Levertraan voor de huid

De voordelen op een rij

Gemiddelde leestijd: 4 minuten
Levertraan voor de huid

Mensen proberen van alles uit om de gezondheid van hun huid te verbeteren. Sommige onbekende crèmes en voedingsstoffen kunnen inderdaad effectief zijn, maar zijn nog onbekend bij de massa. Vaak, omdat er nog niet voldoende onderzoek naar is gedaan door experts.

Eén van de dingen die mensen proberen om een gezondere huid te krijgen is het binnenkrijgen van levertraan. Dit wordt gemaakt van de lever van kabeljauw en wordt verwerkt in supplementen en onbewerkte olievorm. Hierbij is het belangrijk om te weten dat je levertraan enkel mag gebruiken door dit te overleggen met een arts.

In deze blog ga ik je vertellen wat de voordelen zijn van levertraan voor de huid.

Waarom is levertraan goed voor de huid?

Sinds een lange tijd wordt levertraan gebruikt wegens alle voordelen voor de huid en de algehele gezondheid van het lichaam.

Levertraan is goed voor de huid om verschillende redenen. Levertraan in vloeibare vorm zou bijvoorbeeld gunstig zijn voor het verminderen van hyperpigmentatie, milde littekens en ontstekingen. Dit komt door het hoge gehalte vitamines en vetzuren in levertraan. Aangezien ontstekingen worden tegen gegaan, zouden huidaandoeningen die gepaard gaan met ontstekingen, zoals acne, eczeem, rosacea en psoriasis kunnen verbeteren. Daarnaast kunnen de hydratatie en de barrière van de huid worden verbeterd. Bovendien kan levertraan goed zijn voor je cholesterol en bloeddruk.

Lees meer algemene informatie over levertraan op Wikipedia.nl.

Voedingsstoffen in levertraan voor de huid

Hieronder een overzicht van de voedingsstoffen in levertraan die de gezondheid van de huid mogelijk zouden kunnen bevorderen.

  • Vitamine A: Deze vitamine is gunstig voor de huid, omdat het de gezondheid en aanmaak van je huidcellen kan verbeteren. Daarnaast heeft vitamine A een positief effect op de talgproductie in je poriën, waardoor er minder snel verstopte poriën, mee-eters en puistjes ontstaan. Bovendien heeft vitamine A gunstige effecten op je immuunsysteem.
  • Vitamine D: Deze vitamine heeft antioxiderende en anticomedogene eigenschappen. Dit betekent dat vitamine D de talgproductie kan verminderen en kan helpen de huid te beschermen tegen vrije radicalen die anders je huid zullen aantasten.
  • Omega-3-vetzuren: Deze zuren zijn gunstig bij het voorkomen van huidontstekingen die anders leiden tot ontstoken puistjes. Ook kunnen bestaande ontstekingen worden afgeremd. Levertraan bevat ontzettend veel omega-3.

Hoeveel levertraan voor de huid?

Levertraan kan dus waarschijnlijk effectief zijn voor het verbeteren van de gezondheid van de huid. Je moet echter niet overdrijven met het nemen van levertraan. Doorgaans wordt aanbevolen 2 tot 15 milliliter per dag in te nemen afhankelijk van jouw leeftijd, geslacht en situatie.

Het is sowieso aan te raden een arts te raadplegen voordat je levertraan of een supplement gaat toevoegen aan je dieet. Teveel voedingstoffen binnenkrijgen kan namelijk schadelijk zijn voor je lichaam. Ook werkt levertraan als een bloedverdunner en mogen zwangere vrouwen geen levertraan gebruiken door de hoge dosering vitamine A dat slecht kan zijn voor de baby. Bovendien kunnen bijwerkingen optreden.

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *