Eczeem op voorhoofd

Herkennen, oorzaken en behandelen

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
eczeem op voorhoofd

Heb je last van roodheid, droogheid en bultjes op je voorhoofd? Dan heb je misschien wel last van eczeem op je voorhoofd.

Naar schatting krijgt ongeveer een derde van de bevolking last van eczeem op één of meerdere lichaamsdelen.

Het is niet gemakkelijk om eczeem te behandelen. Er zijn namelijk verschillende oorzaken, en dus ook verschillende behandelingen die horen bij deze huidaandoening.

Aangezien eczeem gepaard kan gaan met emotionele zorgen, pijn en jeuk is het de hoogste tijd om er iets aan te gaan doen. In deze blog ga je dan ook een aantal van mijn beste tips krijgen om eczeem op je voorhoofd te behandelen. Houd hierbij rekening dat ik geen medisch adviseur ben.

Herkennen van eczeem op voorhoofd

Wanneer eczeem op het voorhoofd zit, is er huiduitslag aanwezig. Je herkent dit aan kleine bultjes, blaren en schilfers. Vaak zijn er ook rode en droge plekken te zien op het voorhoofd.

Aangezien eczeem op het voorhoofd voor iedereen zichtbaar is, is het een enorm vervelende plek.

Wanneer er aan eczeem wordt gekrabd, kan de huid barsten of bloeden. Er kan dan gemakkelijk een infectie ontstaan. Ook kan de huid dikker en donkerder worden. Bovendien kunnen er littekens ontstaan.

Om er zeker van te zijn of het daadwerkelijk gaat om eczeem op je voorhoofd kun je er een arts naar laten kijken.

Ontstaan van eczeem op het voorhoofd

Er bestaan verschillende soorten eczeem. De bekendste soort is atopische eczeem.

Mensen die last hebben van eczeem vragen zich vaak af waarom het hun treft en anderen niet. Echter, zelfs voor onderzoekers is het nog niet duidelijk wat de exacte trigger is voor het ontstaan van eczeem op het voorhoofd of op een andere plek.

Waarschijnlijk heeft het ontstaan van eczeem te maken met je genen en directe en indirecte invloeden uit je omgeving.

In het geval van eczeem op het voorhoofd zijn er ook andere verklaringen voor te bedenken. Denk bijvoorbeeld aan schoonheidsproducten die worden aangebracht op het voorhoofd. Producten, zoals make-up en crèmes kunnen dan ook ingrediënten bevatten die eczeem veroorzaken. De eczeem die hierdoor ontstaat, wordt ook wel contacteczeem genoemd.

Ook zouden symptomen van eczeem kunnen ontstaan en verergeren door zweet, stress en slaapgebrek. Bovendien zijn er eczeem patiënten die melden dat hun eczeem ontstaat nadat zij bepaalde voedingsmiddelen hebben gegeten. Denk bijvoorbeeld aan zuivel, eieren, pinda’s en schaaldieren.

Personen met eczeem kunnen last ervaren door verschillende triggers. De oorzaak verschilt dus per persoon. Bij de meeste mensen ontstaat eczeem door de Staphylococcus aureus bacterie.

Hoe kun je eczeem op het voorhoofd behandelen?

Aangezien het nog niet precies bekend is waardoor eczeem op het voorhoofd ontstaat en er vaak meerdere oorzaken zijn, is er ook nog geen specifieke behandeling tegen eczeem.

Gelukkig zijn er wel een aantal manieren om de eczeem te kalmeren. Er kan dus in ieder geval voor worden gezorgd dat de hevigheid van de jeuk, roodheid en droogheid afneemt.

Eczeem op het voorhoofd dient anders te worden behandeld dan eczeem op het lichaam. De huid van het voorhoofd is immers een stuk dunner dan bijvoorbeeld de rug. Zorg daarom dat de concentratie van een behandeling is afgestemd op de eczeem op je voorhoofd.

Hieronder bespreek ik enkele mogelijke manieren om de eczeem op je voorhoofd te behandelen.

Hydratatie

Wanneer de huidbarrière beschadigt raakt, kan er eczeem ontstaan. Daarom is het van belang de huid dagelijks te hydrateren, zodat het vocht vast kan houden en niet zal uitdrogen. Dit kan er ook voor zorgen dat de jeuk stopt of minder erg wordt.

Huidverzorgingsproducten

Voor het behandelen van eczeem op het voorhoofd is het raadzaam milde producten te gebruiken. Het liefst gebruik je natuurlijke producten, omdat deze geen ingrediënten bevatten die de eczeem-gevoelige huid zullen irriteren. Op deze manier kun je de eczeem behandelen, maar verergering voorkomen. Er zijn verschillende huidverzorgingsmerken die een speciale lijn hebben voor eczeem. Denk bijvoorbeeld aan Paula’s Choise, Gladskin, La Roche-Posay, Eucerin en Cerave.

Professionele middelen

Wanneer vrij verkrijgbare middelen geen tot nauwelijks effect hebben op je eczeem kan het nodig zijn een middel te laten voorschrijven door een arts of dermatoloog. Je kunt bijvoorbeeld een steroïde crème laten voorschrijven om eczeem op het voorhoofd te behandelen. Ook kan er worden gekozen voor vochtinbrengende crèmes op recept. Er kan zelfs lichttherapie worden ingezet tegen eczeem.

Vermijd de zon

Wanneer je niet te lang in de zon verblijft, kan dat voordelig zijn voor je huid. Het aanbrengen van zonnebrand kan er namelijk voor zorgen dat er huidirritatie en ontstekingen ontstaan. Tevens kun je meer gaan zweten in de zon, wat een andere trigger is. Zorg daarom dat je een zonnebrandcrème draagt die geschikt is voor een huid met eczeem. Ook kan het verstandiger zijn de schaduw op te zoeken en een hoed te dragen, zodat je voorhoofd uit de zon blijft.

Krab niet aan de eczeem

Aangezien eczeem behoorlijk kan jeuken kan het verleidelijk zijn eraan te krabben. Veel patiënten hebben dan ook de neiging eraan te komen of er door de kleding heen aan te krabben met hun nagels. Dit kan echter verschillende verergeringen, zoals littekens veroorzaken. Het kan zelfs zo zijn dat je onbewust gaat krabben wanneer je slaapt. Je kunt daarom een speciaal kledingstuk tegen eczeem komen, zoals een bivakmuts of een handschoen ter bescherming van je hoofdhuid. Het voordeel van een speciaal product tegen eczeem is dat het de eczeem kan kalmeren, ontstekingen kan afremmen, zweet vermijd en gemaakt is van stoffen die geen eczeem laten ontstaan.

Voorzichtig wassen van de huid

Een goede verzorging van de huid is belangrijk voor eczeem. Ga alleen niet te heet en te lang douchen als je last hebt van eczeem. Dit kan namelijk de klachten verergeren. Zorg dus dat je lauwwarm water gebruikt voor het wassen van je eczeem-gevoelige huid. Vervolgens dien je een handdoek te gebruiken en daarbij deppende bewegingen te maken, zodat er geen wrijving ontstaat en de huid niet geïrriteerd raakt.

Gladskin: een revolutionaire doorbraak in de behandeling van eczeem

Bij de meeste mensen ontstaat eczeem op het voorhoofd door de aanwezigheid van de bacteriesoort genaamd Staphylococcus aureus. Daarom is het van belang dat deze bacterie wordt aangepakt.

Bij het doden van de eczeem-veroorzakende bacterie is het wel belangrijk dat de goede bacteriën met rust worden gelaten. Dit is ook gelijk waar het mis gaat bij de meeste producten. Zij doden namelijk zowel goede als slechte bacteriesoorten die leven op de huid.

Gladskin heeft met het ingrediënt Staphefekt bereikt dat alleen de slechte bacteriën worden aangepakt.

Al duizenden patienten met eczeem hebben de producten van Gladskin geprobeerd en enorme resultaten behaald. Veel mensen die met Gladskin beginnen hebben voorheen al meerdere producten geprobeerd.

Probeer Gladskin zelf eens uit en zie wat het met de eczeem op je voorhoofd kan doen.

Gladskin eczeem gel

Wil jij meer informatie over de Gladskin Eczeem Gel?

  • Kalmeert de huid
  • Voorkomt ontstekingen
  • Vermindert roodheid en jeuk
  • Laat de goede bacteriën met rust
  • Werkt meestal binnen enkele dagen
  • Al meer dan 100.000 levens veranderd
Ja! Ik wil meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *