Macadamia olie voor huid en gezicht

Alle potentiele voordelen van macadamia olie

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
Macadamia olie voor huid en gezicht

De macadamianoot is een noot die van oorsprong groeit in Australië. De macadamia boom groeit erg langzaam, waardoor het een kostbare noot is. Het heeft veel gezondheidsvoordelen omdat het onder andere veel vitamine B1 en mangaan bevat. Het is dus niet zo gek dat de olie van de macadamianoot ook steeds populairder wordt. 

Het gebruik van olie op de huid werd door veel mensen gezien als eng, omdat olie op de huid er om bekend stond om de poriën te verstoppen met onzuiverheden als gevolg. Tegenwoordig is dit zeker niet meer nodig. Door de goede stoffen die in de oliën zitten kan het je huid juist heel goed helpen en verzorgen. 

Macadamia olie voor de huid is een redelijk nieuwe soort olie die aan dit rijtje toegevoegd is. Het helpt onder andere bij het herstellen van littekens en striae. Ook is het zeer voedend bij een droge huid of droog haar. We zullen je vertellen hoe en voor wat je macadamia olie allemaal kunt gebruiken.

Wat is macadamia olie?

Macadamia olie is een natuurlijke olie die gewonnen wordt uit de macadamia noot. De macadamia boom is een erg langzaam groeiende boom, waardoor de macadamia noot en dus ook de olie zeer kostbaar zijn. 

De olie is rijk aan vitamines en mineralen die zowel goed voor je lichaam als voor je huid zijn. Zo zit er mangaan, koper, ijzer, magnesium en zink in de macadamia olie. De olie is in vergelijking tot sommige andere oliën licht en voelt niet vettig aan. Dit maakt hem geschikt voor bijna elke huidtype. 

Belangrijkste voordelen van macadamia olie voor je huid en gezicht

Macadamia olie kan op veel manieren gebruikt worden. We zullen je vertellen waarvoor je het onder andere kunt gebruiken.

1. Voeden en hydrateren

De olie staat bekend om zijn zeer verzorgende kracht. Na het reinigen van je huid met een milde reiniger breng je de olie aan op je huid als moisturizer. Je huid zal meteen gevoed en zacht aanvoelen. Door dat het geen vette olie is, zal het geen vettig laagje achterlaten op de huid, maar snel intrekken. 

Je huid zal meteen een prachtige en gezonde glans krijgen van de olie. Als je last hebt van droge plekjes, zullen deze snel verdwenen zijn door de sterke hydraterende werking. Alsnog is de olie niet alleen geschikt voor de droge huid. Omdat het geen vette olie is, zal hij geschikt zijn voor alle huidtypes. Hij maakt bijvoorbeeld een vette huid niet nog vetter en zal niet zorgen dat je meer last zal krijgen van acne.  

Macadamia olie is niet alleen te gebruiken op je gezicht, maar je kunt het ook gewoon in plaats van je bodylotion gebruiken. Dit zal ervoor zorgen dat je huid zacht aan zal voelen.

Ook als je last hebt van droge haarpunten kun je macadamia olie gebruiken om te voeden.

2. Reinigen

Sommige make-up reinigers kunnen wat agressief zijn voor je huid, zeker de reinigers die waterproof make-up moeten verwijderen. Een milde reiniger is altijd een betere oplossing voor de huid. Macadamia olie is daar ook goed voor te gebruiken. Het is een pure olie en de reinigers die waterproof make-up verwijderen zijn ook altijd op basis van olie. Daarnaast lijst macadamia olie op het huideigen talg.

Door wat macadamia olie op een watje te doen en over je gezicht te wrijven, zul je gemakkelijk en op een milde manier je make-up eraf kunnen halen. Je kunt ook je gezicht reinigen door een paar druppels op je handen aan te brengen en over je gezicht te wrijven. Spoel het daarna af met water en je huid is weer helemaal schoon en ook direct gehydrateerd! 

3. Herstellen

In macadamia olie vind je verschillende vetzuren zoals palmitoleïnezuur (omega-7), linoleenzuur, linolzuur en oliezuur. Deze vetzuren zullen je huid helpen bij het kalmeren en herstellen van beschadigde huid. Zo bevordert het een droge en gebarsten huid snel.

Ook zijn er verschillende onderzoeken gedaan naar de bijdrage van macadamia olie bij het herstel en verminderen van littekens en striae. Door de vetzuren, het collageen en de vitamine E zal macadamia olie het herstel hiervan ondersteunen.

Bovendien kunnen squaleen en oliezuur mogelijk helpen bij de celregeneratie, waardoor je weer nieuwe gezonde huidcellen krijgt.

4. Anti-huidveroudering

Het is ook een krachtige bron voor de vorming van collageen, waardoor het ook anti aging kan werken. Tevens kan de belangrijkste antioxidant squaleen in macadamia olie helpen bij het bestrijden van vrije radicalen die je huid vroegtijdiger dof en oud laten lijken.

Waar vind je goede macadamia olie voor je huid?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kan macadamia olie om verschillende redenen een goede toevoeging zijn aan je huidverzorgingsroutine. Het is dan wel belangrijk dat je kiest voor de juiste macadamia olie, omdat er veel troep te koop is.

Kies bijvoorbeeld uitsluitend voor koudgeperste macadamia olie. Hiermee wordt bedoeld dat de olie puur is. De noten worden namelijk geplet in plaats van verhit om de olie te winnen. Zorg ook dat je alleen 100% pure, natuurlijke macadamia olie gebruikt.

De macadamia olie van “Berivita” voldoet aan de gestelde eisen en raden wij dus van harte aan.

Macadamia olie product voor het gezicht

Hoe gebruik je macadamia olie?

Het gebruik van macadamia olie is vrij makkelijk. Als je je huid ermee wilt insmeren, dan neem je wat druppels op je hand en masseer je hiermee je huid of gezicht in. Hetzelfde geldt ook voor wanneer je het wilt gebruiken als reiniging. Je hoeft het dan er alleen even van af te wassen, na het even in te laten trekken.

De olie is voor alle huidtypes te gebruiken. Maar als je een notenallergie hebt, is het gebruik van macadamia olie af te raden. Ook als je na een keer gebruiken merkt dat je huid geïrriteerd raakt wordt het afgeraden. We adviseren je contact op te nemen met een arts voordat je natuurlijke producten zoals macadamia olie zelf probeert.

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *