Jasmijn olie voor de huid

7 voordelen van jasmijn olie aanbrengen op de huid

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
Jasmijn olie voor de huid

De jasmijnbloem staat bekend om haar zoete, fruitige en rijke geur. Misschien houd je daarom erg van jasmijnthee. Maar weet jij ook wat jasmijn olie voor je huid kan betekenen?

Jasmijn olie kan de huid verbeteren van binnen en van buiten. Je kunt jasmijn olie namelijk rechtstreeks aanbrengen op je gezicht en huid. Daarnaast wordt gedacht dat jasmijn olie de gezondheid van het lichaam en de mentale gesteldheid kan bevorderen.

Blijf verder lezen om te ontdekken wat jasmijn olie kan betekenen voor jouw huid, of het gebruiken ervan veilig is en wat de beste producten zijn.

Wat is jasmijn olie?

Jasmijn olie is een natuurlijke, essentiële olie. Het wordt gewonnen van de witte bloemen van de jasmijn plant, oftewel Jasminun officinale. Deze plant komt oorspronkelijk waarschijnlijk uit Iran. Hedendaags kan je jasmijn vinden op andere plekken in tropische klimaten.

Jasmijn olie staat vooral bekend om haar exotische, zoete en romantische geur. Vandaar wordt het zelfs gebruikt in de meest populaire parfums. Denk bijvoorbeeld aan Chanel nr. 5. Het wordt ook verwekt in gerechten en dranken.

Hoewel vrouwen al jaren jasmijn olie gebruiken voor hun huid wordt deze olie de laatste tijd steeds populairder. Door stoffen in jasmijn olie kan worden geprofiteerd van verschillende voordelen wanneer het wordt aangebracht op de huid.

Sommige mensen gebruiken de kalmerende jasmijn olie zelfs als huismiddeltje om proberen van van alles af te komen, zoals depressie, angst, stress, slaapgebrek, infectie en problemen met de ademhaling. Dat kan gunstig zijn om de huid van binnenuit te verbeteren.

Wetenschappelijk onderzoek moet uitwijzen wat de werkelijke voordelen zijn van jasmijn olie. Tot die tijd kunnen we uitsluitend praten over mogelijke voordelen.

Voordelen van jasmijn olie voor de huid

Jasmijn olie kan dus mogelijk verschillende voordelen bieden voor de huid door een aantal stoffen en verbinden die erin voorkomen.

Hieronder deel ik een aantal van de belangrijkste voordelen van jasmijn olie voor je huid.

1. Laten glanzen van de huid

Glowgirls houden van een natuurlijke glans op hun huid. Jasmijn olie is hier perfect voor. Dankzij helende, ontspannende en glansbevorderende voordelen kan de huid er een stuk mooier, stralender en gezonder uit komen te zien. Deze eigenschappen kunnen tevens gunstig zijn voor een geïrriteerde huid.

2. Bestrijden van bacteriën en schimmels

Ook kan jasmijn olie helpen bij het bestrijden van bacteriën en schimmels. Hierdoor kan de kans op infecties worden verkleind. Ook kunnen huidaandoeningen die gepaard gaan met bacteriën worden verbetert. Denk aan het verminderen van acne, puistjes, eczeem en rosacea.

3. Voorkomen van huidveroudering

Geef jij om je huid? Dan wil je natuurlijk proberen tekenen van huidveroudering tegen te gaan. Jasmijn olie kan hierbij helpen door de productie van collageen toe te laten nemen. Hierdoor kan de zichtbaarheid van bestaande tekenen van huidveroudering, zoals rimpels en fijne lijntjes worden verminderd.

4. Kalmeren van gevoelige huid

Dankzij verzachtende eigenschappen van jasmijn olie kunnen verschillende huidklachten verminderen. Denk bijvoorbeeld aan het kalmeren van een geïrriteerde, jeukende, doffe en droge huid. Dat kan wederom gunstig zijn voor huidaandoeningen.

5. Verminderen van littekens, donkere vlekken en striae

Littekens en donkere vlekken kunnen ontstaan om verschillende redenen. Misschien komt het door je puistjes. Ook kunnen zwangere vrouwen last krijgen van striae, oftewel striemen. Met jasmijn kan je op natuurlijke wijze de zichtbaarheid van littekens en andere oneffenheden verminderen. Ook kunnen donkere vlekken verlichten. Het resultaat is een gelijkmatige teint van de huid.

6. Verbeteren van de huid van binnenuit

Veel mensen richten zich alleen maar op huidverzorgingsproducten. Zij vergeten dat je ook je lichaam in het algemeen gezond moet houden om een betere huid te kunnen krijgen en behouden. Jasmijn olie kan verschillende voordelen bieden voor de gezondheid van het lichaam. Denk bijvoorbeeld aan het in balans brengen van hormonen en het verminderen van angst en rusteloosheid. Ook kunnen vrijgekomen endorfines de doorbloeding stimuleren, waardoor je huid er gezonder uit kan komen te zien.

De verleidende en elegante geur van jasmijn olie kan je zelfs aantrekkelijker maken door libido-verhogende effecten. Om deze reden wordt jasmijn olie ook wel Koningin van de Nacht genoemd.

7. Kalmeren van de hoofdhuid

Sommige mensen hebben last van een droge hoofdhuid en roos. Dankzij het verwijderen van slechte bacteriën en het voeden van de hoofdhuid kan jasmijn olie helpen.

Hoe kan je jasmijn olie gebruiken in je huidverzorgingsroutine?

Wegens alle bijzondere voordelen van jasmijn olie kan ik begrijpen dat je het zelf wil aanbrengen op je huid. Er zijn verschillende manieren om jasmijn olie te gebruiken.

Je kunt bijvoorbeeld jasmijn olie toevoegen aan een diffuser, zodat je thuis kunt ontspannen door de rustgevende jasmijn geur.

Ook kan jasmijn olie in zijn pure vorm worden gebruikt. Simpelweg breng je het verdund aan met je vingertoppen op je gezicht, hals en andere plekken waar de huid hulp kan gebruiken.

Onze voorkeur gaat uit naar naar pure jasmijn olie, omdat er dan geen andere slechte ingrediënten in contact komen met de huid. Reguliere huidverzorgingsproducten kunnen wel irriterende ingrediënten bevatten. Om deze reden kan je het beste kiezen voor de zuivere jasmijn olie voor de huid van Berivita.

Berivita jasmijn olie product voor de huid

Is jasmijn olie veilig?

Jasmijn olie is waarschijnlijk veilig om aan te brengen op je huid. De kans is klein dat er huidirritatie optreedt. Wel kan er altijd een allergische reactie ontstaan wanneer een plant op de huid wordt aangebracht.

Aangezien er meer wetenschappelijk onderzoek moet worden gedaan naar natuurlijke producten, zoals jasmijn olie, is de veiligheid niet volledig te omschrijven.

Het fijne van jasmijn olie is echter dat het een natuurlijk product kan zijn. Je hoeft dus geen agressieve chemicaliën en additieven aan te brengen op je gezicht en huid.

Je kunt het beste even een test uitvoeren door een beetje verdunde jasmijn olie aan te brengen op een dun stukje huid. Mocht na 24 uur geen vreemde reactie zijn ontstaan, is het waarschijnlijk veilig om aan te brengen op de rest van je huid.

Jasmijn olie moet in ieder geval worden verdund met een drager olie. Bovendien zijn essentiële oliën niet bedoeld om oraal in te nemen.

Neem contact op met een arts wanneer je een nieuw, natuurlijk product wil uitproberen. Het mag bijvoorbeeld niet worden gebruikt als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Samenvatting

Jasmijn olie wordt gezien als een natuurlijke, luxueus en geurig ingrediënt om de gezondheid van de huid en het lichaam te bevorderen. Het is dan ook één van onze favoriete oliën uit de natuur.

Er wordt bijvoorbeeld gedacht dat jasmijn olie de huid kan laten stralen en huidproblemen kunnen worden tegengaan. Het kan zelfs de collageenproductie stimuleren, waardoor tekenen van huidveroudering kunnen verminderen.

Hoewel jasmijn olie wordt verwerkt in cosmetische producten, kan je overwegen pure jasmijn olie te gebruiken zonder toevoegingen.

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *