Kokosolie tegen rimpels

Werkt het écht?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten
Kokosolie tegen rimpels

Het krijgen van rimpels is iets waar niemand op zit te wachten, vooral wanneer deze al op een jonge leeftijd ontstaan. De rimpels en fijne lijntjes in je gezicht kunnen je mogelijk een onzeker gevoel geven.

Er zijn allerlei dure anti-huidverouderingsproducten die tekenen van huidveroudering, zoals rimpels tegengaan. Aangezien dit niet voor iedereen betaalbaar is, zoeken sommige mensen naar goede alternatieven. In Google wordt dan ook bijvoorbeeld veel gezocht naar het gebruiken van kokosolie tegen rimpels.

Kokosolie zou mogelijk een prima manier zijn om de rimpels rond je mond, voorhoofd en ogen te verminderen. Steeds meer personen krijgen iets mee van de internet hype en proberen het uit op hun eigen huid. Er zijn eigenlijk zowel goede als slechte ervaringen over te vinden. Ook moet meer onderzoek worden gedaan naar de werkelijke veiligheid en effectiviteit van kokosolie tegen rimpels.

Onderzoek en werking van kokosolie op rimpels

Er zijn weinig tot geen onderzoeken gedaan naar de werking van kokosolie tegen rimpels. Er kan momenteel dus nog niet met zekerheid worden gesteld of het werkzaam en verstandig is kokosolie tegen rimpels te gebruiken.

Personen die een allergie hebben voor kokosolie of vreemde reacties krijgen, mogen het logischerwijs niet gebruiken. Contoleer dit voor de zekerheid vooraf met een arts.

Kokosolie zou de aanmaak van collageen kunnen bevorderen. Aangezien collageen de huid steviger en elastischer kan maken, denken mensen dat hun huid kan worden beschermd tegen rimpels door kokosolie. Doorgaans ontstaan rimpels op een oudere leeftijd en dat gaat gepaard met een verminderde hoeveelheid collageen in de huid.

Ook de vitamine E in kokosolie zou de huid helpen langer jonger te laten lijken. Je moet echter natuurlijk geen wonderen verwachten door het gebruiken van kokosolie tegen rimpels.

Hoe kun je kokosolie gebruiken tegen rimpels?

Voordat je besluit de kokosolie aan te brengen op de rimpels op je gezicht, dien je eerst wat van het spul op een andere plek aan te brengen, zoals de binnenkant van je elleboog. Op deze manier kun je een mogelijke foute reactie zien.

Van kokosolie hoef je maar een hele kleine hoeveelheid te nemen om aan te brengen op je huid. Zorg ook dat je vooraf je huid wast, en bij het aanbrengen de kokosolie voldoende verspreidt over je gezicht.

Naast het gebruiken van speciale kokosolie uit de keuken, kun je ook een kant- en klaar huidverzorgingsproduct gebruiken, zoals een serum, masker of spotbehandeling die kokosolie bevat.

Na enkele weken zouden rimpels mogelijk al minder zichtbaar kunnen worden. Rimpels verdwijnen vaak nooit meer helemaal. Vooral de diepere rimpels hebben professionele behandelingen van dermatologen nodig om te vervagen.

Een kant- en klare crème met kokosolie tegen rimpels

Hoewel er eerst meer onderzoek nodig is, kan kokosolie mogelijk voordelen bieden voor het verminderen van de zichtbaarheid van rimpels.

De kans is groot dat je zelf kokosolie wil gaan smeren op je rimpels. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen een crème met kokosolie te gebruiken die geschikt is voor alle huidtypes. Mij lijkt dat dit minder risicovol is dan het rechtstreeks aanbrengen van gewone kokosolie op rimpels.

Een bekende crème met kokosolie is die van “Aomatika“. Dit is een koudgeperste kokosolie die de huid kan voeden en hydrateren. Tegelijkertijd worden tekenen van huidveroudering, zoals rimpels en fijne lijntjes tegengegaan.

Ga jij kokosolie gebruiken tegen rimpels? Laat het hieronder weten in de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *