Eczeem onder de oksel

Oorzaken, zelfzorg en zalven

Gemiddelde leestijd: 6 minuten
eczeem onder oksel

Eczeem is een huidaandoening die overal op het lichaam voor kan komen, vooral in de plooien van het lichaam. De huidaandoening gaat gepaard met jeuk, roodheid en een branderig gevoel. Ook is de huid vaak ruw en uitgedroogd.

Het komt voor bij 1 op de 5 kinderen in Westerse landen, maar ook volwassenen kunnen last ondervinden.

Wanneer je eczeem onder je oksels hebt kan dit extra vervelend zijn. Dit komt omdat de huid onder je oksels eigenlijk altijd in contact is met iets.

Immers, de enige manier om je oksels te luchten is door je armen omhoog of opzij uit te strekken. En zo kun je niet de hele dag rondlopen.

Het schuren van de oksel met kledingstukken kan het eczeem verergeren. Ook kan het dragen van deodorant vervelend zijn op het moment dat je eczeem onder je oksels ervaart. Daarnaast wil je natuurlijk ook niet de hele dag krabbend aan je oksels rondlopen.

Maar wat kun je wel doen aan eczeem onder je oksels? En waardoor ontstaat het?

De oorzaken van eczeem onder de oksels

Bij de behandeling van eczeem is het belangrijk dat je ontdekt wat het eczeem veroorzaakt. Door deze triggers te verminderen voorkom je namelijk de verspreiding van de eczeem of de terugkeer ervan.

Eczeem onder de oksels is een veelvoorkomende vorm van eczeem als gevolg van chemicaliën in bijvoorbeeld zeep of deodorant. Ook kunnen bepaalde allergieën deze vorm van eczeem laten ontstaan.

Maar de meest voorkomende oorzaak van eczeem onder de oksels is toch wel zweet. Zweten zorgt ervoor dat de huid uitgedroogd raakt en gaat jeuken. Daarom komt eczeem onder de oksels meestal voor in de zomer.

De wrijving van huid op huid bij de oksel of de wrijving van kledingstukken met de huid van de oksel maakt de huid nog ruwer en verergert het eczeem.

Eczeem onder oksels laten behandelen door een professional

Eczeem onder de oksels is natuurlijk erg vervelend. Het is mogelijk om eczeem te behandelen met behulp van medicatie die wordt voorgeschreven door een huisarts of dermatoloog.

In de meeste gevallen krijg je na het bezoek aan de huisarts een zalf voorgeschreven die het immuunsysteem onderdrukt of de ontsteking van de huid die optreedt bij eczeem vermindert en daarmee de symptomen verlicht.

Bij een ernstige vorm van eczeem onder de oksel kan er ook voor worden gekozen om een behandeling te ondergaan met lichttherapie.

Wat kan ik er zelf tegen doen?

Daarnaast zijn er ook een aantal acties die je zelf kunt ondernemen om te voorkomen dat het eczeem weer terugkeert.

Wanneer je eczeem onder je oksels ervaart dan is het belangrijk dat je goed nagaat van welk materiaal de kleding is gemaakt die je draagt. Bepaalde kledingstoffen verergeren de kans op zweten en daarmee de kans op eczeem. Denk bijvoorbeeld aan nylon en latex. Ook ruwe kleding is ongewenst om te dragen op het moment dat je eczeem ervaart onder je oksels. Wat je bijvoorbeeld wel kunt dragen is zachte, losse kleding gemaakt van bamboe of katoen.

Besef ook dat er andere producten in aanraking kunnen komen met je oksels. Een allergoloog kan jou helpen bij het vinden van de exacte triggers en allergenen.

Het vermijden van warm water maar tegelijkertijd wel het blijven hydrateren van de huid is ook van belang bij het voorkomen van eczeem. Het juist hydrateren van de huid kan zonder water door bijvoorbeeld een goede vochtinbrengende crème te gebruiken. Voorkom het gebruik van een crème met parfumstoffen erin. Deze kan namelijk het eczeem verergeren.

Douche ook zo snel mogelijk na het zweten. Op deze manier voorkom je dat zweetresten op de huid blijven plakken en verdere irritatie veroorzaken. Een goede hygiëne onder je oksels is dan ook belangrijk. Vermijd wel ingrediënten in okselsprays die een allergische reactie of huidirritatie laten ontstaan.

Bovendien is het niet verstandig te krabben aan eczeem onder de oksel. Dit kan namelijk leiden tot verergering, wonden, bloeden en langer aanhouden van de problemen. Misschien ben je wel eens wakker geworden en merkte dat je onbewust lag te krabben aan je oksels. Daarom kan het raadzaam zijn bamboe handschoenen te dragen als je gaat slapen.

Gladskin tegen eczeem onder je oksels

Ben jij al bekend met de revolutionaire aanpak tegen eczeem onder je oksels, genaamd Gladskin?

Anders moet je echt even naar de beste eczeem zalf kijken. Gladskin heeft namelijk een nieuwe aanpak voor eczeem mogelijk gemaakt. Dit is gerealiseerd met een baanbrekend ingrediënt waarmee uitsluitend de eczeem-veroorzakende bacteriën worden aangepakt.

Het voordeel hiervan is dat je immuunsysteem en goede huid bacteriën niet tot last worden gebracht. Het is dan ook een totaal andere oplossing dan andere reguliere medicijnen, zalven en crèmes.

Als jij meer informatie wilt over hoe Gladskin jou kan helpen bij het behandelen van de eczeem onder je oksels, dan kun je klikken op onderstaande knop.

Gladskin eczeem gel

Wil jij meer informatie over de Gladskin Eczeem Gel?

  • Kalmeert de huid
  • Voorkomt ontstekingen
  • Vermindert roodheid en jeuk
  • Laat de goede bacteriën met rust
  • Werkt meestal binnen enkele dagen
  • Al meer dan 100.000 levens veranderd
Ja! Ik wil meer informatie!

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *