Staphylococcus aureus bij acne en puistjes

Staphylococcus aureus en puistjes

Staphylococcus aureus (S. aureus) is een bacterie die veelal hand in hand gaat met huidaandoeningen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan huidirritatie, eczeem, acne en puistjes.

Staphylococcus aureus is dan ook één van de factoren die meespeelt bij de ontwikkeling van puistjes. Om dit te begrijpen, dien je eerst even te weten hoe een puistje precies ontstaat.

Het ontstaan van een puistje begint bij een talgklier die teveel talg produceert. Het overtollige talg kan samen met dode huidresten gaan ophopen in een porie. De porie raakt dan verstopt.

Wanneer de Staphylococcus aureus bacterie in een verstopte porie terecht komt, kan er een ontsteking ontstaan. Het gevolg is dat de vervelende puistjes ontstaan. De puistjes kun je herkennen aan de rode bultjes met of zonder een witte kop.

Wat kun je doen tegen de Staphylococcus aureus bacterie bij puistjes?

Aangezien Staphylococcus aureus één van de belangrijkste oorzaken is bij puistjes is het van belang om actie te ondernemen tegen deze bacteriesoort. Hiervoor kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de Gladskin acne gel.

Gladskin is één van mijn favoriete middelen om puistjes te behandelen, omdat dit middel als enige in de wereld enkel de Staphylococcus aureus bacterie aanpakt, terwijl de goede bacteriën op de huid met rust worden gelaten.

Naast het aanpakken van de acne veroorzakende bacterie is het ook belangrijk om de andere factoren die horen bij acne aan te pakken. Zorg dus dat je ook de problemen met het talg en de dode huidcellen aanpakt. Dit kun je bereiken door een scrub te gebruiken waarmee de dode huidresten worden verwijderd. Ook kun je een reiniger gebruiken waarmee het overtollige talg en de ander verontreinigden van de huid kunnen worden gehaald.

Vergeet bovendien niet dat onderliggende processen in je lichaam ook invloed hebben op je puistjes. Naast een goed huidverzorgingsregime tegen Staphylococcus aureus zijn een goed slaapritme en een gezond voedingspatroon ook van belang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *