Donttellmum eczeem review

Werkt de Donttellmum Eczeem Crème bij baby's en kinderen?

Gemiddelde leestijd: 17 minuten
Donttellmum eczeem crème review

Ben je op zoek naar een goede crème voor de eczeem van je baby of kind? Dan is de kans groot dat je de Eczeem Repair Crème van Donttellmum bent tegengekomen.

Donttellmum heeft een crème ontwikkeld, speciaal voor baby’s en kinderen van 0 tot 12 jaar die last hebben van eczeem.

Waarschijnlijk ben jij op zoek naar een Donttellmum eczeem review, omdat je wil weten of deze crème écht effectief kan zijn.

Blijf verder lezen om alles te ontdekken over de betrouwbaarheid van Donttellmum en te zien wat de reviews zijn van jonge eczeem patiënten en hun ouders.

Waarom heeft je kind last van eczeem?

Eczeem kan ontstaan op alle leeftijden, dus ook bij jouw jonge baby of kind.

Een kind kan last krijgen van eczeem wanneer de huidbarrière is verstoord. De huidbarrière is de natuurlijke beschermlaag van de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals bacteriën. Een niet goed werkende huidbarrière kan resulteren in eczeem klachten, zoals een rode, schrale en jeukerige huid.

In de huid bevinden zich zogenaamde huidvetten, oftewel lipiden. Deze houden het vocht vast in de huid. Wanneer er te weinig lipiden aanwezig zijn, zal de huid onvoldoende vochtig blijven en dus uitdrogen. Dit resulteert in een droge, ruwe huid.

Eczeem kan zowel fysieke als mentale klachten opleveren. Daarom is het belangrijk er iets aan te doen. Veel moeders kiezen ervoor de crème tegen eczeem van Donttellmum te gebruiken.

Is Donttellmum betrouwbaar?

Donttellmum is een huidverzorgingsmerk welke valt onder Serrix B.V. Dit is een groot zorgbedrijf. Zij ontwikkelen sinds 2007 gezondheidsproducten die inmiddels worden verkocht in meer dan 25 landen.

Marloes Visser is de mama achter Donttellmum en tevens moeder van Melle en Yara. Zij ontwikkelde samen met haar man Ruben en een team aan medisch professionals de productlijn Donttellmum. Deze productlijn is gericht op de verzorging van baby’s en kinderen en bij kinderkwaaltjes, zoals eczeem.

Donttellmum is ontstaan uit passie. Marloes kreeg namelijk goedbedoelde adviezen voor het verzorgen van eczeem die niet werkte. Erg herkenbaar. Anderzijds kon zij in de winkel geen huidvriendelijke producten vinden.

Bij het ontwikkelen van Donttellmum producten is rekening gehouden met het milieu, en dus de toekomst van onze kids. Ook zijn er zoveel mogelijk natuurlijke en duurzame ingrediënten verwerkt in de producten. Denk bijvoorbeeld aan 100% plantaardige vaseline.

Wat is de Donttellmum Eczeem Repair Junior Crème?

Donttellmum Eczeem Rapair Junior Crème is zoals de naam als aangeeft een crème. Het product kan worden gebruikt om baby’s en kinderen te verzorgen die momenteel last hebben van eczeem en nieuwe eczeem in de toekomst willen voorkomen. De crème mag 2 keer per dag worden aangebracht op de plekken van de eczeem, bijvoorbeeld op het gezicht en de ellebogen.

In de Donttellmum Eczeem Crème komen 3 essentiële lipiden voor, namelijk: ceramiden, cholesterol en vrije vetzuren. Dit zijn huideigen stoffen die kunnen bijdragen aan het herstellen van de lipiden balans in de huidlagen. Hierdoor kan de natuurlijke huidbarrière worden hervormd en krijgt het zijn beschermende functie terug.

Ook komen bijvoorbeeld de volgende ingrediënten voor in de Donttellmum Eczeem Repair Crème om de huid met eczeem te verzorgen, ondersteunen en herstellen.

 • Zoete amandelolie
 • Glycerine
 • Colloïdaal havermout
 • Palmitenzuur
 • Squaleen
 • Gele bijenwas
 • Shea butter

Over deze ingrediënten hebben wij al vaak geschreven op onze website, omdat ze zacht zijn voor de huid en effectief kunnen zijn bij eczeem en andere huidaandoeningen.

Schrik niet, want de gebruikte parfum in de eczeem crème is allergeen-vrij.

Door het gebruiken van de Donttellmum Eczeem Repair Crème kan de beschermende huidbarrière worden verbetert en kunnen klachten van eczeem, zoals bultjes en een rode, jeukende, schilferige en droge huid worden verminderd.

Bij de Donttellmum Eczeem Crème krijg je een Kids Behandelschema voor de motivatie. Dit maakt het een makkelijke en leukere behandeling voor je kleintje.

Voor- en nadelen van Donttellmum Eczeem Crème

Voor de snelle lezer van deze review staat hieronder een handig overzicht met de belangrijkste voor- en nadelen omtrent de Donttellmum Eczeem Crème.

Voordelen

 • Door moeders, voor moeders

 • Natuurlijke, huidvriendelijke ingrediënten die geschikt zijn voor de kinderhuid en waarbij rekening is gehouden met het milieu

 • Vrij van geurstoffen, conserveermiddelen, cortisonen, parabenen en allergenen

 • Waar andere producten 1 of 0 lipiden bevatten, bevat Donttellmum Eczeem Crème 3 huideigen lipiden

 • Makkelijk in gebruik en een hygiënische verpakking dankzij speciale kwast- en tube applicators

 • Gratis, uniek kid’s motivatie schema om het leuk te houden voor kind en ouder

 • Gestest door dermatologen en klinisch bewezen effectief

 • Speciaal gemaakt voor baby’s en kinderen vanaf 8 weken tot 12 jaar oud met milde tot matige eczeem (minimaal gewicht van 4kg)

 • Direct een versnelt herstel van de huidbarrière en het verlichten van jeuk, roodheid en droogheid

 • Geschikt voor het hele lichaam, uiteraard uit de buurt houden van de slijmvliezen, zoals de ogen

 • Verkrijgbaar op veel plaatsen, zowel online als in de winkel

 • Geschikt voor langdurig gebruik

 • Vrijwel alleen maar positieve Donttellmum Eczeem Crème ervaringen

Nadelen

 • Mogelijk kan de eczeem terugkomen als je stopt met smeren

 • Het kan duur zijn jarenlang huidverzorgingsproducten te moeten kopen

Review en ervaringen over Donttellmum Eczeem Crème

Review en ervaringen over de Donttellmum Eczeem Crème

Hoewel ik het internet heb afgestruind om te zoeken naar slechte reviews over de Donttellmum Eczeem Crème heb ik deze niet kunnen vinden. Er zijn genoeg reviews en ervaringen te vinden, maar deze zijn dus eigenlijk allemaal positief.

 • Personen geven bijvoorbeeld aan dat jeuk is verdwenen en het kindje zijn of haar huid niet meer kapot hoeft te krabben.
 • In tegenstelling tot veel andere crèmes en zalven tegen eczeem heeft de Donttellmum Eczeem Crème een aangename geur.
 • Ouders gebruiken het zelfs voor hun eigen huid.
 • Ook geeft iemand aan dat de huid al rustiger en minder rood werd na 3x smeren.
 • Bovendien geeft iemand aan al meerdere bekende merken te hebben geprobeerd voor het ontdekken van Donttellmum.

Door direct te kiezen voor Donttellmum Eczeem Crème kan mogelijk geld worden bespaard op het vinden van een goede crème tegen eczeem die kan werken.

Sommigen eczeem patiënten zien direct resultaat, maar het kan tot vier weken duren voordat het optimale resultaat bereikt is.

Zijn er negatieve reviews?

Toch denken wij dat niet iedereen goede ervaringen heeft met de Donttellmum Eczeem Crème. Wellicht zullen er ouders zijn waarbij de crème niet het gewenste effect heeft opgeleverd voor hun kind. Er bestaan simpelweg vrijwel geen producten waar iedereen 100% tevreden over is.

Voor ouders met kinderen die last blijven houden van eczeem raden we aan te zoeken naar de onderliggende oorzaken van eczeem. Op deze manier kan de eczeem bij de bron worden aangepakt.

Aan het begin kan de crème een beetje prikken op de droge, schrale huid met korstjes. Na de tweede keer is dit waarschijnlijk niet meer zo. Blijft het aanhouden? Dan raden wij aan contact op te nemen met Donttellmum of de huisarts voor advies.

Houd er bovendien rekening mee dat de huid opnieuw droog en rood kan worden wanneer Donttellmum Eczeem Crème niet meer wordt aangebracht op de huid of eczeem. Logischerwijs kunnen ingrediënten geen jaren hun werk blijven doen.

Donttellmum eczeem review conclusie & bestellen

Zoals je in deze eerlijke Donttellmum eczeem review hebt kunnen lezen, kan de Donttellmum Eczeem Repair Junior Crème daadwerkelijk zorgen voor een snelle vermindering van eczeem klachten, zoals bultjes en een droge, schilferige en rode huid.

Dankzij de samenstelling van ingrediënten en het unieke behandelschema is dit een zeer geschikte crème voor baby’s en kinderen.

Mocht je de Donttellmum Eczeem Crème willen uitproberen, dan kan je bijvoorbeeld terecht op de volgende plaatsen:

 • Koopjesdrogisterij
 • Etos
 • DA
 • Care Beauty
 • Drogist Beter Bewust
 • bol.com

Heb jij deze crème al uitgetest? Wat vond je van de resultaten? Laat het ons en bezoekers weten in jouw reactie!

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *