Eczeem op billen

Symptomen, oorzaken en behandelingen

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
eczeem op billen

Eczeem op de billen kan gepaard gaan met irritatie, roodheid, pijn en jeuk. Vooral de billen kunnen een gevoelige plek zijn voor het ontstaan van deze nare huidaandoening.

Misschien schaam je jezelf voor de uitslag op je billen. Eczeem kan dan ook een invloed hebben op je zelfvertrouwen en zelfbeeld.

Gelukkig zijn er verschillende kledingstukken en middelen ontworpen die verlichting van de symptomen kunnen bieden.

Om je te helpen heb ik een compleet artikel voor je geschreven over het ontstaan van eczeem op je billen. Natuurlijk ga ik je ook vertellen op welke manieren je de eczeem effectief kunt behandelen.

Eczeem op de billen of iets anders?

Als je momenteel last hebt van uitslag op je billen is het allereerst goed om er zeker van te zijn om wat voor soort uitslag het precies gaat. Een eczeem behandeling gaat bijvoorbeeld niet werken als je eigenlijk last hebt van een andere soort uitslag.

Bij eczeem op de de billen ontstaat er vaak een gevoel van jeuk en zichtbare rode vlekken. Op deze plaats wordt de eczeem meestal veroorzaakt door irriterende stoffen en allergenen die een allergische reactie veroorzaken.

Andere symptomen van eczeem op de billen zijn:

  • Roodkleurige, kleine bultjes
  • Geïrriteerde, rode huid rond de billen
  • Pijn of jeuk

Het is vrij normaal om last te krijgen van eczeem op je billen. Je bent dus zeker niet de enige. De billen zijn dan ook een gevoelige plek, en zweet kan hier gemakkelijk ophopen. Het is daarom belangrijk om de billen schoon en droog te houden om te zorgen dat er geen verergering optreedt, zoals verdere irritatie of zelfs een infectie.

Mochten er schilfers en zilvere plekken rond de billen en anus ontstaan, kan dit duiden op een andere huidaandoening, namelijk psoriasis. Dit is een auto-immuunziekte waarbij huidcellen te snel groeien. De kont is dan ook een gevoelige plek voor het ontstaan van psoriasis.

Ook kan er sprake zijn van een schimmelinfectie rond je billen. Een voetschimmel is dusdanig besmettelijk dat het gemakkelijk je kont kan infecteren. Er kan dus een voetschimmel op je billen terecht komen, omdat dit een fijne omgeving is door de warmte en het vocht.

Bovendien kan er sprake zijn van folliculitis. Dit wordt ook wel kontacne genoemd, maar eigenlijk gaat het niet om echte acne. Bij folliculitis zijn de haarzakjes namelijk geïnfecteerd geraakt. Je kunt folliculitis herkennen aan de kleine (witte) bultjes die verschijnen op de billen.

Of het nou gaat om eczeem, psoriasis, een schimmelinfectie of follilcutis, het is altijd belangrijk om de billen schoon te houden, zodat de huidaandoening zich niet verder kan verspreiden.

Al meer dan 100.000 levens veranderd

“We hebben al duizenden mensen met eczeem geholpen. Veel van onze tevreden klanten hebben al meer dan tien producten geprobeerd, voordat ze Gladskin ontdekten. Gladskin vormt een nieuwe categorie in de verlichting van eczeem.”

Lees meer

Eczeem op billen behandelen

Ten eerste is het belangrijk om het gebied van je billen schoon en droog te houden. Zorg dus dat er geen zweet opstapelt en was het weg nadat je het gesport of een andere inspannende activiteit hebt uitgevoerd.

Er zijn verschillende producten in de markt verkrijgbaar waarmee bileczeem kan worden behandeld. Persoonlijk raad ik je aan te kiezen voor zo natuurlijk mogelijk eczeembehandeling, omdat deze de huid niet verder zullen irriteren.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een crème tegen acne die Chinese kruiden en olijfolie bevat. Deze kan de huid hydrateren, de huid verzachten en helpen bij het verminderen van jeuk. Persoonlijk maak ik gebruik van zo een vloeibare zeep voor het douchen.

Naast het schoonhouden van de huid is het ook belangrijk om te verzachten. Je kunt dan namelijk de jeuk verminderen en de huid het vocht geven wat het nodig heeft. Kies voor een crème die geschikt is voor alle huidtypes, omdat deze ook geschikt is voor de eczeem gevoelige huid. Dergelijke crèmes kunnen vaak over het hele lichaam worden aangebracht en dus ook op de billen. Eventueel kun je kiezen voor een product met manuka honing, omdat dit ingrediënt bekend staat om ontstekingen af te remmen en bacteriën te doden

Er zijn ook speciale producten te koop voor baby’s met uitslag op hun billen. Dergelijke producten kunnen helpen bij het genezen van bacteriën, gisten en schimmels. Daarnaast zal de rode huid worden gekalmeerd.

Aan het einde zal ik je vertellen welk product mij, en reeds vele anderen heeft geholpen bij het bestrijden van eczeem.

Kleding om eczeem op billen te behandelen

Het is belangrijk om de huid van de billen goed te verzorgen. Dit kan namelijk helpen bij het bestrijden van de eczeem. Echter, het is ook belangrijk te letten op de kleding die je draagt. Er zijn namelijk veel kledingsoorten die gemaakt zijn van stoffen die een allergische reactie uitlokken, zoals polyester en latex.

Eczeemkleding wordt vaak ingezet tegen matige tot ernstige vormen van eczeem. Je kunt deze kleding gewoon online bestellen.

In het geval van matige tot ernstige eczeem kun je ervoor kiezen nat- en droogverpakkingen te gebruiken. Deze kunnen namelijk een natuurlijke crème combineren met een verband of kleding.

Hypoallergenen eczeemkleding- en ondergoed bevatten geen materialen die allergische reacties uitlokken. Hierdoor kan de huid beter genezen zonder verder geïrriteerd te raken. Ook zitten er vaak antibacteriële zinkvezels in verwerkt om de huid te kalmeren. Latexvrije bikinislipjes kunnen voor vrouwen een goede optie zijn om ’s nachts of elke dag te dragen.

Kinderen kunnen kledingstukken dragen die de huid niet zullen irriteren en die vrij zijn van irriterende stoffen en chemicaliën.

Andere behandelingen

Hebben vrij verkrijgbare middelen of eczeemkledingstukken geen effect? Dan wordt de eczeem op je billen wellicht veroorzaakt door een voedselallergie.

Veel eczeem patiënten richten zich dan ook enkel op de symptomen van eczeem in plaats van te kijken waar de problemen vandaan komen. Door eczeem van binnenuit te behandelen kan er voor de langeretermijn een einde aan worden gemakt.

Verschillende voedselallergenen kunnen eczeem veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan soja, gluten, zuivelproducten, noten etc. Je kunt eventueel een arts raadplegen om allergieën op te sporen. Ook kun je het zelf ondervinden door alle eczeem-veroorzakende voeding de komende tijd te vermijden en er vervolgens één dag veel van te eten.

Veel eczeem patiënten hebben baat gehad bij een eczeem dieet.

Nieuwste zelfaanpak voor eczeem op billen

In dit artikel heb je enkele tips gekregen voor het behandelen van de eczeem op je billen. Aangezien er verschillende oorzaken kunnen zijn voor het ontstaan van eczeem kan het soms moeilijk zijn om het te behandelen. Het kan dan ook een tijdje duren om te merken wat voor jou het beste werkt.

Als je eczeem op je billen wit behandelen, dan raad ik je aan eens te kijken naar de producten van Gladskin, zoals de nieuwste eczeem gel.

Gladskin heeft een ingrediënt ontwikkeld waarmee de slechte bacteriën kunnen worden aangepakt, terwijl de goede bacteriën in leven blijven.

Via de onderstaande knop kun je meer lezen over de Gladskin eczeem gel en kun je direct beginnen met het behandelen van de eczeem op je billen.

Gladskin eczeem gel

Wil jij meer informatie over de Gladskin Eczeem Gel?

  • Kalmeert de huid
  • Voorkomt ontstekingen
  • Vermindert roodheid en jeuk
  • Laat de goede bacteriën met rust
  • Werkt meestal binnen enkele dagen
  • Al meer dan 100.000 levens veranderd
Ja! Ik wil meer informatie!

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *