Veroorzaakt Staphylococcus aureus rosacea?

Staphylococcus aureus bacterie en rosacea

Veel mensen vragen zich af welke bacterie de oorzaak is van rosacea. De ontstekingen die gepaard gaan met rosacea worden veroorzaakt door de bacterie Staphylococcus aureus.

Staphylococcus aureus (S. aureus) is een bacterie die de oorzaak is van meer huidaandoeningen dan alleen rosacea. Naast rosacea kan het bijvoorbeeld ook een verband hebben met acne en eczeem.

Aangezien het bekend is dat rosacea wordt veroorzaakt door de Staphylococcus aureus bacterie kun je actie gaan ondernemen en deze bacterie bestrijden. Hierbij is het belangrijk om de gezonde bacteriën met rust te laten. De meeste bacteriën op de huid dragen namelijk bij aan een gezonde huid.

Zorg dus dat je op zoek gaat naar een antibacterieel middel waarmee de bacteriën die rosacea veroorzaken effectief kunnen worden bestreden. Overweeg daarnaast de huidbarrière te verstevigen door het gebruik van een hydraterende crème. Eventueel kun je ervoor kiezen natuurlijke behandelingen tegen rosacea te gebruiken om bijwerkingen te voorkomen. Dankzij deze combinatie zal je merken dat de roodheid en ontstekingen van rosacea zullen afnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *