Mango boter voor de huid

5 voordelen van mango boter voor je huid

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
Mango boter voor de huid

Er is een opmars gaande omtrent het gebruiken van natuurlijke producten voor de huid. Een aantal boters en oliën worden dan ook steeds populairder.

Eerder sprak ik over de voordelen van mango voor de huid. Waar ik jullie nog niet over heb verteld, zijn de voordelen van mango boter voor de huid.

Zoals bij de meeste natuurlijke producten geldt ook voor mango boter dat er meer onderzoek moet worden gedaan naar de werkelijke voordelen. Momenteel kan enkel nog worden gesproken over mogelijke effecten van mango boter voor de huid.

Toch heeft mango boter een goede naam gemaakt in de schoonheidsindustrie en wordt het gewaardeerd door personen over de hele wereld.

Blijf verder lezen om te ontdekken wat mango boter kan betekenen voor de gezondheid van je huid, wat de risico’s zijn en wat de beste producten zijn.

Wat is mango boter?

De naam geeft eigenlijk al aan wat mango boter of mango butter is. Simpelweg is het een boter die is afgeleid van koud geperste zaden of pitten van mango’s. Vandaar wordt het ook wel mangopitboter genoemd.

Mango boter kan makkelijk smelten op de huid en erin trekken. Het gevolg is dat je kunt profiteren van enkele voordelen voor je huid. Er zitten namelijk stoffen in mango boter, zoals vetzuren en vitamine A, C en E.

Voordelen van mango boter voor de huid

In mango boter zitten verschillende stoffen die gunstig kunnen zijn voor de gezondheid van de huid.

Hieronder zet ik enkele potentiele voordelen van mango boter voor je huid op een rijtje.

1. Verminderen van een jeukende en droge huid

Ten eerste kan een droge huid worden verzorgd met mango boter. Dankzij vetzuren in mango boter kan de huid worden gehydrateerd en kan een beschermende laag worden gevormd op de huid. Wanneer de huid minder droog is, dan kan tegelijkertijd jeuk verminderen.

Door het hydraterende effect op de huid kan mango boter bijvoorbeeld ook gunstig zijn voor eczeem en andere huidaandoeningen die gepaard gaan met een droge huid.

2. Verbeteren van collageenaanmaak

Vitamine C in mango boter kan ook gunstig zijn voor de huid. Deze antioxidant kan namelijk de aanmaak van collageen bevorderen. Dit is een huideigen stof die je huid gebruikt om stevig te blijven. Tevens wordt gedacht dat collageen cruciaal is om je huid jong te houden en de zichtbaarheid van littekens, rimpels en striae te verminderen.

3. Verwijderen van dode huidresten

Mango boter kan zelfs werken als een exfoliator. Hiermee wordt bedoeld dat de bovenste huidlaag kan worden verwijderd. Dit kan gunstig zijn wanneer de huid schilferig of droog is en jeukt. Ook kan worden voorkomen dat oude huidresten ophopen in de poriën en onzuiverheden ontstaan op de huid.

4. Bestrijden van vrije radicalen

Antioxidanten in mango boter kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen. Dit zijn zaken, zoals zonnestralen, sigarettenrook en milieuvervuiling die je huidcellen beschadigen en je huid vroegtijdig oud laten lijken. Om deze reden wordt gedacht dat mango boter gunstig kan zijn tegen vroegtijdige huidveroudering.

5. Bestrijden van bacteriën

Bacteriën die op de huid leven kunnen huidaandoeningen veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan bacteriën die acne, rosacea en eczeem veroorzaken. Door het bestrijden van deze bacteriën kunnen klachten van huidaandoeningen afnemen en in de toekomst worden voorkomen. Mango boter heeft dan ook voordelige antibacteriële effecten.

Aanbevolen mango boter huidproduct

Als we kijken naar de voordelen van mango boter voor de huid en specifieke huidaandoeningen, dan kan ik begrijpen dat je mango boter wil gebruiken voor je huid.

Je kunt het beste kiezen voor de mango boter van Natural Heroes, omdat deze koudgeperst en 100% natuurlijk is.

In het product zijn geen andere ingrediënten verwerkt dan mango boter. Hierdoor loop je niet het risico dat je huid in contact komt met andere slechte ingrediënten. Daarnaast is dankzij bereiding via koude persing ervoor gezorgd dat de effectiviteit van antioxidanten, vitamines en mineralen in mango boter bewaard is gebleven.

Natural Heroes mango boter product huid

Mango boter of shea butter gebruiken?

Sommigen mensen vragen zich af of zij beter mango boter of shea butter kunnen gebruiken om hun huid te verzorgen.

Shea butter kan namelijk ook worden gebruikt om de gezondheid van de huid te bevorderen, door bijvoorbeeld de huid te hydrateren en te beschermen. Qua textuur lijken mango boter en shea butter erg op elkaar.

Je kunt zelf bepalen of je mango boter of shea butter wil gebruiken. Dit kan je bijvoorbeeld afstemmen op je huidprobleem en persoonlijke voorkeur.

Onze voorkeur gaat uit naar shea butter. Wij houden namelijk van de geur, het is langer houdbaar, het heeft meer voordelen en het is waarschijnlijk effectiever in het tegengaan van huidveroudering. Voor het reinigen van de huid kan je echter beter mango boter gebruiken.

Bekijk ook: “shea butter voor je gezicht

Natuurlijk kan bovendien worden gekozen om mango boter en shea butter samen te mengen en dit mengsel aan te brengen op je huid.

Is het verstandig mango boter te gebruiken voor je huid?

Het gebruiken van mango boter voor de huid wordt inderdaad als veilig en effectief beschouwd. Wel moet meer wetenschappelijk onderzoek de werkelijkheid uitwijzen.

Mango boter kan voornamelijk worden ingezet om droge, schilferige huidaandoeningen, zoals eczeem en psoriasis tegen te gaan, omdat het een hydraterende werking heeft. Ook kan het de huid beschermen.

Hoewel mango boter niet vettig is, kan het de huid iets vettig laten aanvoelen. Daarom kan je het beste een kleine hoeveelheid mango boter gebruiken in het geval van een vette huidtype.

Het fijne van mango boter is echter dat het waarschijnlijke je poriën niet zal verstoppen. Je kunt het dus gewoon gebruiken als je een acne-gevoelige of vette huidtype hebt en je huid wil hydrateren. Mango boter trekt immers snel in de huid.

Eigenlijk is mango boter geschikt voor elke huidtype, inclusief de vette, gecombineerde en gevoelige huidtype.

Om te kijken of je niet allergisch bent voor mango boter kan je even een test doen op een klein stukje van je huid. Ook moet een arts worden geraadpleegd om te praten over het gebruiken van een nieuw product of het gebruiken van mango boter om een huidaandoening te bestrijden.

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *