Jade roller review

Wat deed de jade roller voor mijn huid? Review + ervaringen

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
Jade roller review

Beauty influencers zijn momenteel in de ban over het gebruiken van stenen voor de huid. Denk aan jade gezichtsrollers en gladde qua sha stenen die over de huid worden gemasseerd. Dit zou namelijk verschillende voordelen kunnen bieden voor de huid.

Momenteel zijn gezichtsrollers een trend, maar in China wordt de techniek al honderden jaren gebruikt.

Aangezien jade rollers zogenaamd het geheim zouden zijn voor een stevig, jonge huid, besloot ik een tijdje geleden de proef op de som te nemen en een jade roller in mijn badkamerkastje te nemen.

Vandaag schrijf ik deze eerlijke jade roller review.

Blijf verder lezen hoe ik de jade roller heb ervaren, hoe het mijn huid heeft beïnvloed en of ik het aanraad.

Bekijk hier de jade roller die ik gebruik en ontdek 100+ ervaringen van gebruikers (4,6 van 5 sterren) >>

Wat is een jade roller?

Laat ik deze review beginnen door kort uit te leggen wat een jade roller is.

Een gezichtsroller is een beauty tool die over het gezicht kan worden gerold. Het wordt ook wel een jade roller of quartz roller genoemd. Gezichtsrollers worden dan ook gemaakt van jade steen, kwartssteen, edelsteen of een andere steen voor gezichtsmassage.

Er zijn veel neppe jade rollers in omloop, want een echte jade roller kan nogal duur zijn. In dat geval worden stenen wit of groen geverfd. Aan de prijs van een jade roller en de koelheid van de steen kan je vaak al herkennen of het gaat om een echte. Ook heeft een echte jade roller onvolkomenheden, zoals stippen.

Door een jade roller over je huid heen te laten glijden, zou kunnen worden geprofiteerd van verschillende voordelen. Het zou je helpen je huid mooi en gezond te houden.

Een gezichtsroller is gebaseerd op eeuwenoude Chinese schoonheidsrituelen.

De mogelijke voordelen van een gezichtsroller voor je huid

Toen ik las wat een gezichtsroller allemaal voor je huid kon betekenen, besloot ik er direct één te bestellen.

Op internet wordt eigenlijk van alles beweerd over jade rollers. Het zou bijvoorbeeld kunnen helpen bij:

  • vermindering van fijne lijnen en rimpels
  • verstevigen van huid
  • vermindering wallen en donkere kringen onder de ogen
  • ontspannen gezichtsspieren
  • bevordering van bloedsomloop
  • afvoer van afvalstoffen (ontgifting)
  • verbeterde opname van huidverzorgingsproducten

Dit zou resulteren in een meer stralende, strakkere en vollere huid. Denk ook aan een jonger uitziende huid.

Een jade roller kan zachter zijn voor de huid dan met losse stenen druk uit te oefenen op de huid. Wellicht is dit daarom een betere keuze voor iemand met een gevoelige huidtype.

Werken jade rollers écht of is het onzin?

Het is nu de vraag of de besproken potentiele voordelen van jade rollers daadwerkelijk kloppen. Dit is immers een jade roller review. Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden zijn helaas meer klinische en wetenschappelijke onderzoeken nodig.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat juist de massage resulteert in een betere huid in plaats van de jade steen.

Een massage zou bijvoorbeeld de gezichtsspieren helpen ontspannen. Ook zou een gezichtsmassage de bloedsomloop stimuleren, zodat voedingsstoffen naar de huidcellen kunnen worden vervoerd. Dit zou kunnen resulteren in een rozige, stralende uitstraling. Het verkoelende effect kan mogelijk zwelling onder je ogen verminderen. Tevens zou na regelmatig te masseren mogelijk kunnen worden geprofiteerd van een verstevigend voordeel.

Echter, de huid wordt ouder en producten zullen waarschijnlijk op een gegeven moment weinig tot geen effect meer hebben.

Bekijk ook eens onze test: de beste jade rollers van dit moment

Hoe gebruik je een jade roller?

Om een jade roller te gebruiken, is een goede techniek van belang. Door verkeerd gebruik, kan de gezondheid van je huid namelijk juist verslechteren. Dit geldt natuurlijk voor alle huidverzorgingsproducten.

Zorg allereerst dat je je gezicht reinigt voordat je de jade roller over je gezicht rolt. Ook kan je eventueel een serum of hydraterende crème inbrengen om de huid vochtig te maken.

Hierna neem je de jade roller in je hand. Zorg dat deze schoon is om verspreiding van bacteriën te voorkomen.

Maak opwaartse en buitenwaartse bewegingen. Je kunt bijvoorbeeld vanaf de wenkbrauwen naar boven en de haarlijn rollen en over het voorhoofd rollen. Druk niet te hard. Het moet comfortabel aanvoelen op de huid.

Het grotere gedeelte van de jade roller is bedoeld voor je voorhoofd, wangen, kaaklijn en nek. Anderzijds is het kleinere gedeelte bedoeld voor de huid rond de ogen. Neem hiervoor de jade roller, begin bij de binnenste ooghoek en rol uit naar de slapen.

Het gebruiken van een jade roller is niet moeilijk. Je moet het alleen even weten.

Mijn review over de jade roller

Ik probeer zo’n beetje alle beauty tools en nieuwe skin care uit waarvan ik denk dat ze kunnen werken. De jade roller leek mij zeker leuk eens uit te testen.

Iets langer dan een half jaar geleden koos ik voor de jade roller van “LimberLux“, omdat hier verreweg de meeste positie reviews over te vinden waren. Om precies te zijn gaat het om deze 100% natuurlijke rozenkwarts roller:

Rozenkwarts gezichtsroller review

Eerlijk gezegd was ik aan het begin een beetje sceptisch. Waarom zou een koude edelsteen ervoor zorgen dat je huid er jonger uit komt te zien? Zelf denk ik dat het de gezichtsmassage is die voordelen oplevert in plaats van de steen.

Natuurlijk zal je dan kunnen denken dat je je gezicht ook gewoon kunt masseren met je vingers. Dat zou het kopen van een jade roller overbodig maken. Echter, het gebruiken van een jade roller is erg makkelijk en veelal goedkoper dan schoonheidsbehandelingen met massages.

Graag zou ik je uitgebreid willen vertellen over de effecten op mijn huid, maar maar dit is op deze website, volgens wettelijke regels niet toegestaan. Wel kan ik je vertellen dat je het gebruik van een jade roller zeker kunt overwegen. Kies dan wel voor een jade roller van kwaliteit, omdat goedkope rollers weinig voordeel hebben.

Naast potentiele voordelen voor de huid kan het ook rustgevend zijn. Misschien herken je wel de koude handen van een schoonheidsspecialist waarmee ze je gezicht masseert.

Bovendien gebruikte ik de jade roller om mijn favoriete roze klei gezichtsmasker glad te strijken over mijn huid.

Roller van jade steen review

Bekijk hier de jade roller die ik gebruik en ontdek 100+ ervaringen van gebruikers (4,6 van 5 sterren) >>

Jade roller ervaringen van anderen

De meningen over jade rollers zijn verdeeld. Sommige personen houden vast aan het feit dat er nog niet genoeg bewijs is. Anderzijds beweren veel gebruikers wel degelijk goede effecten te ondervinden van een jade roller.

Sommige personen geven aan dat zij binnen enkele seconden een positief effect ervaren door het gebruiken van een jade roller.

Een jade roller zou dus eventueel een snelle optie kunnen zijn jezelf mooi te maken voor een feestje of jezelf een genietmomentje te geven.

Review conclusie: raad ik een jade roller aan?

Zoals je hebt kunnen lezen zou een jade roller je huid mogelijk ten goede kunnen komen. Dit komt waarschijnlijk door het masseren van je gezicht.

Veel mensen die een gezichtsroller hebben gebruikt, geven aan goede resultaten te hebben gehad. Soms zelfs direct. Ga de reviews er maar op na via één van de links in dit artikel.

Ik gebruik de jade roller als aanvulling op mijn overige skin care. Zolang je niet verwacht dat dit een “wonder beauty tool” is, dan raad ik je het gebruiken van een kwalitatieve jade roller zeker aan!

Bekijk hier de jade roller die ik gebruik en ontdek 100+ ervaringen van gebruikers (4,6 van 5 sterren) >>

Jade roller
Jade roller

Beoordeling door Lotte,

15 jul 2022
5

De jade roller is een aanrader voor beauty liefhebbers die een stapje verder willen gaan in de verzorging van hun huid.

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *