Krappa olie voor de huid

9 voordelen van krappa olie voor de huid

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
Krappa olie voor de huid

Steeds meer mensen gebruiken krappa olie voor de huid en huidproblemen, zoals acne, eczeem en pigmentvlekken.

Hoewel nog veel personen krappa olie niet kennen, kan dit een geweldige keuze zijn als je op zoek bent naar een betaalbare, natuurlijke olie om je huid of haar te verzorgen.

Krappa olie wordt ook wel andiroba olie of krabolie genoemd. Gelukkig is deze olie niet echt gemaakt van krabben. Dat zou vies zijn.

In krappa olie komen verschillende voedingsstoffen en antioxidanten voor die eigenschappen hebben om de huid een boost te geven, namelijk:

  • Andirobin
  • Vitaminen A, C en E
  • Linolzuur, myristinezuur, palmitinezuur, oliezuur en stearinezuur
  • Vetzuren

Sinds vele jaren worden de olie, schors en bladeren gebruikt in verschillende landen. Tegenwoordig vind je krappa olie voornamelijk in huidverzorgingsproducten of in zijn pure vorm, zonder toevoegingen. De meeste mensen gebruiken het om tekenen van huidveroudering tegen te gaan, de huid te hydrateren en ontstekingen tegen te gaan.

Blijf verder lezen om te zien wat krappa olie kan betekenen voor jouw huid en wat de beste producten zijn.

Wat is krappa olie?

Krappa olie wordt gemaakt van de voedzame zaden van de krappa boom. Deze hoge boom wordt ook wel andiroba en crabwood genoemd. De boomsoort komt uit de familie Meliaceae (Mahoniefamilie) en groeit voornamelijk in Amerika, Suriname en plekken waar veel regen valt.

Een krappa boom kan bijvoorbeeld 200 kilogram aan zaden bevatten. Voor één liter krappa olie is ongeveer 20 kilogram aan zoden nodig. De zaden zitten verstopt in de krappa vrucht.

In de landen waar krappa olie wordt gemaakt worden gevallen vruchten uit de krappa boom verzameld en geperst. Het is belangrijk bij het persen dat er gebruik wordt gemaakt van koude persing. Anders kunnen de waardevolle eigenschappen van krappa olie.

Sinds vele jaren wordt krappa olie gebruikt door mensen voor verschillende medische doeleinden, waaronder voor de huid.

Krappa olie laat geen vettig gevoel achter en trekt snel in de huid. Wel heeft het een redelijke sterke hout en fruit geur. Deze geur trekt echter niet in de huid en waarschijnlijk wen je er snel aan.

Voordelen van krappa olie voor huid en gezicht

Dankzij de gunstige stoffen in krappa olie kan het huidaandoeningen en de huid in het algemeen ten goede komen.

Hieronder staan de belangrijkste voordelen van krappa olie op een rijtje.

1. Krappa olie bestrijdt vrije radicalen

De vitamine C in krappa olie kan ervoor zorgen dat vrije radicalen worden bestreden. Vrije radicalen zijn bijvoorbeeld zonnestralen en milieuvervuiling die de toestand van je huid verslechteren. Denk bijvoorbeeld aan een trager genezingsproces van je huid en vroegtijdige huidveroudering.

2. Pigmentvlekken, rimpels en fijne lijntjes minder zichtbaar maken

Antioxidanten in krappa olie kunnen ook helpen de huid te voeden en de zichtbaarheid van pigmentvlekken, rimpels en fijne lijntjes te verminderen. Bestaande huidproblemen kunnen dus verminderen. Denk aan het voller en gladder maken van de huid en het laten stralen van de huid.

3. Droge huid hydrateren

Wanneer je last hebt van een droge of ruwe huid, dan kan je overwegen om krappa olie aan te brengen. Dankzij vetzuren, zoals palmitinezuur kan de huid gehydrateerd blijven. Anderzijds zorgt oleïnezuur ervoor dat de krappa olie diep in de huid terecht kan komen.

4. Bevorderen van de collageen aanmaak

Een ander voordeel van krappa olie is het stimuleren van de aanmaak van collageen. Dit is een stof die de huid kan gebruiken om sterker en elastischer te worden en een gladder uiterlijk te krijgen. Aangezien je huid steeds minder collageen aanmaakt, is dit een gewild ingrediënt.

5. Krappa olie kan acne verminderen

Last van acne? Overweeg krappa olie aan te brengen op je puistjes en mee-eters. Dezelfde voordelen van krappa olie voor de huid kunnen namelijk ook helpen tegen acne.

Krappa olie tegen acne, eczeem, psoriasis en pigmentvlekken
Krappa olie tegen huidaandoeningen

6. Eczeem verminderen

Kappa olie kan helpen tegen eczeem. Dit komt wegens de ontstekingsremmende en hydraterende eigenschappen van krappa olie. Eczeem gaat dan ook gepaard met een uitgedroogde huid, roodheid en andere tekenen van ontsteking.

7. Psoriasis bestrijden

Krappa olie en psoriasis lijken ook een positief verband te hebben, omdat de groei van nieuwe huidcellen kan worden bevorderd.

8. Hoofdhuid kalmeren

Overweeg krappa olie te gebruiken voor klachten op je hoofdhuid, zoals roos of een schilferige hoofdhuid. Er wordt namelijk gedacht dat vetzuren in krappa olie, zoals linolzuur de hoofdhuid kalmeren, de doorbloeding verbeteren, en de haargroei bevorderen.

9. Littekens en wonden herstellen

Bovendien kan krappa olie helpen bij het herstellen van littekens en wonden.

Leuk om te weten is dat krappa olie zelfs wordt gebruikt als anti-insectenmiddel om insectenbeten en haarluis te voorkomen. Veel fijner dan antimuggensprays die chemische ingrediënten bevatten. Daarnaast kan krappa olie de huid helpen herstellen na een insecten- of kwallenbeet.

Krappa olie kopen voor de huid, acne, eczeem en pigmentvlekken

Krappa olie is zuinig in gebruik. Er hoeven slecht enkele druppels worden aangebracht op de huid of het probleemgebied. Dit mag rechtstreeks op de gereinigde huid.

Koop krappa olie bijvoorbeeld online of in een lokale natuurwinkel.

Je kunt het beste pure krappa olie zonder chemische toevoegingen kopen. De krappa olie van “Natural Heroes” is 100% puur en natuurlijk en koudgeperst.

Natural Heroes pure krappa olie product

Deze raden wij dan ook aan voor huid en haar.

Veel gestelde vragen over krappa olie

Aangezien krappa olie een natuurlijk product is, bestaat een kans op huidirritatie en een allergische reactie. Vandaar raden we je aan een beetje krappa olie te testen op een klein stukje huid voordat je het over je hele gezicht aanbrengt. Raadpleeg altijd een arts over het gebruiken van natuurlijke producten voor de huid of een huidaandoening.

Hoewel krappa olie een olie is, verstopt het waarschijnlijk de poriën niet, en zullen er dus waarschijnlijk geen mee-eters ontstaan. Je kunt daarom ook overwegen krappa olie te gebruiken tegen acne.

Kortom, de stoffen in pure krappa olie kunnen waarschijnlijk zeer gunstig zijn voor de huid

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *