Dode Zeezout en psoriasis

De werking van Dode Zeezout tegen psoriasis en de ervaringen

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
Dode Zee en psoriasis

De Dode Zee ligt bij Jordanië en Israël. Het is het meest zoute water ter wereld.

Mensen met huidaandoeningen reizen af naar de Dode Zee voor een kuur om huidaandoeningen, zoals psoriasis proberen te verminderen.

Wanneer je regelmatig zwemt in de Dode Zee zou je huid beter gehydrateerd en minder ontstoken zijn. Wegens de mogelijke genezende kracht is het een populaire en nuttige manier om psoriasis te verminderen.

Bij psoriasis groeien huidcellen in een abnormaal tempo, waardoor er schubben of plakken op de huid ontstaan. Dit kan pijnlijk zijn en jeuken. Aangezien voorgeschreven behandelingen tegen psoriasis veelal bijwerkingen kunnen opleveren, zoeken mensen naar alternatieven.

Blijf verder lezen om te ontdekken wat het verband is tussen Dode Zee en psoriasis, hoe je Dode Zeezout gebruikt, wat de ervaringen zijn en wat de beste producten zijn.

Wat is Dode Zeezout?

Dode Zeezout is afkomstig van de Dode Zee. Het bevat vele mineralen die kunnen helpen bij het krijgen van een gezondere huid.

Volgens verschillende onderzoeken kan Dode Zeezout dan ook helpen tegen huidaandoeningen, zoals psoriasis.

Mineralen in Dode Zeezout zouden bijvoorbeeld kunnen helpen bij het reinigen, ontgiften en herstellen van de huid.

Ook wordt Dode Zeezout gebruikt voor het verminderen van spier- en gewrichtspijn, herstellen van spieren, bevorderen van slaap, gezonder maken van haar en het tegengaan van huidveroudering.

In Dode Zeezout komen de volgende mineralen voor:

 • Magnesium: kan helpen bij het reinigen van de huid en het remmen van een ontstoken huid.
 • Calcium: kan helpen bij het aanmaken van nieuwe huidcellen, vocht vasthouden in de huid en het aanmaken van antioxidanten die de huid beschermen.
 • Zink: kan helpen bij het genezen en beschermen van de huid. Ook kan zink gunstig zijn voor de aanmaak van collageen, wat je huid sterk houdt.
 • Zwavel: kan helpen bij het genezen van de huid en het bestrijden van schimmels en bacteriën.
 • Kalium: kan helpen bij het vochtig houden van de huid.
 • Bromide: kan helpen bij het kalmeren van de huid en het ontspannen van spieren.

Er zitten nog veel meer gunstige voedingsstoffen in Dode Zeezout.

De mineralen zijn in staat diep door te dringen in de huid, waar ze lang effectief kunnen werken tegen psoriasis.

Waarom helpt de Dode Zee tegen psoriasis?

Er wordt gedacht dat Dode Zeezout kan helpen tegen psoriasis om de volgende redenen:

 • Schilfers verwijderen: Dankzij de korrelige structuur en de voedingstoffen in Dode Zeezout kunnen plakken met dode huidcellen van psoriasis worden verwijderd.
 • Ontstekingen verminderen: De roodheid, jeuk, schilfers en gewrichtspijn van psoriasis worden veroorzaakt door aanhoudende ontsteking. Dankzij de ontstekingsremmende voedingstoffen en het bevorderen van de bloedcirculatie kunnen klachten van psoriasis verminderen.
 • Hydrateren: De voedingstoffen magnesium, kalium, natirum en calcium in Dode Zeezout kunnen een gunstig effect hebben op de vochtigheid van je huid. Dit kan helpen tegen een droge huid met psoriasis.
 • Effectiviteit van andere producten verhogen: Mineralen in Dode Zeezout kunnen de huid beter doorlaatbaar maken. Dit betekent dat crèmes dieper in de huid terecht kunnen komen en dus beter hun werk kunnen doen.
 • Bacteriën en schimmels verwijderen: Bovendien kunnen bacteriën en schimmels die gepaard gaan met psoriasis worden tegengegaan.

Het is belangrijk dat je contact opneemt met een arts of dermatoloog voordat je psoriasis gaat verzorgen met Dode Zeezout. Dit is extra belangrijk als je last hebt van hevige psoriasis of voorgeschreven behandelingen gebruikt.

Dode Zeezout producten tegen psoriasis

Hoewel de Dode Zee een populaire vakantiebestemming is, hebben we niet allemaal de mogelijkheid de Dode Zee te bezoeken. Toch kan je nog steeds profiteren van de voordelen van de Dode Zee door Dode Zeezout te gebruiken. Dit kan namelijk makkelijk worden verkregen in Nederland.

Er zijn bijvoorbeeld huidverzorgingsproducten beschikbaar die als ingrediënt Dode Zeezout bevatten. Ook kan worden gekozen voor pure Dode Zeezout. Producten kunnen worden aangeschaft in een lokale natuurwinkel of online. Ook worden spa behandelingen aangeboden waarbij gebruik wordt gemaakt van Dode Zee water.

Voor psoriasis op de hoofdhuid kan je bijvoorbeeld een shampoo met Dode Zeezout gebruiken. De hoeveelheid ontstekingen, jeuk en schilfers van psoriasis kunnen dan verminderen. Ook bestaan er scrubs om schilfers en opgehoopte dode huidcellen van psoriasis te verminderen.

Eigenlijk bestaan er gezichtsscrubs, badzepen, lichaamslotion, crèmes en nog veel meer producten die Dode Zeezout bevatten.

In het geval van de huid met psoriasis is het belangrijk dat je gebruik maakt van producten die geen agressieve chemicaliën bevatten. Zorg daarom dat je kiest voor onbewerkte Dode Zeezout. Het liefst pure Dode Zeezout welke niet is verwerkt in een huidverzorgingsproduct.

Let bijvoorbeeld op de natuurlijke witte kleur en de plek van import. De plek van import moet in de buurt zijn van de Dode Zee, namelijk Israël of Jordanië.

De volgende producten met Dode Zeezout raden wij aan voor mensen met psoriasis:

Dode Zeezout crème tegen psoriasis
Dode Zeezout crème tegen psoriasis
Dode Zeezout bad tegen psoriasis
Pure Dode Zeezout voor in bad of onder de douche

Hoe gebruik je Dode Zeezout tegen psoriasis?

Producten voor de huid die Dode Zeezout bevatten kunnen op tal van manieren worden gebruikt. Dit is afhankelijk van het product dat je gaat gebruiken. Zorg daarom dat je altijd de instructies leest op de verpakking van een product.

Je kunt bijvoorbeeld 2 kopjes Dode Zeezout toevoegen aan een bad en hier 15 minuten in weken. Dit kan ervoor zorgen dat de psoriasis schubben losser worden, jeuk verminderd en ontstekingen door psoriasis verminderen.

Het gebruiken van Dode Zeezout tegen psoriasis kan worden opgebouwd. Overweeg bijvoorbeeld eerst een half kopje Dode Zeezout toe te voegen aan een bad en de hoeveelheid langzaam te verhogen in je volgende baden.

Ook kan Dode Zeezout worden gebruikt als lichaamsscrub. Je kunt het dan zachtjes masseren over de plekken waar je last hebt van psoriasis. Dit kan helpen om schubben los te maken, dode huid te verwijderen, jeuk te verzachten en ontstekingen te verminderen.

Ervaringen met Dode Zeezout van mensen met psoriasis

Ervaringen van psoriasis patiënten met Dode Zeezout zijn veelal positief. Vandaar is de Dode Zee ook zo’n populaire bestemming voor mensen met huidaandoeningen of die hun huid gezond oud willen laten worden.

Op het internet en op YouTube zijn tal van ervaringen te vinden waarin wordt aangegeven dat Dode Zeezout daadwerkelijk snel kan zorgen voor een aanzienlijke verbetering van psoriasis.

Het is logisch dat niet iedereen positief is over Dode Zeezout. Iemand met psoriasis moet soms meer doen om klachten onder controle te houden of er voor een langere tijd van af te komen.

Hoewel de onderstaande video uit 1974 komt, komen er veel ervaringen in voor van Nederlandse psoriasis patiënten die zijn afgereisd naar de Dode Zee.

Is het gebruiken van Dode Zeezout veilig?

Dode Zeezout wordt beschouwd als veilig voor de huid. Toch kan er wel degelijk huidirritatie of een allergische reactie ontstaan. Daarom kan je eerst wat Dode Zeezout mengen met water en dit aanbrengen op een klein stukje huid om het effect af te wachten.

Daarnaast is het goed om te weten dat je niet te heet water moet gebruiken, omdat dit slecht kan zijn voor je psoriasis.

Zorg dat je Dode Zeezout niet meer gebruikt, zodra je merkt dat je huid er door verslechterd, of als je open wonden hebt.

Dode Zeezout mag niet oraal worden ingenomen.

Zorg bovendien dat je een arts raadpleegt over het gebruiken van Dode Zeezout tegen psoriasis. Zij kunnen je meer vertellen over het gebruiken ervan. De hevigheid van psoriasis en de hoeveelheid Dode Zeezout die het beste resultaat oplevert, kunnen immers verschillen per persoon.

Samenvatting

Op het moment van spreken is er nog geen behandeling gevonden waarmee psoriasis direct en permanent kan verdwijnen.

Toch kunnen verschillende producten helpen de symptomen onder controle te houden. Je kunt bijvoorbeeld proberen de opgehoopte huidcellen te verwijderen en ontstekingen te verminderen.

Je kunt het best even contact opnemen met een arts voordat je besluit Dode Zeezout te gebruiken als product tegen psoriasis.

Misschien was je hier naar op zoek?

Lotte
Vrijwel elke Nederlander heeft in meer of mindere mate last van huidproblemen. Op Huid Tips.nl bespreek ik de verschillende huidaandoeningen. Denk aan informatie over de échte oorzaken en de beste behandelingen. Bovendien krijg je veel tips voor je eigen huidverzorgingsregime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *