Lucovitaal Anti Littekengel review

Hoe groot en snel is het effect van Lucovitaal Anti Littekengel?

Gemiddelde leestijd: 15 minuten
Lucovitaal Anti Littekengel review

Vrijwel iedereen heeft wel een litteken. Een litteken kan bijvoorbeeld ontstaan na een ongeval, huidaandoening of een operatie. Je huid reageert op een diepe huidbeschadiging door een litteken te vormen.

Een litteken kan erg onprettig zijn, omdat een litteken erg opvallend kan zijn. Denk aan een litteken op het gezicht. Maar ik kan ook begrijpen dat je iets wilt doen tegen een litteken op je rug of op een andere plek.

Om een litteken minder zichtbaar te maken of zelfs compleet te laten verdwijnen, kan een keuze worden gemaakt uit verschillende mogelijkheden. Vaak worden vrij verkrijgbare gels en crèmes ingezet. De Lucovitaal Anti Littekengel is een bekende.

Voordat je Lucovitaal Anti Littekengel besluit te kopen, wil je waarschijnlijk iets meer informatie over dit product en weten of het littekens écht minder zichtbaar kan maken.

Daarom schrijf ik vandaag een complete Lucovitaal Anti Littekengel review. Ik heb zelf ook last van meerdere harndekkige littekens en kan dus mijn oprechte review en ervaringen met je delen.

Over de betrouwbaarheid van Lucovitaal

Laten we deze Lucovitaal Anti Littekengel review beginnen door de betrouwbaarheid van het Nederlandse merk Lucovitaal te onderzoeken.

Lucovitaal is onderdeel van het bedrijf PK Benelux. Hoewel veel merken vallen onder PK Benelux is Lucovitaal waarschijnlijk het bekendst. Lucovitaal biedt voornamelijk huidproducten en supplementen aan.

De algemene betrouwbaarheid van Lucovitaal
LUCOVITAAL® Krachtig & Goedkoop!

Lucovitaal werd opgericht in 1989. Dit betekent dus dat zij ruim 30 jaar ervaring hebben in het ontwikkelen en aanbieden van gezondheidsproducten. Bedenk ook dat Lucovitaal een streng kwaliteitsmanagementsysteem hanteert. Deze punten zeggen direct al iets over de betrouwbaarheid van Lucovitaal.

Dankzij het brede assortiment aan producten die betaalbaar en van hoge kwaliteit zijn, wordt Lucovitaal door veel mensen gebruikt. Naar schatting gebruikt 1 op de 4 Nederlandse huishoudens in ieder geval één product van Lucovitaal.

Steeds meer mensen vinden het belangrijk dat bedrijven rekening houden met mens en milieu. Ook voor deze doelgroep zijn verzorgingsproducten van Lucovitaal een goede optie.

Producten van Lucovitaal zijn eenvoudig verkrijgbaar. Veel online webwinkels bieden Lucovitaal producten aan. Zelfs in apotheken en fysieke winkels zoals de Kruidvat wordt Lucovitaal aangeboden. Ideaal dus!

De jarenlange ervaring en het enorme klantenbestand van Lucovitaal geven wel aan dat Lucovitaal te vertrouwen is. Je wordt dus zeker niet opgelicht.

Hoe werkt Lucovitaal Anti Littekengel?

Lucovitaal Anti Littekengel is een bekend, vrij verkrijgbaar medisch hulpmiddel uit het assortiment van Lucovitaal. Zoals de naam al aangeeft, is het een gel waarmee littekens kunnen worden behandeld.

De Anti Littekengel van Lucovitaal is een siliconengel. In de gel zijn namelijk Polysiloxanen, oftewel siliconen verwerkt.

Met de Anti Littekengel kan je de vochtbalans van je huid herstellen door een luchtdoorlatende laag te vormen. Een goed gehydrateerde huid kan gunstig zijn voor het herstel van een nieuw of oud litteken.

Tevens kan de aanmaak van de huideigen stof collageen worden gestructureerd. Aangezien het littekenweefsel bestaat uit collageen kan dit wederom een gunstig effect hebben op een litteken.

Volgens wetenschappelijk onderzoek werkt siliconengel écht

Door Lucovitaal Anti Littekengel te gebruiken kunnen littekens vlakker, zachter, meer elastisch en minder zichtbaar worden. Ook kunnen verkleuringen en verdikkingen van de huid verminderen. Denk ook aan een directe vermindering van roodheid, jeuk en pijn, klachten die kunnen ontstaan door littekens.

Lucovitaal Anti Littekengel reviews door klanten

Welke littekens kunnen worden behandeld?

Lucovitaal Anti Littekengel kan worden ingezet om littekenvorming te verminderen. Daarnaast kan het bestaande hypertrofische en keloïden littekenvorming minder zichtbaar maken.

Een hypertrofisch litteken groeit boven de huid uit en is vaak dik en rood. Anderzijds is een keloïden litteken ook verdikt en vaak veel groter dat de oorspronkelijke wond.

In makkelijkere taal kan je de Anti Littekengel bijvoorbeeld gebruiken tegen littekens van acne, brandwonden, operaties, verwondingen of huidinfecties en bij verdikte littekens.

Zowel verse als oudere littekens kunnen worden behandeld. Uiteraard is de kans op een succesvolle behandeling groter wanneer de Anti Littekengel wordt gebruikt voor een vers litteken in plaats van een ouder litteken.

Hoe gebruik je Lucovitaal Anti Littekengel?

Wanneer je een litteken hebt, dan kan je Lucovitaal Anti Littekengel gebruiken. Het mag ook worden gebruikt bij kinderen mits zij 3 jaar of ouder oud zijn.

Gebruik de Anti Littekengel pas wanneer een wond volledig gesloten en geheeld is. In het geval van hechtingen moet je dus wachten met het gebruiken van de gel totdat de hechtingen zijn verwijderd.

Gebruik Lucovitaal Anti Littekengel op de volgende manier:

 1. Was je handen
 2. Reinig het gebied van het litteken met water en dep de huid weer droog
 3. Masseer een dunne laag Anti Littekengel met draaiende bewegingen op het litteken en de omliggende huid
 4. Laat de gel 4 tot 5 minuten intrekken in het litteken
 5. Veeg overtollig gel af met een doekje
 6. Eventueel kan nu cosmetica worden aangebracht om het litteken te verbergen

Deze stappen mogen 2 keer per dag worden herhaald.

Uiteraard kan je voor correct gebruik het beste even de bijsluiter en de verpakking doornemen.

Hoe snel kan je resultaat zien?

Littekens die recent zijn ontstaan en direct worden behandeld, kunnen makkelijker minder zichtbaar worden gemaakt dan oudere littekens.

Littekens die minder dan 2 jaar oud zijn kunnen waarschijnlijk snel minder zichtbaar worden gemaakt met de Lucovitaal Anti Littekengel. Logischerwijs duurt dit langer bij oudere littekens.

Lucovitaal raadt aan een nieuwe litteken minimaal 2 maanden en een oud litteken minimaal 3 tot 6 maanden te behandelen. Hierdoor zou je de de beste ervaringen kunnen krijgen.

Blijf Lucovitaal Anti Littekengel gebruiken totdat het litteken vervaagd of geen klachten meer geeft.

Is Lucovitaal Anti Littekengel gevaarlijk?

Lucovitaal Anti Littekengel bevat de ingrediënten: Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane en Dimethicone. Dit zijn geen vreemde ingrediënten, maar siliconen, en kunnen veilig worden aangebracht op de huid.

Lucovitaal Anti Littekengel ingrediëntenlijst

Echter, er zijn enkele dingen waar je rekening mee moet houden om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Zorg ten eerste dat je de Anti Littekengel niet bewaard in de buurt van jonge kinderen, voordat zij ermee aan de haal gaan.

Zorg ook dat je de gel niet gebruikt op open wonden of aanbrengt op de slijmvliezen, zoals de geslachtdelen, de neus , de mond of de ogen.

Bovendien moet je een dokter raadplegen over het gebruiken van Lucovitaal Anti Littekengel in combinatie met een andere huidbehandeling.

Maak je geen zorgen, want de kans is zeer klein dat bijwerkingen optreden. Een zeer klein percentage zou mogelijk last kunnen krijgen van roodheid, pijn of irritatie van de huid.

Mijn Lucovitaal Anti Littekengel review en ervaringen van andere klanten

Voor deze Lucovitaal Anti Littekengel review heb ik uitgebreid onderzoek gedaan.

Ik vind Lucovitaal Anti Littekengel een goed en betaalbaar product tegen littekens. Zelfs diepe (acne) littekens kunnen worden verbeterd.

Ikzelf heb dan ook zowel verse littekens als littekens die jaren oud zijn. Ik ben blij dat de littekens op mijn kin, neus en bij mijn wenkbrauwen bijna niet meer te zien zijn, omdat ik mij hier best wel erg voor schaamde. Het is niet fijn om steeds op feestjes te moeten horen “wat is dat op je gezicht”.

Ook plakt de gel niet en droogt het snel op. Het wordt dus geen plakzooi aan je kleding. Dit merkte ik wel bij veel andere siliconengels.

Slechte ervaringen van anderen

Op het internet zijn genoeg reviews te vinden van anderen die de Lucovitaal Anti Littekengel hebben gebruikt of nog steeds gebruiken. De ervaringen zijn veelal negatief, maar je hoort ook negatieve geluiden.

Iemand schrijft bijvoorbeeld dat jeuk wegtrekt en roodheid verdwijnt. De persoon vond het wel jammer dat de tube half leeg was aangekomen.

Weerlegging: Hoewel de tube misschien misleidend kan overkomen, staat wel degelijk aangegeven dat het gaat om een verpakking met een inhoud van 19 gram littekengel. Daarnaast heb je maar heel weinig van de gel nodig, omdat het makkelijk uitsmeert.

Iemand anders geeft aan dat de Lucovitaal Anti Littekengel misschien geen effect gaat hebben.

Weerlegging: Deze persoon geeft niet aan om wat voor type litteken het gaat en hoelang hij of zij de gel al aanbrengt op het litteken. Bovendien moet de littekengel wel op de juiste manier worden gebruikt om een goede ervaring te krijgen.

Houd er rekening mee dat alle producten gepaard kunnen gaan met negatieve ervaringen. Mensen hebben allemaal hun eigen mening. Iedereen tevreden laten worden over je product is erg lastig. Vooral als het gaat om iets wat nogal verschilt, namelijk de huid.

Voor- en nadelen Lucovitaal Anti Littekengel

Zier hieronder een handig overzicht met de belangrijkste voor- en nadelen rondom de Anti Littekengel van Lucovitaal.

Voordelen

 • De gel is kleurloos en trekt snel in, waardoor deze niet opvalt op de huid na het aanbrengen

 • De samenstelling bestaat uit slechts 3 ingrediënten, waardoor je huid niet in contact hoeft te komen met allerlei vreemde ingrediënten

 • Kan effectief zijn voor zowel nieuwe als oude littekens

 • Kan effectief zijn voor verschillende typen littekens

 • Roodheid, jeuk en pijn kunnen direct verminderen

 • Lucovitaal is een Nederlands, oud en betrouwbaar merk

 • De meeste reviews zijn veelbelovend

Nadelen

 • Er zit een kleine hoeveelheid gel in een grote verpakking

 • Het kan lang duren voordat de zichtbaarheid van een diep of oud litteken verdwijnt

Review conclusie: kunnen littekens snel verminderen met Lucovitaal Anti Littekengel?

Afhankelijk van jouw litteken kan Lucovitaal Anti Littekengel daadwerkelijk een groot en snel effect hebben. Het uiterlijk van een litteken kan dus écht verbeteren door het beginnen smeren van deze gel.

Mijn review en de vele ervaringen van anderen bewijzen dat Lucovitaal Anti Littekengel het proberen waard is. Overweeg daarom de gel aan te schaffen en zelf te gebruiken. Naast dat mijn littekens minder zichtbaar zijn geworden, kan deze gel tegelijkertijd je zelfvertrouwen een enorme boost geven.

Onthoud dat er geen garantie wordt gegeven op succes. Er bestaat geen tovermiddel waarmee littekens in een paar dagen compleet kunnen verdwijnen. Wanneer je dit in gedachten houdt, dan raad ik je Lucovitaal Anti Littekengel zeker aan.

Lucovitaal Anti Littekengel
Lucovitaal Anti Littekengel

Beoordeling door Lotte,

16 jun 2022
4

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *