken voor je huid?

Molkosan kun je dus zowel van binnenuit als van buitenaf voor je huid gebruiken. Als je het tot je neemt zal het helpen bij het verbeteren van je spijsvertering en een zuiverende werking hebben op je darmen. Dit zal ervoor zorgen dat bepaalde stoffen die helpen bij het herstel van je huid beter opgenomen worden. 

Ook kun je Molkosan goed direct op de huid gebruiken. Als je het wilt gebruiken als behandeling en bijvoorbeeld je acne direct aanstippen, is het belangrijk dat je het verdund gebruikt. Gebruik hiervoor 1 deel Molkosan en 4 delen water. Het is een melkzuur wat je huid namelijk zal uitdrogen. 

Als je het gebruikt om op je huid te deppen of je huid te reinigen, oftewel het dus niet op je huid achterlaat maar afspoelt, kun je het wel gewoon onverdund gebruiken. In dit geval maak je een doek vochtig en breng je Molkosan met de doek aan op de plekken waar je huiduitslag hebt. Dit is vaak de aangeraden manier van behandelen en verzachten van bijvoorbeeld psoriasis of eczeem plekken. Om dit te verzachten kun je ook een scheut Molkosan toevoegen aan je badwater. Ook dit zal zuiverend werken. 

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *