Frankincense wierook olie voor huid en gezicht

6 Voordelen van wierook olie voor je huid en gezicht

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
Frankincense wierook olie voor huid en gezicht

Sinds duizenden jaren wordt wierook gebruikt. De oude Grieken, Romeinen en Egyptenaren gebruikten het dan ook al een lange tijd geleden.

Wierook olie wordt de laatste tijd steeds vaker gebruikt voor verschillende doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan aromatherapie met wierookolie om stress te verminderen, beter te slapen en mentale rust te krijgen. Denk ook aan het gebruiken van wierookolie tegen een hoge bloeddruk, hoesten en koorts.

Wierook olie wordt ook wel frankincense olie genoemd, omdat dit de Engelse vertaling is.

Hoewel er meer wetenschappelijk en klinisch onderzoek nodig is, denken mensen dat wierook olie gunstig kan zijn door anti-verouderings- en gezondheidsvoordelen. Het is dan ook één van de meest gebruikte essentiële oliën die op de huid kan worden aangebracht.

Lees verder om te ontdekken wat wierook olie voor je huid en gezicht kan betekenen.

Voordelen van frankincense olie voor huid en gezicht

Wierook olie of frankincense olie wordt gemaakt uit hars van de Boswellia Carterii boom. Dit is een boom met dikke takken en geclusterd blad. Boswellia bomen zal je dan ook vooral vinden in droge en koude streken bij berggebieden.

Frankinsence olie kan zowel plaatselijk worden aangebracht op de huid als worden verdampt om te profiteren van verschillende voordelen.

Hieronder zet ik de belangrijkste mogelijke voordelen van frankincense wierook olie voor je huid en gezicht op een rijtje.

  1. Wierook schijnt sterke ontstekingsremmende en kalmerende eigenschappen te hebben. Dit kan betekenen dat wierook olie ontstekingen op de huid kan verminderen.
  2. Ook wordt gedacht dat wierook olie ervoor kan zorgen dat rimpels, fijne lijntjes, pigmentvlekken en andere huidverouderingstekenen minder snel ontstaan of sneller wegtrekken. Dit komt door het bestanddeel alfa-pineen in wierook en het versnellen van het celvernieuwingsproces.
  3. Tevens zouden wonden sneller kunnen genezen, de huid sterker kunnen worden en littekens kunnen worden voorkomen.
  4. Een ander voordeel is het reguleren van de talgproductie door de terpenen in wierook. Dit voordeel kan vooral gunstig zijn voor iemand met een vette of acne-gevoelige huid.
  5. Bacteriën zouden kunnen worden bestreden, waardoor klachten van huidaandoeningen kunnen verminderen. Dit kan bijvoorbeeld gunstig zijn als je last hebt van acne, eczeem of rosacea, omdat deze huidaandoeningen veelal gepaard gaan met bacteriën.
  6. Bovendien kan de elasticiteit en stevigheid van de huid verbeteren door de natuurlijke samentrekkende eigenschappen van wierook olie.

Door alle voordelen en de enorme vraag naar wierook olie werd het vroeger gezien als het “vloeibare goud”.

Hoe kan je wierook olie aanbrengen op je huid en gezicht?

Wierook olie kan bijvoorbeeld worden aangebracht door een huidverzorgingsproduct met wierook olie aan te schaffen.

Anderzijds is frankincense olie ook geschikt voor mensen die liever zelf een huidverzorgingsbrouwsel maken. Simpelweg neem je een paar druppels van de olie en voeg je deze toe aan een mengsel met een geschikte dragerolie, andere natuurlijke ingrediënten of een neutrale huidcrème.

Aangezien wierook olie een zeer krachtige olie is moet deze worden vermengd met een dragerolie. Dit moet altijd gebeuren in het geval van een essentiële olie. Je kunt het bijvoorbeeld mengen met jojoba olie, druivenpitolie of kokosolie.

Bekijk ook: “druivenpitolie voor de huid

Door mogelijke voordelen voor je huid kan je overwegen wierook olie te gebruiken. Op deze manier kun je het zelf ervaren wat het echte effect is.

Je kunt het beste even contact opnemen met een dermatoloog, oftewel een huidspecialist, zodat kan worden bepaald of wierook olie ook geschikt is voor jouw huidtype en mogelijke huidaandoening. Daarnaast kunnen zij je meer vertellen over de veiligheid ervan. Zwangere vrouwen mogen het bijvoorbeeld niet gebruiken.

Welk product met frankincense wierook olie kan je gebruiken?

Zoals aangegeven is er meer onderzoek nodig naar frankincense olie, maar huidverzorgingsmerken bieden wel degelijk wierook olie aan. Er zijn bijvoorbeeld oogcrèmes, maskers, serums, gezichtsoliën en lichaamsoliën verkrijgbaar die wierook olie bevatten.

Mijn voorkeur gaat uit naar pure wierook olie. Deze kun je namelijk aanbrengen op je huid, zonder andere ingrediënten hoeven aan te brengen op de huid. Vaak bevatten kant- en klare crèmes allerlei chemische stoffen die niet goed zijn voor de huid.

Bekijk de wierook olie van “BeriVita“. Dit kan een goede keuze zijn, omdat deze wierook olie 100% zuiver is en er tijdens de bereiding gebruik is gemaakt van de juiste extractiemethode. Hierdoor zijn de goede stoffen in wierook olie bewaard gebleven.

Frankincense olie product voor huid

Samenvatting

Je hebt in dit artikel kunnen lezen over de potentiele voordelen van wierook olie voor je huid en gezicht. Mensen noemen het ook wel frankincense olie.

Het is populair, omdat het een natuurlijk product is en mogelijk voordelen kan bieden voor meerdere huidtypes en specifieke huidproblemen.

Er wordt bijvoorbeeld gedacht dat wierook olie natuurlijke ontstekingsremmende, antibacteriële en samentrekkende eigenschappen heeft.

Om wierook olie aan te brengen op de huid, moet deze eerst worden vermengd met de juiste hoeveelheid dragerolie. Vervolgens mag het worden aangebracht op je gezicht of andere delen van je huid.

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *