Hyaluronzuur tegen eczeem

Helpt het gebruiken van huidverzorging met hyaluronzuur écht?

Gemiddelde leestijd: 6 minuten
Hyaluronzuur tegen eczeem

Producten om de huid te verzorgen, kunnen tal van ingrediënten bevatten. Een voorbeeld daarvan is hyaluronzuur. Dit ingrediënt wordt onder andere gebruikt om de huid te hydrateren en te bevochtigen.

Eczeem gaat vaak gepaard met een droogte en jeuk op de huid. Vandaar wordt gedacht dat je hyaluronzuur kunt gebruiken tegen eczeem. Wanneer de huid namelijk minder droog is en wordt verzorgd, zullen de klachten kunnen verminderen.

Voor sommigen mensen klinkt het aanbrengen van een ‘zuur’ op de huid spannend. Je hoeft je echter geen zorgen te maken om hyaluronzuur, want het komt van nature voor in je huid.

Hyaluronzuur veroorzaakt waarschijnlijk geen irritatie aan je huid en kan er mogelijk voor zorgen dat je eczeem afneemt. Voor een medisch advies moet je echter uiteraard een huisarts of dermatoloog raadplegen.

Wat is hyaluronzuur?

Een ander woord voor hyaluronzuur is natriumhyaluronaat.

Het kleverige en heldere hyaluronzuur wordt aangemaakt door de huidcellen van mensen en dieren. De stof zorgt ervoor dat er water wordt vastgehouden in onze lichaamsdelen. Weefsels moeten immers vochtig blijven om goed te kunnen functioneren.

Door verschillende externe factoren en naarmate je ouder wordt, verlaagt de productie van hyaluronzuur. Dit leidt tot het sneller droog worden van je huid. Dat heeft vervelende bijeffecten. Denk bijvoorbeeld aan een huid die sneller geïrriteerd raakt, waardoor eczeem sneller zichtbaar wordt. Denk ook aan de ontwikkeling van huidveroudering tekenen, zoals rimpels en fijne lijntjes.

In mijn ogen bevatten de beste huidverzorgingsproducten natuurlijke of huideigen stoffen. Deze zijn namelijk het meest veilig en zacht voor de huid. Waarschijnlijk kunnen mensen met eczeem dan ook hyaluronzuur gebruiken zonder bijwerkingen te ervaren.

Lees ook eens: ‘CeraVe tegen eczeem‘.

Wat is het effect van hyaluronzuur op eczeem?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om klachten van eczeem te verminderen of te verbannen uit je leven. Maar aangezien er veel triggers kunnen zijn voor eczeem is dit niet erg realistisch voor de meeste mensen. Vaak grijpen zij dan naar huidverzorgingsmiddelen.

Hyaluronzuur is een aanrader voor de huid in het algemeen. Waarschijnlijk kunnen mensen met milde tot matige eczeem ook baat hebben bij het gebruiken van hyaluronzuur.

Door hyaluronzuur te gebruiken, kan namelijk de beschermende vochtbarrière van de huid worden hersteld. Er ontstaat dan een natuurlijke beschermlaag op de huid. Door de hoge dosis hydratatie kan de huid beginnen met het verminderen van ontstekingen, het kalmeren van de huid, het verbeteren van de huidtextuur en het voller maken van de huid. Bovendien zullen in de toekomst minder snel eczeem gerelateerde symptomen plaatsvinden.

Hyaluronzuur heeft zelfs een antibacteriële werking, waardoor mogelijk ook eczeem symptomen veroorzakende bacteriën kunnen worden bestreden.

Hoe kun je hyaluronzuur gebruiken tegen eczeem?

Zoals je nu weet kan hyaluronzuur waarschijnlijk geschikt zijn voor het verbeteren van de huid met eczeem. Daarom kun je overwegen hyaluronzuur in te gaan zetten.

Er zijn verschillende manieren om hyaluronzuur te gebruiken. Er bestaan bijvoorbeeld hyaluronzuur supplementen, hyaluronzuur huidverzorgingsproducten en hyaluronzuur injecties. Voor eczeem kan een huidverzorgingsproduct om rechtstreeks aan te brengen op de huid mogelijk het meest effectief zijn.

Vóór het aanbrengen van het hyaluronzuur verzorgingsproduct is het belangrijk dat je de huid schoon hebt gemaakt. Op deze manier voorkom je dat er vuil op je huid achterblijft. Breng daarna de hyaluronzuur aan op een nog iets vochtige huid met je schone vingers. Dit mag op de specifieke plekken van je eczeem of op je hele gezicht. Na het aanbrengen van de hyaluronzuur is het tijd voor eventuele andere verzorgingsproducten.

Het beste hyaluronzuur product bij eczeem

Wellicht kan hyaluronzuur een negatief effect hebben in combinatie met je huidige eczeem behandeling. Mensen die momenteel een eczeem behandeling ondergaan of hun eczeem behandelen met medicijnen dienen dan ook eerst contact op te nemen met hun arts.

Bij het uitkiezen van een hyaluronzuur product tegen eczeem is het belangrijk dat je erop let welke andere ingrediënten allemaal voorkomen in een product. Producten die op de eczeem gevoelige huid worden aangebracht, moeten zacht zijn.

Er zijn honderden producten met hyaluronzuur verkrijgbaar, maar kies voor het hyaluronzuur serum van “Simia” als jij het beste wil voor je huid. Hiermee kun je veilig de huid gehydrateerd houden en de vochtbarrière van je huid herstellen.

Hyaluronzuur product voor eczeem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *