Kokosolie tegen wallen

Werking en gebruiken

Gemiddelde leestijd: 5 minuten
Kokosolie tegen wallen

Veel mensen willen hun huid wel gezond houden, maar willen er liever niet zoveel geld voor betalen. Sommigen besluiten dan ook creatief te worden en goedkopere ingrediënten uit de keuken op hun huid te smeren. Hoewel dit niet altijd een goed effect heeft op de huid, zijn er wel een aantal producten waarvan wordt gedacht dat ze de huid kunnen helpen.

Van kokosolie wordt bijvoorbeeld gedacht dat het verschillende tekenen van huidveroudering zou kunnen tegengaan. Zo zou kokosolie effectief zijn tegen wallen op de huid. Kokosolie wordt soms dus gebruikt om de wallen en donkere kringen onder de ogen te verminderen.

De voordelen van kokosolie op de huid worden gerealiseerd dankzij de betere aanmaak van collageen en het vernieuwen van de huidcellen. In deze blog vertel ik je alles over het vervagen van rimpels en het strakker maken van de huid met kokosolie.

Wat is kokosolie en wat zijn wallen?

De huid die ouder wordt, zal langzaam ook dunner worden. Je huid wordt dan gevoeliger voor het ontstaan van wallen door de beter zichtbare bloedvaten onder de ogen. Soms krijgen jongere personen ook last van wallen door bijvoorbeeld stress, slaapgebrek, uitdroging of een allergie. Er kan zelfs sprake zijn van een onderliggende ziekte. Bij het langdurig aanhouden van wallen dien je dan ook een arts te raadplegen. Het hebben van wallen is in ieder geval iets waar je snel weer van af wilt.

Kokosolie is de olie uit de vrucht van de kokospalm. Het wordt ook wel een superfood genoemd door de voordelen die het misschien heeft voor de gezondheid van de mens. De vitamines en vetzuren in kokosolie zouden effectief zijn tegen ontstekingen en het verbeteren van de bloedsomloop. Daarnaast zouden tekenen van huidveroudering, zoals wallen kunnen worden tegengegaan door de antioxiderende eigenschappen.

Gezien de voordelen lijkt het veel mensen een goed idee kokosolie aan te brengen op hun huid en gezicht.

Kokosolie gebruiken tegen wallen onder de ogen

Om kokosolie aan te brengen, moet je een speciale type kokosolie gebruiken. De kokosolie moet bijvoorbeeld koudgeperst en onbewerkt zijn. Ook kun je het beste even contact opnemen met een arts voordat je een huismiddel, zoals kokosolie gaat aanbrengen op je huid, omdat je bijvoorbeeld een allergie hebt of het niet veilig is. Persoonlijk ben ik dan ook meer fan van officiële huidverzorgingsproducten die kokosolie bevatten.

Doe altijd eerst een test met het spul op een ander plekje dan je gezicht, zoals de binnenkant van je elleboog om te kijken wat de reactie is en om dus te kijken of het niet te hard is voor de gevoelige huid onder je ogen.

Voordat je kokosolie op de huid aanbrengt, dien je ook eerst je gezicht te reinigen. Vervolgens kun je een theelepel kokosolie aanbrengen onder je ogen, logischerwijs niet in de ogen. De kokosolie kan volledig in de huid trekken. Let er wel op dat de huid vettig kan worden.

Houd er bovendien rekening mee dat er meer onderzoek moet worden gedaan naar de effecten van kokosolie tegen wallen en kringen. Het kan mogelijk zijn dat kokosolie kan helpen tegen wallen, omdat het de celvernieuwing verbetert en de huid verdikt. Er wordt dan dus wel degelijk een oorzaak van rimpels aangepakt, maar dit is nog niet zeker.

Een crème met kokosolie gebruiken tegen wallen

De voordelen van kokosolie geven aan dat het mogelijk een geschikte manier is om wallen en donkere kringen tegen te gaan.

De “Aromatika” 100% natuurzuivere, koudgeperste, vegan kokosolie zonder toevoegen en conserveringsmiddelen bestaat uit vele verzadigde en onverzadigde vetzuren die de huid voeden, hydrateren en veroudering van de huid tegengaan. Deze crème is ook geschikt voor de gevoelige huid onder de ogen. De zichtbaarheid van wallen kunnen dan ook mogelijk minder worden.

Ga jij kokosolie gebruiken tegen rimpels? Bekijk dan de onderstaande kokosolie. Het voordeel van deze crème met kokosolie is dat het geschikt is voor alle huidtypes.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *