Gladskin Rosacea review

Is Gladskin jouw oplossing naar een rosacea-vrije huid?

Gemiddelde leestijd: 30 minuten
Gladskin Rosacea review

Wist je dat wereldwijd meer dan 400 miljoen mensen last hebben van rosacea?

Ik ben zelf ook bekend met de lasten van deze aandoening. De vele onduidelijke onderliggende triggers en de lelijke (terugkerende) huidontstekingen maken het moeilijk van jezelf en huid te houden.

Door naar een dermatoloog te gaan, kan worden vastgesteld of je last hebt van rosacea. Rosacea kenmerkt zich bijvoorbeeld door puistjes, bultjes en blozende roodheid, wat een beetje lijkt op een verbrande huid.

Nadat je weet dat je last hebt van rosacea kunnen gerichte stappen worden gezet. Gladskin heeft op basis van de oorzaken enkele producten ontwikkeld om de rosacea-gevoelige huid te kalmeren en klachten zoveel mogelijk te beperken.

Gladskin is een zeer bekend merk. Je kunt deze partij onder andere kennen van reclames waarin zij aangeven een doorbraak te hebben gevonden voor huidaandoeningen.

Vandaar zijn veel mensen op zoek naar een eerlijke Gladskin rosacea review. Zij willen weten of de Rosacea Cream, Gel en andere Gladskin producten écht de oplossing kunnen zijn.

Dus… Kan Gladskin ervoor zorgen dat roodheid, rode bultjes, puistjes, schilfers, zichtbare bloedvaten en huidverdikkingen op het gezicht verminderen? Voorkom teleurstellingen en blijf verder lezen voor een uitgebreide Gladskin rosacea review, inclusief de ervaringen van andere gebruikers.

Is Gladskin een te vertrouwen partij?

In een review lijkt mij een stukje achtergrond informatie over Gladskin op zijn plaats. Het kan mensen een fijn gevoel geven te weten dat Gladskin een te vertrouwen partij is, omdat je immers hun product op je extra gevoelige huid met rosacea gaat smeren.

Gladskin is bekend in vele landen. Ze hebben al verschillende prijzen in ontvangst mogen nemen. Er is zelfs een artikel op de voorpagina van The Times verschenen van de nieuwe Nederlandse technologie tegen bacteriën die huidaandoeningen veroorzaken.

De technologie van Micreos, die is toegepast in de Gladskin producten, is gekozen als Europa’s meest relevante innovatie, tijdens de finale van de EU competitie Ideas From Europe

Gladskin is een merk van Micreos Human Health. Dit is een Nederlands bedrijf. Micreos wordt gezien als marktleider in de ontwikkeling van veilige en gerichte antibacteriële oplossingen. Hun doel is antibiotica te vervangen voor huidvriendelijke oplossingen.

Door samen te werken met onder andere het Zwitserse Federale Technologie-instituut, ETH Zürich en dermatologen kunnen hoogwaardige producten worden gemaakt.

Aangezien veel symptomen van huidaandoeningen worden veroorzaakt door specifieke type bacteriën heeft Gladskin verschillende productlijnen uitgebracht. Ook de producten tegen rosacea hebben al veel mensen geholpen. Dit is onder andere gebleken uit talloze reviews.

Je kunt wel begrijpen dat Gladskin te vertrouwen is en je met een gerust hart de Gladskin Rosacea Cream of Gel kunt bestellen. Ik heb zelf meerdere malen contact opgenomen met de Gladskin klantenservice en krijg altijd een zeer uitgebreid antwoord terug binnen één dag.

Zijn de anti-rosacea producten van Gladskin veilig?

Aangezien Gladskin producten worden getest door dermatologen zijn de anti-rosacea producten waarschijnlijk veilig. Dermatologen zijn namelijk huidspecialisten.

Het testen op verdraagzaamheid is natuurlijk extra belangrijk voor een huid met rosacea die extreem snel reageert.

De Gladskin producten zijn in het laboratorium (zonder dierproeven) getest op het al of niet veroorzaken van irritatie van de huid en de ogen. Daarnaast zijn de producten ook in grotere en kleinere klinische studies bij mensen getest waarbij er altijd een zeer goede verdraagzaamheid is gezien.

Gladskin zijn doel is huidvriendelijke producten te ontwikkelen die geen agressieve ingrediënten bevatten. Het voordeel hiervan is dat je geen bijwerkingen hoeft te verwachten, zoals een droge huid of een overgevoelige huid voor zonlicht.

De ingrediëntenlijsten zijn kort. Er zullen dan ook geen vreemde ingrediënten voorkomen in Gladskin producten. Gladskin producten zijn vrij van uitdrogende alcohol, parfum, geurstoffen, hormonen, steroïden, sulfaten, conserveringsmiddelen en parabenen die de rosacea-gevoelige huid snel verergeren.

Waarom helpt Gladskin tegen rosacea?

Gladskin biedt twee specifieke producten aan tegen rosacea, namelijk “Gladskin Rosacea Cream” en “Gladskin Rosacea Gel“.

Zowel in de crème als gel is het werkzame ingrediënt Staphefekt™ verwerkt. Dit is een enzym waarmee de bacterie Staphylococcus aureus effectief kan worden gedood.

Verschillende huidaandoeningen kunnen worden veroorzaakt of verergerd door de Staphylococcus aureus bacterie. Vandaar kan het doeltreffend zijn deze bacteriën uit te roeien als je last hebt van rosacea. Hierdoor kan minder roodheid, jeuk en andere vormen van rosacea gerelateerde irritatie worden ervaren. Echter, Gladskin helpt niet tegen uitgezette bloedvaten die je weleens ziet bij rosacea patiënten.

Het fijne van Gladskin is dat de goede bacteriën met rust worden gelaten. Dit maakt Gladskin een zeer uniek product op de markt. Andere crèmes en gels kunnen namelijk ook de goede bacteriën doden, terwijl die juist gunstige functies hebben.

Hoeveel gebruikers ervaren vermindering van rosacea?

Bij het schrijven van deze Gladskin rosacea review viel mij op dat Gladskin aangeeft op hun website: “Het resultaat bij rosacea is dat 90% van de gebruikers minder roodheid in het gezicht ervaart.”

Vandaar vroeg ik mij af waar zij dit percentage vandaan haalde. Ik stuurde Gladskin een mail om hiernaar te vragen en kreeg het volgende antwoord terug van een medewerker:

“Het percentage voor rosacea, waarnaar u refereert, zijn voornamelijk gebaseerd op klant tevredenheidsonderzoeken die maandelijks uitgevoerd worden. Vele honderden klanten hebben inmiddels hun ervaringen gedeeld, waaruit blijkt dat 90% minder roodheid op het gezicht ervaart na het gebruik van Gladskin.”

Gladskin Rosacea Cream of Gladskin Rosacea Gel gebruiken?

Ik kan begrijpen dat je wilt weten of je beter de Gladskin Rosacea crème of gel kunt gebruiken.

De Gladskin Roscea Cream is ontwikkeld voor een droge rosacea-gevoelige huid. Anderzijds is de Gladskin Gel ontworpen voor zowel een vettere rosacea-gevoelige huid als een rosacea-gevoelige huid die intolerant is voor de ingrediënten in de crèmes.

 • Ingrediënten Gladskin Rosacea Cream: Aqua, Propylene glycol, Vaselinum album, Cera cetomacrogolis emulsificans, Paraffinum liquidum, Glycerin, Arginine HCl, Sodium chloride, Trometamol, Staphefekt™ SA.100 C2.4, Calcium chloride
 • Ingrediënten Gladskin Rosacea Gel: Aqua, Propylene glycol, Hydroxypropyl methylcellulose, Glycerin, Arginine HCl, Sodium chloride, Trometamol, Staphefekt™ SA.100 C2.4, Calcium chloride.

Zoals je aan de ingrediëntenlijsten kunt zien, bevat de Gel iets minder ingrediënten. Daarnaast is in beide producten het belangrijkste actieve ingrediënt tegen rosacea genaamd Staphefekt™ verwerkt. De concentratie Staphefekt™ verschilt niet in de crème of gel. Beide zijn dus even effectief in het doden van de rosaca-veroorzakende bacteriën.

Mocht je toch graag de Gladskin Rosacea Gel willen gebruiken voor jouw droge huid, omdat je huid zeer gevoelig is, dan kan de Gel soms wat trekkerig aanvoelen. Vandaar adviseert Gladskin je eigen gebruikelijke (hydraterende) crème naast de Gel te blijven gebruiken.

De enige verschillen aan de Gladskin Rosacea Cream en Gel zitten dus in de textuur en samenstelling. Beide producten kunnen erg effectief zijn bij rosacea die wordt veroorzaakt of verergerd door Staphylococcus aureus.

Review over Gladskin Rosacea Cream
Gladskin Rosacea Cream
Ervaringen met Gladskin Rosacea Gel
Gladskin Rosacea Gel

Hoe gebruik je de Gladskin Rosacea Crème en Gel gecombineerd?

De Gladskin Rosacea Cream is speciaal ontwikkeld voor de droge huid en kan worden gebruikt als een dag- en/of nachtcrème.

De Gel is geschikt voor de vettere huid, maar kan in combinatie met een aanvullende dag- en/of nachtcrème naar keuze (zoals een anti-aging crème of een getinte moisturiser) ook worden toegepast bij een droge of gecombineerde huid.

Hoewel de Cream en Gel afzonderlijk van elkaar kunnen worden gebruikt, geven klanten die last hebben van rosacea aan het prettig te vinden beide producten af te wisselen.

Klanten gebruiken bijvoorbeeld de Gel in de ochtend met daarna hun eigen gezichtsverzorging en de Cream in de avond. Echter, je kunt het ook andersom doen.

Om deze reden heeft Gladskin de Day & Night Set combinatie gemaakt, zodat de producten samen met enige korting aangeschaft kunnen worden.

Welke producten van Gladskin zijn nog meer geschikt bij rosacea?

Ik kan me voorstellen dat je je huid goed wilt verzorgen of meer wilt doen om snel van rosacea af te komen. Gezichtsreinigers, exfolianten, scrubs en make-up removers worden bijvoorbeeld vaak gebruikt.

Zoals je weet kan de huid van iemand met rosacea overdreven reageren op ingrediënten in producten. Om verergering te voorkomen raad ik je aan Gladskin Rosacea Cream en/of Gladskin Rosacea Gel te combineren met hun andere milde producten.

Met een basis routine help je tegelijkertijd roodheid en ontstekingen tegen te gaan.

Gladskin biedt dan ook een gezichtsreiniger, scrub en make-up remover aan die allemaal geschikt zijn bij rosacea. Gebruik deze bijvoorbeeld om je poriën te reinigen, de huid te kalmeren en ontstekingen te verminderen.

Ik zie het als extra hulpmiddelen om symptomen van een rosacea-gevoelige huid, zoals roodheid en puistjes zoveel mogelijk tegen te gaan.

Verdwijnt alle rosacea écht door Gladskin te gebruiken? Persoonlijke review

Het is nu tijd voor mijn persoonlijk Gladskin rosacea review. Ik ga je uitgebreid vertellen wat ik er van vind. Hierna zal ik je ook vertellen over de mogelijke slechte kanten van Gladskin.

Ten eerste vind ik de Gladskin rosacea producten er heel clean uitzien. Het is een combinatie van voornamelijk de kleuren wit en roze met in het zwart geschreven “Gladskin”. Mocht jij ook een gezin hebben en verschillende Gladskin producten gebruiken, dan kunnen deze makkelijk uit elkaar worden gehouden in de badkamer.

Aangezien Gladskin aangeeft dat 90% van de gebruikers met rosacea een vermindering van roodheid in hun gezicht ervaart, kan worden gesteld dat de Gladskin crème en gel daadwerkelijk kunnen helpen. Daarnaast zijn op internet ontzettend veel positieve geluiden van klanten te horen over Gladskin.

Onthoud wel dat er tal van onderliggende oorzaken voor rosacea kunnen zijn. Misschien wordt jouw rosacea veroorzaakt door iets anders dan Staphylococcus aureus, zoals histamines in voedingsmiddelen, stress, weersomstandigheden of hormonale schommelingen.

Toch schijnt volgens onderzoek de meerderheid van bacteriële (huid)ontstekingen te worden veroorzaakt door Staphylococcus aureus.

Bovendien merken ontzettend veel mensen snelle resultaten op. Dit kan eenvoudig worden verklaard, omdat Staphylococcus aureus bacteriën zich voornamelijk bevinden aan het huidoppervlak en Staphefekt™ hier binnen enkele seconden de bacteriën kan vernietigen. Aangezien bacteriën zich ook onder het huidoppervlak kunnen bevinden, kan het langer duren voordat het optimale effect van Gladskin rosacea producten is bereikt. Dit effect is meestal na één maand bereikt.

Ik vind Gladskin Rosacea Cream en Gel geweldige producten om rosacea tegen te gaan en te voorkomen dat je aan de gang moet met heftige, dure dermatologische behandelingen, zoals antibiotische crèmes en pillen die zelfs gevaarlijk kunnen zijn.

Antibacteriële resistentie doodt bijna vijftigduizend mensen per jaar in de EU en de VS

Het is dus de moeite waard één of meerdere producten van Gladskin te proberen als je last hebt van rosacea.

Wat ik wel jammer vind is dat Gladskin geen SPF (sun protection factor) verkoopt, terwijl ik dit als onmisbaar zie voor een rosacea-gevoelige huid. Door je huid te beschermen tegen de zon, kan een verergering van ontstekingsreacties worden voor gekozen. Vandaar blijf ikzelf een minerale zonnefilter gebruiken.

Gladskin Rosacea
Gladskin Rosacea

Beoordeling door Lotte,

22 jun 2022
4

Ik zie Gladskin producten tegen rosacea als symptomatische behandelingen. Hiermee bedoel ik dat ze gericht zijn op het tijdelijk bestrijden van de symptomen door bijvoorbeeld de rosacea veroorzakende bacteriën te bestrijden. Je begrijpt dus dat de effecten kunnen stoppen als je stopt met het gebruiken van Gladskin Rosacea Cream of Gel. Je kunt Gladskin zeker proberen als je last hebt van rosacea, maar zorg ook dat je onderliggende triggers gaat vaststelt en probeert tegen te gaan. Het kan immers erg duur zijn een lange tijd Gladskin te blijven gebruiken. Echter, een vermindering van symptomen kan je een beter zelfbeeld en meer zelfvertrouwen geven. Daar is ook veel voor te zeggen. Maak deze afweging dus voor jezelf en weest niet opeens teleurgesteld als rosacea weer terugkomt na het gebruiken van Gladskin.

Voor- en nadelen van Gladskin tegen rosacea

Geen enkel merk kan iedereen tevreden houden met hun producten. Hoewel Gladskin bewezen effectief is tegen Staphylococcus aureus wat gepaard kan gaan met rosacea, zijn er mogelijk ook een aantal nadelen te bedenken.

Een eerlijke review bevat natuurlijk ook de minpunten. Deze heb ik gebaseerd op mijn eigen ervaringen en reviews van andere gebruikers:

Voordelen

 • In de meeste gevallen heb je het product morgen nog in huis, zodat je direct kunt beginnen.

 • Veel rosacea patiënten ervaren direct of na enkele dagen al verbetering, zoals minder bultjes, roodheid en pijn.

 • Geen vreemde ingrediënten gebruikt die de huid met rosacea snel zullen verergeren. Het is een minimale hoeveelheid ingrediënten.

 • Gladskin heeft met hun Staphefekt™ een zeer uniek product ontwikkeld, omdat hiermee uitsluitend de slechte bacteriën worden aangevallen.

 • Gladskin Rosacea Cream en Gel zijn uitgebreid getest

 • Er is geen doktersrecept nodig om te beginnen.

 • Ook aanvullende Gladskin producten tegen rosacea.

Nadelen

 • Met de Gladskin crème of gel wordt niet gericht op hormonen, voeding of andere onderliggende oorzaken van rosacea.

 • Symptomen van een rosacea-gevoelige huid kunnen terugkomen als je stopt met het gebruiken van Gladskin.

 • Het kopen van Gladskin is zonde van je geld, als de bacterie geen rol speelt bij jouw rosacea.

 • Rosacea een lange tijd blijven behandelen met Gladskin kan duur zijn.

 • Soms worden resultaten pas merkbaar na één maand.

 • De huid kan tijdelijk verergeren door te beginnen met Gladskin, door de afbraakproducten die vrijkomen bij het doden van de S. aureus-bacterie.

 • Gladskin heeft geen producten met SPF (Sun Protection Factor).

 • Ik heb geen links kunnen vinden naar studies over Gladskin rosacea producten. Update: op de website www.micreos.com staan veel links naar publicaties.

Dit is een flinke lijst met nadelen. Dit zijn echter slechts mogelijke nadelen, en hoeven dus niet voor iedereen te gelden. Ook is Gladskin hier gewoon eerlijk over op hun website. Toch wilde ik het nog even benoemen.

Zijn Gladskin producten tegen rosacea betaalbaar?

Gladskin Rosacea Cream en Gel hebben vaak hetzelfde prijskaartje. Eventueel kan worden gekozen voor meer een verpakking met meer milliliter om geld te besparen.

Je betaalt bijvoorbeeld voor 15 ml €18,95 en voor 100 ml €63,60. Ik raad je aan te beginnen met de laagste hoeveelheid om geldverspilling te voorkomen. Dit is namelijk genoeg het ongeveer één tot anderhalve maand uit te proberen. Dit zou voldoende tijd moeten zijn om de eerste resultaten te zien. Mocht je tevreden zijn over de Gladskin producten tegen rosacea, dan kan je uiteraard kiezen voor hogere volumes.

Persoonlijk vind ik de Gladskin producten betaalbaar. Het zijn namelijk unieke producten die daadwerkelijk erg veel verschil kunnen maken in de strijd tegen jouw rosacea. Het wordt wel duur een dure behandeling als je van plan bent Gladskin de komende tien jaar nog te gebruiken, maar dat is logisch. Dit geldt natuurlijk ook als je graag een basis verzorgingsroutine met eventueel SPF wilt aanhouden. Dit zijn extra kosten.

Gladskin is bijvoorbeeld te koop op het betrouwbare bol.com platform. Op het moment van spreken is de Gladskin Rosacea Gel zelfs €2,20 goedkoper op bol.com dan op de website van Gladskin! Hier zijn ook maar liefst nog eens 81 reviews over de crème en 28 reviews over de gel te vinden.

Review conclusie: & is Gladskin jouw oplossing naar een rosacea-vrije huid?

Er is een goede kans dat Gladskin jouw oplossing gaat zijn naar een rosacea-vrije huid. Je kunt in ieder geval proberen symptomen van rosacea, zoals roodheid, bultjes en pijn tegen te gaan.

Je kunt een keuze maken uit de Gladskin Rosacea Cream en Gel. Veel mensen die last hebben van rosacea gebruiken beide producten. Bovendien gebruiken veel mensen nog meer producten van Gladskin, omdat deze zacht zijn voor de rosacea-gevoelige huid.

In deze Gladskin rosacea review is duidelijk naar voren gekomen dat ik de producten het proberen waard vind. De vele goede ervaringen zijn er niet voor niets gekomen. Veel mensen behalen al zichtbare resultaten in de eerste dagen.

Mijn ervaringen zijn in ieder geval positief.

Je kunt nu verder zoeken naar ervaringen omtrent het gebruiken van Gladskin tegen rosacea. Ik denk echter dat je beter zelf kunt uittesten wat Gladskin voor jouw rosacea-gevoelige huid kan betekenen. Onze huiden zijn namelijk anders.

Als jij in gedachten houdt dat naast symptomen ook onderliggende oorzaken van rosacea kunnen worden aangepakt, raad ik je de Gladskin Rosacea Cream of Gel van harte aan.

Wat mij betreft is Gladskin het geld het zeker waard. Alleen al de verbetering van je mentale gezondheid en levenskwaliteit vind ik onbetaalbaar.

Druk op de onderstaande button om de Gladskin producten tegen rosacea te bekijken en eventueel direct te kopen.

Veelgestelde vragen omtrent Gladskin tegen rosacea

Sommige mensen zitten nog met vragen. De informatie op de website vind ikzelf ook niet super duidelijk vormgegeven. Om je een ellendig lange review te bestaande bespreek ik hieronder nog even los de veelgestelde vragen.

Hoe gebruik je de Gladskin Rosacea Cream of Gel?

De Gladskin Rosacea Cream of Gel mogen twee tot drie keer per dag worden aangebracht op de huid.

Zorg ten eerste dat je huid schoon is. Er mogen dus geen zeep- en productresten op aanwezig zijn. Vervolgens hoef je maar een klein beetje Gladskin Rosacea Cream of Gel aan te brengen op en rondom de rosacea.

Als je teveel aanbrengt, kunnen witte stukjes vormen. Deze hoef je er alleen maar van af te halen met een tissue of van af te wassen met water. Het is dus niets ernstigs.

Na het 10 minuten in te laten trekken in de huid mogen eventuele aanvullende huidproducten worden aangebracht. Wacht tien minuten, omdat bepaalde ingrediënten uit andere producten nadelig kunnen zijn voor de werking van Staphefekt™. Vermijd in ieder geval producten die alcohol of parfum bevatten, omdat je anders rosacea kan verergeren.

Je mag de Gladskin Rosacea Cream of Gel elke dag gebruiken en voor een langere periode. Er wordt namelijk alleen op milde wijze gericht op de slechte bacteriën en dus niet op de bacteriën die ons beschermen.

Op welke lichaamsdelen mogen Gladskin Rosacea Cream en Gel worden aangebracht?

In principe mogen Gladskin producten tegen rosacea op het hele lichaam worden aangebracht. Breng producten echter alleen aan op de intacte huid, en dus niet op open wonden of op de slijmvliezen. Je kunt het er wel omheen aanbrengen, maar dus bijvoorbeeld niet direct in de ogen of in de mond.

Zijn Gladskin producten comedogeen?

Wanneer een product de poriën verstopt, wordt dit een comedogeen product genoemd. Het gevolg is dat mee-eters ontstaan en poriën verstoppen met vuil. Aangezien er geen ingrediënten in Gladskin producten zijn verwerkt die de poriën verstoppen, zijn ze niet-comedogeen.

Kan je Gladskin gebruiken in combinatie met andere behandelingen tegen rosacea?

Om Gladskin te gebruiken is geen recept verplicht.

Aangezien je last hebt van rosacea bestaat de kans dat je op dit moment ook professionele behandelingen ondergaat van een arts of dermatoloog. Bespreek altijd met je zorgverlener of het verstandig is Gladskin te combineren om bijwerkingen te voorkomen.

Mag je Gladskin gebruiken tegen rosacea als je zwanger bent?

Aangezien Gladskin nog geen onderzoek heeft gedaan naar het gebruiken van hun producten door vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, kunnen zij geen aanbevelingen doen. Vraag je arts om advies.

Kunnen Gladskin Rosacea Cream en Gel bijwerkingen opleveren?

De kans op eventuele bijwerkingen is klein.

Er kan wel een tijdelijke verergering ontstaan, maar dit effect zal verminderen naarmate je Gladskin Rosacea Cream of Gel langer gebruikt. Tevens hoort dit ongemak mild te zijn, niet langer dan 10 dagen te duren en is het vaak een indicatie dat Gladskin zijn werk begint te doen.

Ook kan je allergisch zijn voor één van de ingrediënten in de producten.

Eventueel kan je een beetje van de crème of gel aanbrengen op een klachtvrije zone, zoals de binnenkant van je elleboog. Wanneer er geen vreemde reactie ontstaat, is het waarschijnlijk veilig om aan te brengen op de rosacea op je gezicht.

Aangezien Gladskin Rosacea Cream en Gel medische hulpmiddelen zijn, dien je de bijsluiter te lezen voordat je begint met het gebruiken ervan.

Neem contact op met de klantenservice van Gladskin als je nog steeds met vragen zit na het lezen van deze review.

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *