Eczeem op armen

Types, oorzaken en behandelingen

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
eczeem op armen

Last hebben van eczeem op de armen is zeker niet ongebruikelijk. Het is namelijk een bekende plek voor het ontstaan van deze vervelende, jeukerige huidaandoening.

Op de armen kunnen plekken met eczeem ontstaan op verschillende delen. Denk bijvoorbeeld aan de polsen, de onderarmen, de ellebogen en de bovenarmen.

Bij eczeem ontstaan er rode, schilferige en jeukende plekken. Wanneer er aan wordt gekrabd, kan er littekenvorming optreden.

Eczeem op de armen betreft twee types, namelijk atopisch eczeem en allergisch eczeem. Het is belangrijk dat je gaat ondervinden welke type eczeem je hebt. Op deze manier kun je namelijk de eczeem op je armen het beste behandelen.

Al meer dan 100.000 levens veranderd

“We hebben al duizenden mensen met eczeem geholpen. Veel van onze tevreden klanten hebben al meer dan tien producten geprobeerd, voordat ze Gladskin ontdekten. Gladskin vormt een nieuwe categorie in de verlichting van eczeem.”

Lees meer

De 2 types eczeem op de armen

Eczeem kan ontstaan op verschillende delen van je armen. Ook kunnen er verschillende soorten eczeem ontstaan op de armen. Door op de hoogte te zijn van de kenmerken en verschillen tussen de 2 verschillende soorten eczeem op de armen, kun je het vrij goed behandelen.

Atopisch eczeem

Ten eerste kan er atopisch eczeem ontstaan op de armen. Dit type eczeem kan ontstaan op verschillende delen van het lichaam. Dit is een beetje afhankelijk van de leeftijd van de patiënt. Echter, de armen zijn het meest vatbaar voor eczeem.

Eczeem ontstaat vaak op de volgende delen van de armen:

 • Op het buitenste gedeelte van de armen bij pasgeboren baby’s
 • Op de ellebogen en polsen bij oudere kinderen
 • Rond de kromming en de buitenzijden van de armen bij volwassenen

Bij volwassenen ontstaat eczeem vaak ook op de handen (onderkant armen) en de schouders (bovenkant armen).

Allergisch contacteczeem

Wanneer eczeem uit het niets zichtbaar wordt en je niet eerder last hebt gehad van atopisch eczeem, kan er sprake zijn van allergisch contacteczeem. Deze eczeem gaat vaak gepaard met irritante jeuk.

Allergische contacteczeem is simpelweg een allergische reactie.

Er kunnen verschillende triggers zijn voor het ontstaan van allergisch contacteczeem op de armen. Verschillende voorwerpen en stoffen kunnen dan ook in aanraking komen met je armen waarop je huid een allergische reactie afgeeft. Ook kan het een reactie zijn op een voedingsmiddel.

Enkele triggers voor contacteczeem op de armen zijn:

 • Nagemaakte spullen
 • Horlogebanden die chroomallergie veroorzaken
 • Gespen van horloges die nikkelallergie veroorzaken

Logischerwijs ontstaat de eczeem op de plek van de armen waar het in contact is gekomen met een allergeen. Het kan bijvoorbeeld op de polsen ontstaan na het dragen van een armband van metaal of leer.

Allergische reacties laten zich pas zien wanneer de armen meerdere keren zijn blootgesteld aan de eczeem veroorzakende allergeen.

Eczeem op armen verbergen

Eczeem op de armen is vervelend, omdat het gepaard kan gaan met extreme jeuk. Sommigen krabben bijvoorbeeld hun huid open door hun kleding heen. Ook heffen personen hun mouwen op om rechtstreeks op de huid te kunnen krabben.

Krabben is een no-go! Er kan namelijk een heftige infectie ontstaan en zelfs permanente littekens. De problemen zullen dus alleen maar veel langer aanhouden, heftiger worden of nooit meer weg gaan.

Aangezien de plekken van eczeem zichtbaar kunnen zijn en je hierdoor een gevoel van schaamte kunt ervaren, besluiten veel mensen truien met lange mouwen te dragen. Let er echter op dat er dan meer zweet en huidirritatie kan ontstaan, wat de eczeem verergert.

Eczeem op de armen is niet besmettelijk. Hier hoef je dus niet bang voor te zijn.

Eczeem op armen behandelen

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om eczeem op de armen te behandelen en de jeuk en ontstekingen te verzachten.

Een bekende behandeling is bijvoorbeeld het aanbrengen van corticosteroïden. Dit kan ook worden aangebracht op dunnere eczeem plekken van de armen.

Je kunt beter crèmes dan zalven gebruiken wegens het voorkomen van maceratie.

In ernstige eczeem gevallen kun je een corticosteroïd crème aanbrengen op de armen en het bedekken met een vochtig gaasverband die je afdekt met een droge strip. Dit zorgt er namelijk voor dat de crème goed blijft zitten. Het kan dan bijvoorbeeld de hele nacht blijven zitten en inwerken. Tevens zal de hydratie van de huid verbeteren en kan het krabben worden vermeden.

Eczeem op armen voorkomen

Om eczeem in de toekomst te voorkomen is het belangrijk om te weten wat jouw triggers zijn. Dit kan dan ook per persoon verschillen.

Ga bijvoorbeeld na of de eczeem op je polsen ontstaat door het dragen van namaakjuwelen of een horloge dat te strak zit. Het kan dan ook beter zijn om een loszittend armband te dragen, zodat er geen wrijving en druk op de huid ontstaat. Let ook op de kledingstukken die je draagt. Wol, synthetische materialen en bepaalde wasmiddelen met allergenen kunnen een eczeem reactie uitlokken. Voor eczeem is het dragen van katoenen kleding het beste.

Eventueel kun je een test laten doen door een arts om te laten controleren voor welke stoffen je een allergie hebt. Er kan dan ook gelijk een crème met corticosteroïd worden voorschreven.

Bovendien kunnen verzachtende middelen worden gebruikt om de huid te herstellen, jeuk te verminderen en nieuwe eczeem te voorkomen.

Revolutionaire doorbraak in de aanpak van eczeem

In dit artikel heb je een aantal basis zaken geleerd en meerdere tips gekregen omtrent eczeem. Waar ik je nog even over wil vertellen, is Gladskin, de revolutionaire aanpak tegen eczeem.

Vrijwel alle mensen die last hebben of krijgen van eczeem hebben dit te danken aan de Staphylococcus aureus (S. aureus) bacterie. In bepaalde gevallen kan deze bacterie de overhand krijgen en de balans op de huid verstoren, waardoor eczeem ontstaat.

Wanneer er meer S. aureus bacteriën op de huid aanwezig zijn, kan er automatisch meer eczeem ontstaan. Het is dus belangrijk dat de groei van deze bacterie wordt tegengehouden en de bestaande hoeveelheid wordt verlaagt.

Het merk Gladskin heeft een product in de markt gezet met het nieuwe ontwikkelde ingrediënt genaamd Staphefekt. Dit is het enige enzym in de wereld dat S. aureus kan doden terwijl de goede huidbacteriën met rust worden laten.

Er zijn al duizenden mensen geholpen die last hebben van eczeem. Word jij de volgende?

Gladskin eczeem gel

Wil jij meer informatie over de Gladskin Eczeem Gel?

 • Kalmeert de huid
 • Voorkomt ontstekingen
 • Vermindert roodheid en jeuk
 • Laat de goede bacteriën met rust
 • Werkt meestal binnen enkele dagen
 • Al meer dan 100.000 levens veranderd
Ja! Ik wil meer informatie!

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *