Magnesium tegen rosacea

Waarom en hoe kun je magnesium gebruiken bij rosacea?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten
Magnesium tegen rosacea

Bij rosacea ontstaan verschillende klachten, zoals veelvuldig blozen, roodheid in het gezicht en de vorming van bultjes. Er zijn veel dingen die je kunt doen om de symptomen te verminderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inzetten van magnesium tegen rosacea. Veel mensen blijken namelijk te kampen met een magnesiumtekort. Dat is niet goed, want de gezondheid van het lichaam kan verslechteren door een tekort aan magnesium.

Magnesium is een mineraal die bijdraagt aan een gezond lichaam, omdat het invloed heeft op honderden processen in je lichaam. Aangezien je lichaam zelf geen magnesium kan produceren, moet de voedingsstof worden opgenomen via voedingsmiddelen en eventueel huidverzorgingsproducten of supplementen.

Magnesium en rosacea

Alle organen in je lichaam hebben magnesium nodig. Merk je dat je vaak vermoeid bent, slecht slaapt, veel stress hebt of je haarvaten verwijden, dan kan dit duiden op een tekort aan magnesium. Maar ook je huid en rosacea zouden dus baat hebben bij voldoende inname van magnesium.

Magnesium kan op de volgende manieren helpen bij het beheersen van rosacea:

  • Het verminderen van ontstekingen, droogheid en jeuk veroorzaakt door de staphylococcus aureus bacterie
  • Het bevorderen van de celvernieuwing- en herstel
  • Het beschermen van de huid tegen vrije radicalen die de rosacea gevoelige huid langzamer laten genezen
  • Het tegengaan van symptomen van een magnesiumtekort die mogelijk leiden tot rosacea, zoal stress, angst en slaapgebrek

Aangezien voedingsmiddelen tegenwoordig vrij weinig magnesium bevatten, is het moeilijk om er dagelijks voldoende van binnen te krijgen via een dieet. Daarom kun je ervoor kiezen een supplement te nemen. Dan dien je wel een arts te raadplegen.

Als je rosacea plaatselijk wil behandelen met magnesium dan kun je het beste kiezen voor magnesiumolie en dit aanbrengen op de plekken van je rosacea. Er moet meer onderzoek worden gedaan naar de effectiviteit van magnesiumolie op rosacea. Hoewel het dus geen wondermiddel is, kan het wel degelijk het proberen waard zijn.

Voor de allerbeste resultaten kun je ervoor kiezen magnesium binnen te krijgen via zowel een dieet als huidverzorgingsproducten. Op deze manier kun je namelijk rosacea van binnen in je lichaam en van buiten op de huid behandelen.

Ben je nog op zoek naar een huidverzorgingsproduct met magnesium? Dan raad ik je aan een 100% natuurlijk product met magnesium te gebruiken tegen rosacea. Het kan immers goed zijn om rosacea natuurlijk te behandelen.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *