Is kiwi goed voor je huid?

Hier zijn 6 voordelen

Gemiddelde leestijd: 6 minuten
Kiwi goed voor huid

Het eten van fruit is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je huid. Een voorbeeld van een stuk fruit dat kan bijdragen aan een schonere huid is kiwi. Er zijn dan ook ontzettend veel voordelen die kiwi’s de huid kunnen bieden.

Kiwi kan op twee manieren worden gebruikt voor de huid. Ten eerste kun je kiwi eten om je lichaam van binnenuit gezond te houden. Veel mensen verwerken kiwi bijvoorbeeld in een fruitdrankje. Daarnaast wordt beweerd dat je kiwi plaatselijk kunt aanbrengen op de huid, bijvoorbeeld door middel van een gezichtsmasker. Er zijn dan ook mensen die zelf een gezichtsmasker maken of een kant- en klaar product kopen.

Kiwi’s zijn zo gunstig voor je huid, omdat het groene vlees en de zwarte pitten tal van goede voedingsstoffen bevatten. De belangrijkste hiervan zijn vitamine A, C en E, omega-3-vetzuren, eiwitten, natrium en calcium.

In deze blog ga ik alle voordelen van kiwi’s toelichten. Je zult er dus precies achter komen of een kiwi goed is voor je huid.

Mocht je zelf een kiwi gezichtsmaker willen maken, dan moet je altijd zelf onderzoek doen. Een kiwi is namelijk geen specifiek huidverzorgingsmiddel en er kunnen dus bijwerkingen optreden. Naar mijn mening is het dan ook veiliger een officieel huidproduct dat kiwi bevat, te gebruiken.

Om deze redenen zijn kiwi’s goed voor je huid

Kiwi’s kunnen talloze voordelen bieden voor de huid. Denk bijvoorbeeld aan het behandelen van huidaandoeningen, minder vettig maken van de huid en het hebben van een huid die er langer jonger uit blijft zien. Hieronder zet ik alle voordelen van kiwi’s op een rijtje. Let hierbij op dat er helaas meer onderzoek nodig is voordat ik je betrouwbare informatie kan geven. Toch zitten er veel goede voedingsstoffen in kiwi’s die wel degelijk zouden kunnen bijdragen aan een schone huid.

1. Een langer jong uitziende huid

Het eerste voordeel van een kiwi is het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering. Door vrije radicalen, zoals de zon, sigarettenrook en vuile omgevingen kan de huid beschadigen en vroegtijdig ouder gaan lijken. Dankzij kiwi’s wordt dit proces voorkomen en is de huid beter beschermd. In kiwi’s zitten namelijk antioxidanten, zoals vitamines, mineralen en fytovoedingsstoffen. Wegens de bevorderde aanmaak van collageen zal de huid elastischer blijven en zal de huid er langer jong blijven uitzien. Op deze manier voorkom je vroegtijdige rimpels.

2. Een gezondere uitziende huid

Wegens alle hedendaagse stress en de vervuiling die overal rondzweeft kan je huid dof gaan lijken. Door voldoende fruit en groenten binnen te krijgen kun je de huid weer gezonder laten lijken. Bekendere maskers om de huid op te fleuren zijn gemaakt van citroen en komkommers, maar een kiwimasker kan ook veel doen. De antioxidanten in kiwi zorgen ervoor dat de dode huidcellen minder opstapelen en foliumzuur zorgt ervoor dat de aanmaak van collageen wordt bevordert, zodat je huid er gezonder en jonger uitziet.

3. Een gehydrateerde huid

Dankzij onder andere de vitamine C en E in kiwi kan de huid gehydrateerd blijven. Zo voorkom je dat de huid uitdroogt en kun je de uitgedroogde huid voeden. Daarnaast kunnen de omega-3-vetzuren ervoor zorgen dat de huid zacht en soepel blijft. Een gehydrateerde huid ziet er dan ook gezonder uit.

4. Een huid zonder eczeem

Kiwi kan mogelijk worden ingezet als een natuurlijke behandeling tegen dyshidrotisch eczeem. De vitamine C in een kiwi zorgt er namelijk voor dat je minder metalen opneemt. Anderzijds zouden mensen die gevoelig zijn voor jeuk, kiwi’s moeten vermijden, door de salicylaten en amines in kiwi’s. Bovendien kunnen mensen een allergie of intolerantie hebben voor kiwi’s.

5. Een huid zonder acne

Kiwi’s zijn in staat de huid minder vettig te maken. Om deze reden kan het helpen acne te bestrijden. Ook door het hydrateren van de huid kan acne verminderen. Er hoeft dan namelijk minder talg te worden aangemaakt en de poriën zullen dus minder snel verstoppen. Acne ontstaat immers vaak op vettige delen van het gezicht, zoals de neus en de kin.

6. Een huid zonder rosacea

Kiwi’s zouden gunstig zijn tegen rosacea door het bevorderen van de spijsvertering en de hydratatie, een beter functionerend immuunsysteem en de werking als een natuurlijke bloedverdunner.

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *