Druivenpitolie voor de huid

7 Voordelen van druivenpitolie voor de huid en het gezicht

Gemiddelde leestijd: 13 minuten
Druivenpitolie voor huid en gezicht

Zoals je waarschijnlijk al weet, wordt wijn gemaakt van druiven. Men gebruikt de druiven van de Wijnstok plant om wijn te produceren. Pitten en zaden uit drijven worden echter niet gebruikt voor het bereiden van wijn.

De druivenpitolie wordt dan ook gewonnen door pitten en zaden koud te persen uit de druiven. Na het persen van de druivenzaden ontstaat druivenpitolie. Deze natuurlijke olie wordt bijvoorbeeld gebruikt voor huid en haar, het bereiden van gerechten en het verbeteren van de algemene gezondheid.

Er wordt gedacht dat het gebruiken van druivenpitolie voor de huid verschillende effecten kan hebben.

Voornamelijk de ontstekingsremmende, antibacteriële en antioxiderende eigenschappen van bepaalde stoffen in druivenpitolie zouden de gezondheid van de huid ten goede kunnen komen. Dit wordt bereikt met antioxidanten en huidbevorderende verbindingen in druivenpitolie.

Lees verder om te ontdekken wat druivenpitolie kan betekenen voor jouw huid en wat de beste producten zijn.

Waarom kan druivenpitolie gunstig zijn voor de huid?

Om wijn te maken worden druiven verzameld. De zaden in druiven hoeven echter niet te worden gebruikt. Daarom wordt de olie uit de zaden gewonnen.

Druivenpitolie heeft dezelfde kleur als druiven, namelijk een heldere lichtgroene kleur.

Druivenpitolie kan mogelijk gunstig zijn voor de huid door de volgende eigenschappen:

  • Ontstekingsremmend
  • Antibacterieel
  • Antioxiderend

Daarnaast bevat druivenpitolie bijvoorbeeld veel omega-3-vetzuren en vitamine E. Dit zijn bekende voedingstoffen, waarvan wordt gedacht dat ze de gezondheid van de huid kunnen helpen verbeteren.

Om te weten hoe gunstig druivenpitolie daadwerkelijk kan zijn voor de huid moet meer wetenschappelijk en grootschalig onderzoek worden gedaan.

Daarom kunnen we nu slechts praten over de mogelijke voordelen van druivenpitolie. Dit geldt echter voor de meeste natuurlijke producten.

De voordelen van druivenpitolie voor de huid en het gezicht

Het aanbrengen van druivenpitolie op je gezicht en lichaam kan verschillende voordelen hebben voor je huid.

We hebben al gesproken over enkele algemene eigenschappen van druivenpitolie. Hieronder ga ik een aantal specifieke voordelen bespreken van druivenpitolie voor de huid.

1. Bestrijden van acne

Linolzuur en omega-6-vetzuur in druivenpitolie kunnen gunstig zijn voor acne, omdat deze stoffen de talgproductie in balans kunnen brengen. Hierdoor zullen poriën minder snel verstoppen, en ontstaan er dus minder snel mee-eters en puistjes. Een tekort aan linolzuur kan er immers voor zorgen dat talg dik en plakkerig wordt.

Dankzij de ontstekingsremmende eigenschappen van druivenpitolie kunnen symptomen van acne, zoals roodheid en zwelling verminderen.

Ook kunnen de antibacteriële eigenschappen werken tegen acne-veroorzakende bacteriën in de poriën. Dit kan ervoor zorgen dat bestaande puistjes verminderen en in de toekomst acne wordt voorkomen.

Er wordt zelfs gedacht dat de vitamine E in druivenpitolie kan helpen tegen acne littekens.

Druivenpitolie en acne
Druivenpitolie tegen acne

2. Hydrateren van een droge huid

Aangezien er vetzuren in druivenpitolie zitten, kan deze olie helpen bij het verbeteren van het vochtgehalte in je huid. Vetzuren kunnen namelijk de natuurlijke huidbarrière versterken. Daarnaast kan vitamine E lipiden aanvullen, zodat er meer vocht kan worden vastgehouden in de huid. Het effect is dat de huid gladder en zachter wordt.

3. Huid beschermen tegen vrije radicalen

Een ander mogelijk voordeel van druivenpitolie is het beschermen van huidcellen tegen vrije radicalen. Dit komt door antioxidanten, zoals vitamine C en E in druivenpitolie. Bescherming tegen vrije radicalen kan gunstig zijn, omdat deze zaken de huid vroegtijdig ouder kunnen laten lijken en de huid trager laten genezen.

Ook bestaande schade door vrije radicalen kan worden verminderd door druivenpitolie. Hierdoor kan de huid er gladder en steviger uit komen te zien.

4. Ontstekingen van eczeem, rosacea en psoriasis verminderen

Volgens enkele onderzoeken kan linolzuur helpen bij het remmen van ontstekingen. Ook fytosterolen staan erom bekend ontstekingsreacties van de huid positief te beïnvloeden. Door het remmen van ontstekingen, kunnen huidaandoeningen, zoals acne, eczeem, psoriasis en rosacea verminderen.

5. Rimpels en fijne lijntjes minder zichtbaar maken

Dankzij polyfenolen in druivenpitolie kunnen tekenen van vroegtijdige huidveroudering worden tegengaan.

Daarnaast kunnen bestaande huidproblemen, zoals rimpels, fijne lijntjes, striae en zonnevlekken worden verminderd. Bovendien kan de huid er gezonder uit komen te zien dankzij de samentrekkende eigenschappen.

Druivenpitolie tegen rimpels
Druivenpitolie tegen rimpels

6. Huidelasticiteit en collageenproductie verbeteren

Ook wordt gedacht dat druivenpitolie de elasticiteit, zachtheid en collageenproductie van de huid kan verbeteren. Denk aan vitamine E en proanthocyanidinen die een bijdrage kunnen leveren aan de productie van collageen. Dit kan resulteren in een stevige en jeugdige uitziende huid.

7. Donkere vlekken en hyperpigmentatie verminderen

Hyperpigmentatie betekent eigenlijk het krijgen van donkere vlekken op de huid. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door overmatige blootstelling aan zonlicht of acne die is verdwenen. Dankzij het krachtige antioxidant proanthocyanidine kan de huidskleur een boost krijgen. Ook het oraal innemen van druivenpitolie kan hyperpigmentatie verminderen.

Hoe kan je druivenpitolie gebruiken voor de huid?

Het gebruiken van druivenpitolie voor de huid kan op verschillende manieren.

Het is bijvoorbeeld een mogelijkheid pure druivenpitolie te kopen. In zijn pure vorm kun je het aanbrengen op je hele gezicht. Druivenpitolie kan dan bijvoorbeeld helpen bij het hydrateren van je huid.

Ook kan druivenpitolie soms worden vermengd in andere huidverzorgingsproducten. Door een druppel druivenpitolie toe te voegen, kan je profiteren van nog meer voordelen voor je huid.

Mogelijk kan het oraal innemen van druivenpitolie de gezondheid van de huid en het lichaam ten goede komen. Hierbij is het wel belangrijk dat je druivenpitolie pas begint in te nemen na overleg met een arts.

Bovendien kiezen mensen ervoor druivenpitolie te mengen met een essentiële olie. Dat is namelijk een sterker type olie welke altijd moet worden verdund met een dragerolie, zoals druivenpitolie. Kies dan wel een essentiële olie die past bij jouw huidtype en aansluit bij jouw huidbehoeften.

Gebruik druivenpitolie zoals aangegeven op de verpakking van een product. Ook kan je rekening houden met jouw specifieke huidprobleem en de hevigheid ervan. Overweeg rustig te beginnen met druivenpitolie en het gebruik ervan langzaam op te bouwen.

Welke druivenpitolie voor de huid kan je het beste kopen?

Ben jij al verleid door alle voordelen van druivenpitolie voor de huid? Dat kan ik begrijpen. Je kunt namelijk op natuurlijke wijze profiteren van veel voordelen voor je huid.

Waarschijnlijk wil je nu weten wat de beste druivenpitolie is voor de huid, voordat je besluit zomaar iets te kopen. Er zijn dan ook een aantal belangrijke factoren om op te letten bij het uitkiezen van druivenpitolie. Sommigen druivenpitoliën zijn van slechte kwaliteit en hebben geen voordelen voor de huid.

Zorg er bijvoorbeeld voor dat je pure, koudgeperste en biologisch gecertificeerde druivenpitolie gebruikt. Wanneer dit niet het geval is, dan zijn hoogstwaarschijnlijk de huidvriendelijke actieve stoffen in druivenpitolie al verloren gegaan tijdens het bereidingsproces. Daarnaast zijn er waarschijnlijk vreemde ingrediënten in verwerkt die nadelig kunnen zijn voor de huid.

Ik raad je aan te kiezen voor druivenpitolie van het betrouwbare merk “BeriVita“, omdat deze druivenpitolie 100% natuurlijk is, koudgeperst is en geen vreemde toevoegingen bevat.

BeriVita druivenpitolie product voor huid

Is het aanbrengen van druivenpitolie op je huid en gezicht veilig?

Het fijne van druivenpitolie is dat het niet plakt en snel kan worden opgenomen door je huid. Er blijft dus geen vette laag achter op de huid of het gezicht. Ook is het niet-comedogeen, waardoor poriën niet snel zullen verstoppen.

Om deze redenen is druivenpitolie geschikt voor vrijwel alle huidtypes.

Mits je geen allergie hebt voor druivenpitolie, ontstaat er dus waarschijnlijk geen vreemde reactie op je huid.

Voor de zekerheid kun je een kleine test uitvoeren op een klein gebied van je huid. Breng bijvoorbeeld een klein beetje druivenpitolie aan op de binnenkant van je pols. Wacht vervolgens 24 uur af om te kijken hoe je huid erop reageert.

Voor het bereiden van gerechten met druivenpitolie en het innemen van druivenpitolie supplementen gelden andere regels. Daarom moet hiervoor contact worden opgenomen met een arts. Doe dit ook wanneer je druivenpitolie gebruikt voor een ernstige huidaandoening.

Samenvatting

Druivenpitolie kan een goedkope en veilige manier zijn om de gezondheid van je huid te verbeteren. Hierbij moet je in gedachten houden dat er meer onderzoek moet worden gedaan naar de werkelijke effecten van druivenpitolie voor de huid.

Toch wordt hedendaags al gedacht dat druivenpitolie verschillende voordelen kan bieden voor de huid. Denk bijvoorbeeld aan het bestrijden van puistjes, het hydrateren van de huid en het beschermen van de huid tegen vroegtijdige huidveroudering.

Je kunt druivenpitolie kopen en gebruiken in de pure vorm. Daarnaast zijn er huidverzorgingsproducten verkrijgbaar die druivenpitolie bevatten. Het nadeel hiervan is dat er ook andere ingrediënten in kunnen zitten die wel een negatieve invloed kunnen hebben op de huid.

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *