Molkosan tegen eczeem

Werkt Molkosan tegen eczeem of is het flauwekul?

Gemiddelde leestijd: 7 minuten
Molkosan tegen eczeem

Het kan moeilijk zijn te kampen met huidproblemen zoals eczeem. Er zijn namelijk tal van dingen die je er tegen kunt doen. Chemische crèmes, vreemde supplementen en heftige doktersrecepten worden vaak gebruikt.

Wat veel mensen vergeten, is het vinden en verhelpen van de echte problemen van eczeem. Door alleen maar bezig te zijn met de symptomen ben je niet bezig met een lange termijn oplossing.

Het gebruiken van Molkosan tegen eczeem kan een goede mogelijkheid zijn. Molkosan is een vloeistof die wordt gedronken en soms wordt aangebracht op de huid om te profiteren van meerdere voordelen. Gezien de voordelen van Molkosan kan dit mogelijk een goede manier zijn eczeem effectief te bestrijden.

Blijf verder lezen om erachter te komen wat Molkosan kan betekenen in de strijd tegen jouw eczeem-gevoelige huid.

Wat is Molkosan?

Molkosan is een geelachtige vloeistof of drankje. Het wordt verkregen uit melkwei van verse Zwitserse alpenmelk.

Melkwei ontstaat tijdens het produceren van kaas. Eigenlijk is het een bijproduct van melk en kaas. De belangrijkste stof in melkwei is melkzuur. Ook bevat het vitamine B1, B6, orootzuur, kalium, calcium en andere mineralen.

Melkwei wordt gezuiverd en geconcentreerd waarna het Molkosan werd genoemd. Het merk A.Vogel van Alfred Vogel verkoopt de bekendste Molkosan.

Hoe kan Molkosan helpen tegen eczeem?

Door de stoffen in Molkosan wordt soms gedacht dat het kan helpen tegen huidaandoeningen, waaronder dus eczeem. Dit heeft verschillende redenen.

  • Eczeem kan het gevolg zijn van een tekort aan voedingsstoffen: Molkosan bevat veel gunstige voedingsstoffen die het lichaam gezond houden.
  • Eczeem kan het gevolg zijn van een ophoping aan gifstoffen in het lichaam: Orootzuur in Molkosan kan de werking van de lever verbeteren, waardoor gifstoffen beter kunnen worden afgevoerd uit het lichaam.
  • Eczeem kan het gevolg zijn van slecht werkende darmen: Molkosan wordt sinds eeuwen gebruikt om de werking van de spijsvertering en darmen te verbeteren.

De grootste reden om Molkosan te gebruiken tegen eczeem is waarschijnlijk het verbeteren van de darmflora. Je darmen kunnen immers tal van lichamelijke porcessen beïnvloeden die te maken kunnen hebben met eczeem. Vervolgens reageert je lichaam overdreven op van alles en nog wat. Hierdoor kan eczeem ontstaan.

Bekijk ook wat Molkosan voor de huid in het algemeen kan betekenen

Hoe gebruik je Molkosan tegen eczeem?

Hoewel sommige mensen Molkosan succesvol aanbrengen op de huid raad ik dit af, vooral als je Molkosan gebruikt voor de verzorging van je eczeem-gevoelige huid.

Je weet zelf ook wel hoe snel de huid geïrriteerd kan raken door een slecht product aan te brengen op je eczeem. Molkosan zal de huid waarschijnlijk uitdrogen, en dat is nou net wat je niet wilt bij eczeem. De droogheid, jeuk en schilfering kunnen dan namelijk erger worden. Ook zie ik geen officiële vermelding op een website van een Molkosan aanbieder waarin staat dat het veilig is om aan te brengen op de huid.

Om te profiteren van de voordelen kan je Molkosan het beste oraal binnenkrijgen, dus via de mond. Je kunt dan voedingsstoffen binnenkrijgen en je lever en darmen ondersteunen. Hierdoor kan eczeem verbeteren van binnenuit.

Door de melkzuur is Molkosan een klein beetje zuur. Daarom kan je er bijvoorbeeld honing aan toevoegen. Ikzelf stop één of twee eetlepels Molkosan in salades, smoothies, yoghurt of gewoon in water. Molkosan kan dus op veel manieren worden gebruikt.

Waarom ik Molkosan aanraad bij eczeem

Ten eerste is Molkosan een volledig natuurlijk product. Je hoeft dus geen ingrediënten in je lichaam te krijgen die kunnen leiden tot een verergering van eczeem. Er zitten bijvoorbeeld geen suikers in en hoewel Molkosan een melkproduct is, is deze lactosevrij.

Ook wordt Molkosan gewonnen van melk van koeien die gras en plantaardig voedsel eten. De koeien grazen in hoge bergweiden in de alpen van Zwitserland. Aangezien de koeien gras eten in plaats van slechte voeding en vreemde stoffen toegediend krijgen, is Molkosan een product van hoge kwaliteit.

Mocht de oorzaak van jouw eczeem te maken hebben met je darmen, dan kan het nemen van Molkosan een geweldige keuze zijn. Er zijn genoeg verhalen te vinden op het internet van mensen die er baat bij hebben gehad, en hun huid zagen verbeteren. Ook ben je nu bekend met de voordelen van Molkosan voor eczeem.

Hieronder kan je Molkosan aanschaffen. De prijs is erg laag, vooral in vergelijking met de standaard chemische crèmes en middelen tegen eczeem. Hoewel op de verpakking een glas Molkosan is te zien, krijg je het gewoon in een flesje. De Molkosan kan je vervolgens in een kleine hoeveelheid in water stoppen of iets anders. De verpakking is dus niet direct leeg na één keer Molkosan te gebruiken.

Officiële A.Vogel Molkosan Drank tegen eczeem

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *